Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Filmové Uncharted se blíží. Jaké věci bychom si od něj přáli?


ikona
do_Od
dobrodružstvíherní sérieIndiana JonesTom HollandUncharted
Jelikož nás zatím na papíře filmová adaptace slavné herní pecky Uncharted dost děsí, zkusili jsme raději sepsat, jak by to mělo vypadat, kdyby záleželo na nás. 

Seth Gordon, Neil Burger, David O. Russell, Shawn Levy, Travis Knight a Dan Trachtenberg. Jenom pro zopakování, kdo všechno měl v jednu chvíli točit filmovou adaptaci herní série Uncharted, protože pakliže bychom měli jeden projekt označit jako prokletý, byl by to právě tento. Každopádně Sony nakonec ze zoufalství vytáhl až Ruben Fleischer, tedy alespoň na krátkou chvíli (kamery už se pomalu roztáčely), než vše stopnula korona.

Přesto se zdá, že Fleischer nakonec bude tím, kdo film dotáhne do cílové rovinky. K dispozici mu přitom bude Tom Holland coby mladý Nathan Drake, Mark Wahlberg jako jeho mentor Victor Sully Sulivan a Antonio Banderas jako... asi záporák? Těžko říct, už teď je ale jasné, že na něj jsme zvědaví asi nejvíc, protože ten zbytek nás upřímně maličko děsí. Abyste chápali, Nathan Drake je dospělý lovec pokladů, takový moderní Indiana Jones, představa mladého Hollanda tak fanouškům herní předlohy není úplně po chuti, a to i přesto, že se ve čtvrté hře mladý Drake na krátkou chvíli objeví. Nicméně studio se rozhodlo pro Hollanda a s jejich vizí ani několikrát přepisovaným scénářem nic nezmůžeme. Co ale rozhodně můžeme je podívat se, jak bychom si onu filmovou verzi představovali za ideálních podmínek my, redaktoři MovieZone.

Jak to vidí Mr.Hlad:

Kdybych měl popsat svůj vztah k sérii Uncharted, tak slovo „kladný“ by ho asi moc nevystihlo. Lepší by bylo „definující“ nebo „zásadní.“ Když jsem si před lety vybíral, jestli koupit Playstation nebo X-Box, právě Uncharted rozhodlo, že skončím u konzole od Sony, tehdy šlo ještě o PS3. Nathan Drake mě ale nezklamal, krom jedničky, která už vizuálně zestárla, jsem si obě pokračování dal několikrát a některé levely i víc než desetkrát. Pasáž s vlakem ve dvojce je něco, na co se fakt nezapomíná. No a když Sony vydala Playstation 4, koupil jsem si ho až v momentě, kdy se na našem trhu objevila edice, ve které ke konzoli přidávali čtvrté Uncharted a v rámci reklamní kampaně přihodili i trilogii prvních tří dílů. A jak jsem se později dozvěděl, tahle megaunchartedovská edice dorazila do Čech v počtu jen pár desítek kusů, takže jsem měl kliku. Jo. Uncharted mám fakt rád.

Co chci vidět: Dobrodružství. To asi nikoho nepřekvapí. O Uncharted se mluví jako o Indym pro videoherní generaci a já to rozhodně nebudu rozporovat, na druhou stranu by nemusel být zrovna dobrý nápad snažit se ho právě takhle přenášet na filmová plátna. Uncharted má samozřejmě s Indym hodně společného. Hledání pokladů v exotických lokacích, charismatického hrdinu, spoustu akce, trošku toho nadpřirozena a rychlé tempo. Jenže mně by se víc líbilo, kdyby se film nedržel Spielbergovy tetralogie a šel spíš cestou Mumií s Brendanem Fraserem nebo Zorra s Antoniem Banderasem. Aby to celé bylo trošku vích cheesy, aby se tvůrci nebáli sebeshazovačného humoru, ale zároveň nabídli pořádné dobrodružné řemeslo. A aby se nepokoušeli být jako Indy. On konec konců ani ten herní Nathan nechce být úplně jako on, protože ví, že pokoušet se o to nemá moc smysl. I proto je to trošku víc nezodpovědné tele, vlastně malinko lump a decentně vykrádá spíš Hana Sola než doktora Jonese. Bylo by tedy fajn, kdyby na to tvůrci nezapomněli a tou škatulkou „Indiana Jones pro novou generaci“ se nenechali zatlačit někam, kde by to pro ně nemuselo dopadnout dobře.

Co vidět nechci: Marka Wahlberga. Toho herce mám celkem rád, ovšem do role ironického mentora Sullyho mi sedí asi jako Channing Tatum do biografie Barracka Obamy. Chápu jeho obsazení, je to celkem hvězda a pár lidí do kin dostane plus minimálně akci zvládne, ale prostě to není ono. Takže jsem rád, že koronavirus zase zdržel natáčení a doufám, že až se situace uklidní, bude mít Wahlberg nasmlouvané něco jako Táta je doma 3 a na Uncharted se vykašle. A Ruben Fleischer zavolá Woodymu Harrelsonovi, ukecá ho, aby si nechal narůst knír a my konečně dostaneme toho správného Sullyho. A pokud teď máte v hlavě představu Harrelsona s knírem, víte, že mám pravdu. Vzhledem k tomu, že Fleischer s Harrelsonem mají za sebou dva Zombielandy a Woody se mihl i v prvním Venomovi, dá se předpokládat, že ti dva si celkem sedí. Takže kde to sakra vázne?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace