Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 8 herních fantasy, které bychom chtěli vidět po Warcraft 2


ikona
do_Od
dark soulsdiablodragon ageelder scrollsfantasygod of warhrystar warswarcraft 2
Budoucnost herních fantasy na velkém plátně je poněkud nejistá. Kdyby se ale přece jen zablýskalo na lepší časy, co bychom stoprocentně rádi viděli? 

Tak co, zlomí někdy filmy podle herní předlohy své prokletí? A dožijeme se toho? Nerad začínám takhle negativně, ale vzhledem k tomu, že nejvýdělečnějším filmem z tohohle ranku je Detektiv Pikachu (dostane dvojku) a hned za ním Warcraft (nikdy nedostane dvojku, Hlad ale vzkazuje, že se máte ptát dál), vidím to dost bledě. Jasně, s oznámením The Last of Us na HBO se ta kvalitativní laťka snad konečně zvedne tam, kde by měla celou dobu být, jenže na poli filmů je to prostě furt bída.

Nicméně já budu optimista a tak řeknu, že žádná smolná šňůra nemůže trvat věčně, a i tohle mnohaleté trápení jednou skončí. A až se tak stane, bude to doufám díky jedné z následujících osmi fantasy sérií. Proč právě fantasy, ptáte se? Protože všichni víme, že když se udělá dobře, je nezapomenutelná (Pán prstenů), protože díky televizi je tenhle žánr znovu extrémně populární (Hra o trůny, Zaklínač), a protože jako nadšený fanoušek všech zmíněných… je to sakra moje téma a já si v něm můžu doufat v co chci. Připraveni?

Horizon Zero Dawn

Přiznávám se bez mučení, Horizon Zero Dawn patří k těm super hrám, u kterých jsem strávil několik hodin, ale nakonec jsem je nedohrál, protože mě prostě nevzaly za srdíčko tolik, jak bych asi potřeboval. To ale nic nemění na tom, že mě příběh hlavní hrdinky Aloy a její cesty napříč steampunkovým post-apo světem plným robozvířat a divokých kmenů zatraceně zajímá.

Jak už jsem zmínil, hra se odehrává na Zemi někdy ve 31. století. To ale na začátku nevíme, protože se divoká krajina okolo hlavní postavy Zemi vůbec nepodobá. Co se stalo s lidstvem? Kde se vzaly všechny ty vražedné stroje? A jak je sakra možné, že Aloy kosí šípy obrněné mechatygry? Těch otázek je plno a vy už proto nejspíš tušíte, kterého tvůrce jsem si pro tuhle látku vysnil.

Jak bych to chtěl vidět: Přímá adaptace hry, bez těch nudných částí, kdy hlavní postava sbírá kytky, aby si mohla vyrobit lékárničku, nebo loví mechy, aby se naučila lépe sjíždět po laně.
Kdo by to měl točit: J. J. Abrams

Kingdom Come

Ano, nebojte, vím moc dobře, že Kingdom Come není v žádném případě fantasy a technicky tu tedy nemá co dělat. Zároveň ale nevím, do jakého článku bych ho narval, navíc je to fakt povedená hra, k tomu od šikovných českých ručiček, takže zkrátka uděluji výjimku a říkám, že Kingdom Come na velkém plátně by byla pecka.

Přestože jsme něco na ten způsob už viděli, Ridley Scott a jeho Království nebeské se přece jen odehrávalo v tak trochu jiných podmínkách, takže by ten český středověk vskutku mohl nabídnout něco jiného. Příběh pak ve studiu Warhorse vymazlili natolik, že vůbec není třeba něco měnit, Henry a jeho cesta za pomstou totiž na kvalitní podívanou bohatě vystačí. Jediný háček je v tom, že absolutně nevěřím českým filmařům, že by takovou adaptaci zvládli, a proto bych raději koukal do světa.

Jak bych to chtěl vidět: Klidně ve stylu Outlaw King nebo Krále od Netflixu. Pomalejší, méně akční, s důrazem na postavy a děj.
Kdo by to měl točit: David Mackenzie

Star Wars: Knights of the Old Republic

Co tady dělá tahle zajetá IP, ptáte se? Inu, Star Wars jsou pořád fantasy, a herní KotOR pak patří k tomu vůbec nejlepšímu, co v tomhle žánru kdy vzniklo. Děj první hry se točí kolem dvou Jediů, Bastily Shan a hlavní postavy, jež trpí výpadky paměti a nevzpomíná si, kým vlastně je. Důležité je, že Sithské impérium je na postupu a v jeho čele stojí nelítostný Darth Malak, který si jde pro zbytky řádu i celou starou Republiku. A tak je na vás, abyste mu v tom zabránili.

Kdo to dodnes nehrál, tomu to silně doporučuji. I z toho důvodu se mi nechce vyzrazovat nic dalšího z děje, protože ten spolu se zcela jinou érou Star Wars je tou největší předností celé látky. Skoro mě až fascinuje, jak strašně slepí musí v Lucasfilmu být, aby se furt vrtali v té Skywalkerovské sáze a věcí kolem, místo aby vzali tenhle geniální materiál, a prostě ho věrně přenesli na velké plátno. Nicméně těch Star Wars projektů teď visí ve vzduchu tolik, že s trochou štěstí by snad aspoň jeden mohl být tímhle.

Jak bych to chtěl vidět: Jako věrnou adaptaci obou her. Nic víc. Fakt toho nechci zas tolik…
Kdo by to měl točit: Matt Reeves

The Elder Scrolls

Herní série The Elder Scrolls patří k těm vůbec nejpromakanějším. Svět je natolik autentický a propracovaný, že má vlastní kalendář, náboženství, a tisíce let popsané historie. Asi nejznámějším příběhem je pak ten z páté hry, která se odehrává v zemi zvané Skyrim, a točí se kolem hrdiny, jenž jako jediný může zastavit dračího boha Alduina, požírače světů. 

Skyrim je extrémně populární a nedovedu si představit, že by si tvůrci vybrali z tohohle světa jiný příběh než právě tenhle. I kdyby se však vydali jiným směrem, nejdůležitější pokaždé bude, jak si poradí z různorodostí jednotlivých ras a postav, které kontent Tamrielu obývají. Máte tu kočkolidi, ještěrkolidi, černý elfy, velký modrý lidi, zkrátka cokoliv vás napadne, a podobně jako v Zaklínači hrají tyto rasy a politika kolem nich velkou roli. I z toho důvodu by bylo potřeba přistoupit k látce s citem a zápalem pro daná stvoření.

Jak bych to chtěl vidět: Důkladně vysvětlený svět, komplexní zápletka, hravé, zábavné a vizuálně podmanivé.
Kdo by to měl točit: Guillermo Del Toro

Samozřejmě existuje i kupa dalších, spoustu z nich jsem nehrál, nebo mi nepřirostly k srdci, jako například Zelda, nebo Final Fantasy. Snad se ale shodneme, že ať už se příští adaptace dočká kterákoli z těchto herních fantasy, všichni si v základu přejeme povedený film. Mezitím si můžete vychutnat aspoň pár božích cinematic ukázek k výše zmíněným hrám. A dát mi vědět, kterou byste na plátnech chtěli vidět nejvíc vy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace