Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 nejlepších akčních scén z marvelovek


ikona
KarelR
iron mankapitan amerikamarvelmcustrazci galaxiethor
Nebýt pandemie, sedíme teď v kině na Black Widow a doufáme, že se Marvelu zase jednou podaří akční scény. Na čem mohla Natasha stavět? 

Nalijme si čistého vína – úroveň akce v MCU není celkově extra vysoká. Řada filmů ukázala, že se dá i s PG-13 dojít výrazně dál (zejména poslední díly Mission: Impossible), a nebýt bratrů Russoových, nemělo by ani cenu nějaký žebříček stavět. Tenhle TOP 10 by v podstatě mohl být jen showreelem Kapitána Ameriky 2 a 3, takže jsem si záměrně dal pravidlo, že tu z každého filmu mohou být maximálně dvě scény. A když jsem se rozhlédl mimo kapitánskou ságu, zjistil jsem, že se mi v MCU nejvíc líbí hlavně menší akční scény, ve kterých se naplno využívá jedna postava.

Jestli tu tedy čekáte nejprovařenější bitvy z Avengers, budete v diskuzi plakat. Jasně, finále Infinity War nebo Endgame servírují kupu parádních momentů. Pořád si ale stojím za tím, že mají u Marvelu co se týče velkolepých bitev jistou rezervu, a že jako celek lépe šlapou spíš „komornější“ představovačky toho, co ten který hrdina dokáže. O jakých scénách je řeč? Tady je všechny máte!

10) Wasp v kuchyni

Ano, začneme u nejméně výrazné marvelácké série. Ant-Mani rozhodně nejsou akčňáky, ale spíš klasické rodinné komedie, nástup Wasp ve druhém díle nicméně šlape na jedničku. Právě kvůli Janet v kostýmu je film o úroveň lepší než jeho předchůdce a samotná bitka v kuchyni patří mezi to nejnápaditější, co se v mravenčích jednohubkách dalo dohromady.

9) Yondu a jeho šíp

Dá se za akční scénu považovat masakr desítek lidí, při němž protagonista vlastně jen píská? Nejsem si tím zcela jistý, i tak ale posílám do hry šípovou vybíjenou pana Yondu, která je asi nejdrsnější pomstou v MCU. Vyloženě perličkou je v ní malý zabijácký Groot, časem se však ke slovu dostane i Rocket se dvěma kvéry, což taky není k zahození.

8) Úvod Thora 3

Tahle scéna by tu asi nebyla, kdyby neměla chirurgicky vybraný hudební podkres. Thor se ve třetí sólovce konečně probil k Hammer of the Gods a Taika Waititi z toho vyždímal jednoduchou, ale účinnou digivybíjenou, u níž potěší hlavně záběry s kladivem. Jak říkám, celé to je o hudbě a o stylu, a klidně bych sem započítal i dohru s drakem.

7) Doctor Strange v Zrcadlové dimenzi

Sólovka Doctora Strange bývá dost přehlížená (hlavně v Americe nad ní většina lidí jen mávla rukou), a upřímně jsem moc nepochopil proč. Minimálně po akční stránce se totiž jedná o film, u něhož se kaskadéři a trikaři rozhodně neflákali, a asi nejvíc je to vidět na honičce v Zrcadlové dimenzi. Takhle se přece nevyblbnul ani Nolan v Počátku!

6) Strážci Galaxie ve vězení

Od začátku Strážců Galaxie člověk čeká na to, až se ústřední parta konečně dá dohromady. A James Gunn si to chytře šetří na útěk z vesmírného vězení, v němž konečně vypustí nejen Draxe, ale především Groota s Rocketem na rameni. Celé rámování do promyšleného plánu, jenž se musí realizovat okamžitě, je pak už jen třešničkou na skvělém strážcovském dortu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace