Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Filmové Uncharted se blíží. Jaké věci bychom si od něj přáli?


ikona
do_Od
dobrodružstvíherní sérieIndiana JonesTom HollandUncharted
Jelikož nás zatím na papíře filmová adaptace slavné herní pecky Uncharted dost děsí, zkusili jsme raději sepsat, jak by to mělo vypadat, kdyby záleželo na nás. 

Seth Gordon, Neil Burger, David O. Russell, Shawn Levy, Travis Knight a Dan Trachtenberg. Jenom pro zopakování, kdo všechno měl v jednu chvíli točit filmovou adaptaci herní série Uncharted, protože pakliže bychom měli jeden projekt označit jako prokletý, byl by to právě tento. Každopádně Sony nakonec ze zoufalství vytáhl až Ruben Fleischer, tedy alespoň na krátkou chvíli (kamery už se pomalu roztáčely), než vše stopnula korona.

Přesto se zdá, že Fleischer nakonec bude tím, kdo film dotáhne do cílové rovinky. K dispozici mu přitom bude Tom Holland coby mladý Nathan Drake, Mark Wahlberg jako jeho mentor Victor Sully Sulivan a Antonio Banderas jako... asi záporák? Těžko říct, už teď je ale jasné, že na něj jsme zvědaví asi nejvíc, protože ten zbytek nás upřímně maličko děsí. Abyste chápali, Nathan Drake je dospělý lovec pokladů, takový moderní Indiana Jones, představa mladého Hollanda tak fanouškům herní předlohy není úplně po chuti, a to i přesto, že se ve čtvrté hře mladý Drake na krátkou chvíli objeví. Nicméně studio se rozhodlo pro Hollanda a s jejich vizí ani několikrát přepisovaným scénářem nic nezmůžeme. Co ale rozhodně můžeme je podívat se, jak bychom si onu filmovou verzi představovali za ideálních podmínek my, redaktoři MovieZone.

Jak to vidí KarelR:

Možná váš to šokuje, ale… jo, Uncharted je i pro mě totální srdcovka a možná nejoblíbenější herní série vůbec. Nejpozději u dvojky bylo jasné, že tahle příběhovka drtí konkurenci v každém ohledu, a čtyřka je vyloženě moderní masterpiece (a možná vůbec to nejlepší, co vyšlo na PS4). Ale dost hypeování a doporučování, aby si každý povinně dal všechny čtyři díly. Pojďme k poloprokleté filmové adaptaci, u níž natěšení už dlouho zastiňuje strach.

Co chci vidět: Uncharted je samozřejmě o vztazích mezi postavami a o dobrodružství, bez nichž na velkém plátně nikdy nemůže fungovat. Já ale budu skromný a budu si přát „jen“ luxusní akci od začátku do konce. V Sahaře s McConaugheym nebo na začátku Mumie s Cruisem bylo vidět, jak by zhruba vypadalo zhmotněné Uncharted 3. A i když to v obou případech bylo fajn, celovečerák s Nathanem Drakem by měl jednoduše mít vyrovnanou kvalitu akce na úrovni Poslední křížové výpravy nebo Abramsova Star Treku. Ať je to prostě vždycky malý svátek a u všech scén kolem se budeme modlit alespoň za průměr.

Co nechci vidět: Asi to bude znít trochu paradoxně, ale nechci zahlcení prvního filmu odkazy na milion věcí, jež potěší akorát herní fanoušky. Uncharted se potřebuje otevřít co nejširší cílovce a sbírat diváky podobně jako Indiana Jones nebo Mumie. Natočit celovečerák tak, aby si ho nehráči užili jen z půlky, jelikož nepochopí půlku dialogů a narážek, mi proto zní jako cesta do pekel. Jenže jak víme, v Hollywoodu se cestám do pekel moc nevyhýbají, že…

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace