Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Nejlepší filmové zážitky redaktorů MovieZone

příspěvky 21 - 33 Napsat příspěvek
Senohrabsky kino u babicky, letni prazdniny cca 88-97, prakticky kazdy promitani bylo v ty dobe zasadni. Soused delal promitace a poustel nas na vsechno. :)  Prichazi satan, Predator 1 a 2, Krotitele duchu, D. A. R. Y. L(toho jsem tam videl snad petkrat), Honba za diamantem, Krokodyl Dundee, Frankie a Johnny, Terminator 1 a 2, treti Vetrelec, spousta mayovek, Na hromnice o den vice, Smrtici epidemie a samozrejme Kouzelny cop. Krasny casy. 
766770
Senohrabsky kino u babicky, letni prazdniny cca 88-97, prakticky kazdy promitani bylo v ty dobe zasadni. Soused delal promitace a poustel nas na vsechno. :)  Prichazi satan, Predator 1 a 2, Krotitele duchu, D. A. R. Y. L(toho jsem tam videl snad petkrat), Honba za diamantem, Krokodyl Dundee, Frankie a Johnny, Terminator 1 a 2, treti Vetrelec, spousta mayovek, Na hromnice o den vice, Smrtici epidemie a samozrejme Kouzelny cop. Krasny casy. 
4 0
reagovat
Co mě asi poprvé opravdu posadilo na prdel byla Věc, viděná v ranných devadesátkách na OK+ nebo co, kolem půlnoci. Byli jsme s mladší ségrou sami doma... a když začala Věc vylézat ze psa, tak to byl tak intensivní dotyk děsu, že tu nádheru cítím i teď.

Reservoir Dogs, essence Tarantina.

Requiem za sen aneb nikdy nezober drogu, a na mě to tedy fungovalo!

Memento, za mě vrchol Nolana.

A pozor, mám i oblíbeného Kubricka: Dr Strangelove.

The Road. Osobní záležitost. Kéž bych, kdyby to bylo třeba, byl taky táta, co udělá maximum.

Infinity War, kde se mi splnil sen, kdy villain nakope všem pláštěnkám prdel. Joj!

Wołyń - tohle jsme, když zmizí sebekontrola.
766769
Co mě asi poprvé opravdu posadilo na prdel byla [b]Věc[/b], viděná v ranných devadesátkách na OK+ nebo co, kolem půlnoci. Byli jsme s mladší ségrou sami doma... a když začala Věc vylézat ze psa, tak to byl tak intensivní dotyk děsu, že tu nádheru cítím i teď. [b]Reservoir Dogs[/b], essence Tarantina. [b]Requiem za sen[/b] aneb nikdy nezober drogu, a na mě to tedy fungovalo! [b]Memento[/b], za mě vrchol Nolana. A pozor, mám i oblíbeného Kubricka: [b]Dr Strangelove[/b]. [b]The Road[/b]. Osobní záležitost. Kéž bych, kdyby to bylo třeba, byl taky táta, co udělá maximum. V [b]Infinity War[/b], kde se mi splnil sen, kdy villain nakope všem pláštěnkám prdel. Joj! [b]Wołyń[/b] - tohle jsme, když zmizí sebekontrola.
4 -2
reagovat
- orgazmo [tv]

- spirited away [vhs] 
- the incredibles [kino]
- kung fu hustle [pretitulkovani]
- i, robot [kinorip]

- inception [kino]
766768
- orgazmo [tv] - spirited away [vhs]  - the incredibles [kino] - kung fu hustle [pretitulkovani] - i, robot [kinorip] - inception [kino]
5 0
reagovat
Podivné dědictví a Poklad na stříbrném jezeře, které jsem na VHS sjížděl pořád a pořád dokola. Pán prstenů v kině, který už v mém srdci nikdy nemůže být překonán. Prokletý ostrov v noci na notebooku, po kterém jsem zbytek noci koukal do stropu a už nikdy neměl na to, si ho pustit.
766767
Podivné dědictví a Poklad na stříbrném jezeře, které jsem na VHS sjížděl pořád a pořád dokola. Pán prstenů v kině, který už v mém srdci nikdy nemůže být překonán. Prokletý ostrov v noci na notebooku, po kterém jsem zbytek noci koukal do stropu a už nikdy neměl na to, si ho pustit.
5 0
reagovat

Moje filmové zážitky

Demolition Man: Nebylo mi ani deset, ale byl jsem nemocný. A obrečel jsem, že nemohu na Noc s Andersenem. Do doby, než mi táta ukázal, co v dávají v televizi po desáté. A mně okamžitě bylo líto, že si kamarádi o půlnoci čtou z knížek nějaké pohádky.
Inception: Zrovna jsme měli sep top box (nebo něco podobného). A zrovna jsem v televizi narazil na Inception. Viděl jsem to někdy od půlky. Byl jsem fascinovaný a nechápal to. Takže jsem si po skončení v programu vyhledal, kdy snímek následující dva týdny dávají. A nakoukával ho zas a znovu. A takto jsem objevil to nejlepší dílo vůbec.
The Avengers: Splnění mých fanouškovských přání. Tady začala moje láska k filmu. Chtěl jsem vědět, kdo stojí za nápadem spojit kupu filmů dohromady. Začal jsem si zjišťovat, v čem dalším herci hrají, kdo to režíroval. Zážitek, který mi otevřel dveře k filmografii.
Star Wars: The Force Awakens: První IMAX. První A long time ago in a galaxy far far away....
Kouř: Nejlepší projekce ve Varech. A konečně jsem viděl tento kult (kolik takových českých filmů máme?) vcelku. Jedinečná atmosféře v sálu, jedinečný film, jedinečný zážitek.
Tenet: První film po půl roce, kdy jsem byl naposledy v kině. Něco, co jsem díky předchozí pětileté nepřetržité návštěvě biografu považoval za nemožné. A moje chutě Nolan uspokojil. Asi to nebude film roku, ale hlavu mi zamotal solidně, valil jsem oči nad hutnou náloží a stále nemohu některé scény vypustit z hlavy. 
766766
[b]Demolition Man[/b]: Nebylo mi ani deset, ale byl jsem nemocný. A obrečel jsem, že nemohu na Noc s Andersenem. Do doby, než mi táta ukázal, co v dávají v televizi po desáté. A mně okamžitě bylo líto, že si kamarádi o půlnoci čtou z knížek nějaké pohádky. [b]Inception[/b]: Zrovna jsme měli sep top box (nebo něco podobného). A zrovna jsem v televizi narazil na Inception. Viděl jsem to někdy od půlky. Byl jsem fascinovaný a nechápal to. Takže jsem si po skončení v programu vyhledal, kdy snímek následující dva týdny dávají. A nakoukával ho zas a znovu. A takto jsem objevil to nejlepší dílo vůbec. [b]The Avengers[/b]: Splnění mých fanouškovských přání. Tady začala moje láska k filmu. Chtěl jsem vědět, kdo stojí za nápadem spojit kupu filmů dohromady. Začal jsem si zjišťovat, v čem dalším herci hrají, kdo to režíroval. Zážitek, který mi otevřel dveře k filmografii. [b]Star Wars: The Force Awakens[/b]: První IMAX. [i]První A long time ago in a galaxy far far away....[/i] [b]Kouř[/b][i]: [/i]Nejlepší projekce ve Varech. A konečně jsem viděl tento kult (kolik takových českých filmů máme?) vcelku. Jedinečná atmosféře v sálu, jedinečný film, jedinečný zážitek. [b]Tenet[/b]: První film po půl roce, kdy jsem byl naposledy v kině. Něco, co jsem díky předchozí pětileté nepřetržité návštěvě biografu považoval za nemožné. A moje chutě Nolan uspokojil. Asi to nebude film roku, ale hlavu mi zamotal solidně, valil jsem oči nad hutnou náloží a stále nemohu některé scény vypustit z hlavy. 
Moje filmové zážitky
3 -1
reagovat
Pro mě osobně asi první velkej zážitek byla Smrtonosná past v kině Blaník, kam jsme se ulili se spolužákama z demonstrace na Václaváku krátce po 17. listopadu 89 (střední školu jsme měli kousek). To byl první můj film ve velkém kině s takovým zvukem 8)
A potom v následných devadesátkách jsem byl v kině skoro na všem, ale nej zážitky z tý dekády byly asi Tanec s vlky (1990), Mlčení jehňátek (1991), Bod zlomu (1991), Poslední skaut (1991), Terminator 2 (1991), Dracula (1992), Nesmiřitelní (1992), Poslední Mohykán (1992), Schindler's List (1993), Interview s upírem (1994), Leon (1994), Forrest Gump (1994), Se7en (1995), Heat (1995), Trainspotting (1996), The Game (1997), Ďáblův advokát (1997), Big Lebowski (1998), American Beauty (1999), Man on the Moon (1999), Fight Club (1999), ... a to jsou jen devadesátky a filmy, který byly opravdu pro mě TOP zážitek na velkym plátně, a určitě nejsou všechny a na spoustu sem si teď nevzpomenul. Devadesátky byly prostě skvělý, buď tím jaký vznikaly v tý době filmy nebo i mým věkem (15 až 25 let) 8):)
766765
Pro mě osobně asi první velkej zážitek byla [b]Smrtonosná past[/b] v kině Blaník, kam jsme se ulili se spolužákama z demonstrace na Václaváku krátce po 17. listopadu 89 (střední školu jsme měli kousek). To byl první můj film ve velkém kině s takovým zvukem *8)* A potom v následných devadesátkách jsem byl v kině skoro na všem, ale nej zážitky z tý dekády byly asi [b]Tanec s vlky[/b] (1990), [b]Mlčení jehňátek[/b] (1991), [b]Bod zlomu[/b] (1991), [b]Poslední skaut[/b] (1991), [b]Terminator 2[/b] (1991), [b]Dracula[/b] (1992), [b]Nesmiřitelní[/b] (1992), [b]Poslední Mohykán[/b] (1992), [b]Schindler's List[/b] (1993), [b]Interview s upírem[/b] (1994), [b]Leon[/b] (1994), [b]Forrest Gump[/b] (1994), [b]Se7en[/b] (1995), [b]Heat[/b] (1995), [b]Trainspotting[/b] (1996), [b]The Game[/b] (1997), [b]Ďáblův advokát[/b] (1997), [b]Big Lebowski[/b] (1998), [b]American Beauty[/b] (1999), [b]Man on the Moon[/b] (1999), [b]Fight Club[/b] (1999), ... a to jsou jen devadesátky a filmy, který byly opravdu pro mě TOP zážitek na velkym plátně, a určitě nejsou všechny a na spoustu sem si teď nevzpomenul. Devadesátky byly prostě skvělý, buď tím jaký vznikaly v tý době filmy nebo i mým věkem (15 až 25 let) *8)**:)*
5 0
reagovat
reaguje na: (=LIFTY=)
V té době už jsem měl za sebou Střihorukého Edwarda, který mě docela rozhodil, takže pavoučí panenka už mi přišla docela fajn :D
766764
V té době už jsem měl za sebou Střihorukého Edwarda, který mě docela rozhodil, takže pavoučí panenka už mi přišla docela fajn *:D*
766742
5 -1
reagovat
1. Lví král a Hon na myš - tyhle dva filmy byly první, co pamatuji, že jsem je viděl v kině. Lví král mě už tenkrát nadchl svojí technickou
kvalitou. Nové verzi se to podařilo také.

2. Den poté - už trailer, viděný v kině u jiného filmu, mě neskutečně zaujal a pak skvělý zážitek v kině s krásnou hudbou a působivými scénami destrukce

3. Shrek - první film, co jsem viděl na počítači a taktéž první, kdy jsem
si uvědomil, že originální znění je prostě daleko lepší, než dabing. Od
té doby dabing neustále ustupoval do pozadí... až se ztratil v
zapomnění....

4. Mumie (ta s Cruisem) - první film v IMAX, a i když film celkem nuda, tak prostě to obří plátno, 3D, zvuk a mimochodem i ta chodbička při příchodu..... Od té doby je pro mě IMAX ta nejlepší možnost, jak vidět a vychutnat si film

5. Americký ninja - bože já si to pouštěl na videu skoro každý den. Jednohlasný dabing, do toho část anglicky, část japonsky, a celý ten dabing vůbec nedával smysl. Bavilo mě to? Strašně moc:-). A vzhledem k tomu, že jsem ten film měl
nahraný na VHS, tak předtím byl konec nějakého sci - fi filmu, o kterém
vůbec nevím, jak se jmenuje, ale byl tam mimozemšťan co měl rád koupel v
motorovém oleji a soli....

6. SW: Síla se probouzí - první SW, co jsem viděl v kině a byl to opět skvělý zážitek, ta natěšenost publika, někteří v kostýmech, potlesk na konci....

7. Free solo - během pokusu nikdo v sále ani nedýchal a ten potlesk na konci? Největší, co jsem měl u filmu možnost zažít.

8. Avengers: Endgame - Opět IMAX a vyvrcholení Marvelovské ságy. And I am Iron Man....

9. Pearl Harbor - První (a dodnes jeden ze tří) film, u kterého jsem brečel

10. Transformers - už dokonolé trailery a jméno mého nejoblíbenějšího
režiséra mě přesvědčily, že to bude kulervoucí podíváná a film ta
očekávání ještě překonal ... Navíc Arrival to Earth považuji za
nejkrásnější filmovou hudbu a celá ta scéna je boží. Dvojka a trojka
posunuly měřítko více, než jsem doufal vůbec snít a celou trilogii
zbožňuji. Čtyřku a pětku už moc nemusím, respektive si je nepamatuji.

Čestná zmínka: Království nebeské - poprvé jsem viděl, jak obrovský rozdíl může být mezi kinoverzí a režisérským sestřihem....
766763
1. [b]Lví král [/b]a[b] Hon na myš[/b] - tyhle dva filmy byly první, co pamatuji, že jsem je viděl v kině. Lví král mě už tenkrát nadchl svojí technickou kvalitou. Nové verzi se to podařilo také. 2. [b]Den poté[/b] - už trailer, viděný v kině u jiného filmu, mě neskutečně zaujal a pak skvělý zážitek v kině s krásnou hudbou a působivými scénami destrukce 3. [b]Shrek[/b] - první film, co jsem viděl na počítači a taktéž první, kdy jsem si uvědomil, že originální znění je prostě daleko lepší, než dabing. Od té doby dabing neustále ustupoval do pozadí... až se ztratil v zapomnění.... 4. [b]Mumie[/b] (ta s Cruisem) - první film v IMAX, a i když film celkem nuda, tak prostě to obří plátno, 3D, zvuk a mimochodem i ta chodbička při příchodu..... Od té doby je pro mě IMAX ta nejlepší možnost, jak vidět a vychutnat si film 5. [b]Americký ninja[/b] - bože já si to pouštěl na videu skoro každý den. Jednohlasný dabing, do toho část anglicky, část japonsky, a celý ten dabing vůbec nedával smysl. Bavilo mě to? Strašně moc:-). A vzhledem k tomu, že jsem ten film měl nahraný na VHS, tak předtím byl konec nějakého sci - fi filmu, o kterém vůbec nevím, jak se jmenuje, ale byl tam mimozemšťan co měl rád koupel v motorovém oleji a soli.... 6. [b]SW: Síla se probouzí[/b] - první SW, co jsem viděl v kině a byl to opět skvělý zážitek, ta natěšenost publika, někteří v kostýmech, potlesk na konci.... 7. [b]Free solo[/b] - během pokusu nikdo v sále ani nedýchal a ten potlesk na konci? Největší, co jsem měl u filmu možnost zažít. 8. [b]Avengers: Endgame[/b] - Opět IMAX a vyvrcholení Marvelovské ságy. And I am Iron Man.... 9. [b]Pearl Harbor[/b] - První (a dodnes jeden ze tří) film, u kterého jsem brečel 10. [b]Transformers[/b] - už dokonolé trailery a jméno mého nejoblíbenějšího režiséra mě přesvědčily, že to bude kulervoucí podíváná a film ta očekávání ještě překonal ... Navíc Arrival to Earth považuji za nejkrásnější filmovou hudbu a celá ta scéna je boží. Dvojka a trojka posunuly měřítko více, než jsem doufal vůbec snít a celou trilogii zbožňuji. Čtyřku a pětku už moc nemusím, respektive si je nepamatuji. Čestná zmínka: Království nebeské - poprvé jsem viděl, jak obrovský rozdíl může být mezi kinoverzí a režisérským sestřihem....
5 -1
reagovat
Pán prstenů: Návrat krále- A bylo to i malý kino, ale jak jsou dnes hodně in na internetu reakce diváků na epický scény a ikdyž jsem viděl hodně (u nás to naštěstí moc není a když už tak v tom lepším slova smyslu), tak tenkrát v roce 2003 jste měli vidět ty reakce lidí na Rohanskou jízdu.

Šílený Max: Zběsilá cesta- No, byl jsem na tom třikrát (Jinak jen dvakrát na SW: FA)

Okresní přebor- Já vim, ale narvanej do posledního místa největší sál na Čerňáku na tenhle film :) 
766760
[b]Pán prstenů: Návrat krále[/b]- A bylo to i malý kino, ale jak jsou dnes hodně in na internetu reakce diváků na epický scény a ikdyž jsem viděl hodně (u nás to naštěstí moc není a když už tak v tom lepším slova smyslu), tak tenkrát v roce 2003 jste měli vidět ty reakce lidí na Rohanskou jízdu. [b]Šílený Max: Zběsilá cesta[/b]- No, byl jsem na tom třikrát (Jinak jen dvakrát na SW: FA) [b]Okresní přebor[/b]- Já vim, ale narvanej do posledního místa největší sál na Čerňáku na tenhle film :) 
4 0
reagovat
pro mě to byly ty kino zážitky když jsem byl ještě malej kluk cca do 15-16 let ....
asi úplně první a pořádnej film jsem viděl v 7-8 letech
Star Wars E4 
další díly pak na VHS u známích... Celoživotní láska. Později jsem pak viděl samozřejmě E1 a to prostě byla BOMBA!
Jurský park.
Noční scéna s T-rexem a Velociraptoři v kuchyni, první setkání s Brachyosaury. Bylo mě asi 8-9 let, takže masakr... a pořád jsou to nejvíc nejlepší scény. Samozřejmě pro mě byla topka přílet na ostrov a Williamsova melodie. 
Velké nesnáze v malé Číně
Do dneška pořád nevím co se dělo na konci když vylezla ta příšera na Kurtově náklaďáku ....
5th Element.
Odpolední nuda po Praze s mamkou. Pojd do kina. Néé mě se nechce. Takže teda nejdeme, ale na plakátu jsem si všimnul jména Bruce Willis a Luke Perry (jo sledoval jsem BH90210). Film jsme si obrovsky užili!!!
Nebezpečná rychlost.
Jo tohle jsem taky kdysi viděl v kině... A fakt mě to neskutečně bavilo
Den nezávislosti a Armagedon
ty filmy miluju do dneška. V kině jsem na tom byl s kámošema ze základky. Asi to byl Blaník nebo Lucerna na Václaváku ? Ale bylo to neskutečně kurevsky epický!!! 
Pelíšky
Marshal Malinovskyj! Více netřeba dodávat :D8)
766751
pro mě to byly ty kino zážitky když jsem byl ještě malej kluk cca do 15-16 let .... asi úplně první a pořádnej film jsem viděl v 7-8 letech [b]Star Wars E4[/b]  další díly pak na VHS u známích... Celoživotní láska. Později jsem pak viděl samozřejmě E1 a to prostě byla BOMBA! [b]Jurský park[/b]. Noční scéna s T-rexem a Velociraptoři v kuchyni, první setkání s Brachyosaury. Bylo mě asi 8-9 let, takže masakr... a pořád jsou to nejvíc nejlepší scény. Samozřejmě pro mě byla topka přílet na ostrov a Williamsova melodie.  [b]Velké nesnáze v malé Číně[/b] Do dneška pořád nevím co se dělo na konci když vylezla ta příšera na Kurtově náklaďáku .... [b]5th Element.[/b] Odpolední nuda po Praze s mamkou. Pojd do kina. Néé mě se nechce. Takže teda nejdeme, ale na plakátu jsem si všimnul jména Bruce Willis a Luke Perry (jo sledoval jsem BH90210). Film jsme si obrovsky užili!!! [b]Nebezpečná rychlost.[/b] Jo tohle jsem taky kdysi viděl v kině... A fakt mě to neskutečně bavilo [b]Den nezávislosti a Armagedon [/b]ty filmy miluju do dneška. V kině jsem na tom byl s kámošema ze základky. Asi to byl Blaník nebo Lucerna na Václaváku ? Ale bylo to neskutečně kurevsky epický!!!  [b]Pelíšky[/b] Marshal Malinovskyj! Více netřeba dodávat *:D**8)*
9 0
reagovat
Nádhernej článek. Jeden by se rozplakal.
Mám nutkání se podělit o to samé. - 1. Spider-Man 2. Poslední samuraj 3. Mad Max: Zběsilá cesta 4. Gravitace 5. Avengers: Endgame
766744
Nádhernej článek. Jeden by se rozplakal. Mám nutkání se podělit o to samé. - 1. Spider-Man 2. Poslední samuraj 3. Mad Max: Zběsilá cesta 4. Gravitace 5. Avengers: Endgame
7 0
reagovat
Moje hitparada kousku, co jsem echt prozival:
Navrat Jediho - listopad 83
Honba za diamantem (2x), Karate Kid (3x behem par tydnu), Indiana Jones a chram skazy - v prubehu 84
Zakladni instinkt - konec srpna 92
Anglicky pacient.
Ted si na dalsi nevzpomenu, tak me asi tolik nezasahly... 
766743
Moje hitparada kousku, co jsem echt prozival: Navrat Jediho - listopad 83 Honba za diamantem (2x), Karate Kid (3x behem par tydnu), Indiana Jones a chram skazy - v prubehu 84 Zakladni instinkt - konec srpna 92 Anglicky pacient. Ted si na dalsi nevzpomenu, tak me asi tolik nezasahly... 
5 0
reagovat
Doporučuju kapesníčky značky Cien z Lidlu:D
Každopádně u mě bylo filmové kouzlo objeveno u prvního Spider-mana, kdy jsem pak po cestě domů na benzince přemluvil mámu, aby mi koupila Premiere se "spajdym" na obálce a tak to celé začalo. A pokaždé, když slyším ústřední píseň, tak si na to vzpomenu...
Jinak obdivuju Spoonera, že má z Toy Story tak příjemný zážitek, já si tehdy každou scénu s panenkou s pavoučíma nohama zakrýval oči:D
766742
Doporučuju kapesníčky značky Cien z Lidlu*:D* Každopádně u mě bylo filmové kouzlo objeveno u prvního Spider-mana, kdy jsem pak po cestě domů na benzince přemluvil mámu, aby mi koupila Premiere se "spajdym" na obálce a tak to celé začalo. A pokaždé, když slyším ústřední píseň, tak si na to vzpomenu... Jinak obdivuju Spoonera, že má z Toy Story tak příjemný zážitek, já si tehdy každou scénu s panenkou s pavoučíma nohama zakrýval oči*:D*
8 0
reagují: Memphis, Spooner
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se