Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

NEJ roku 2019: Výsledky hlasování čtenářů


ikona
Mr. Hlad
avengersbrad pittcatsdisneyjokerle mans 66leonardo dicapriomarvelnejlepší filmy rokuonce upon a time in hollywoodparazitquentin tarantinotop gun
Co vás v loňském roce v kinech nejvíc nadchlo a kvůli čemu jste si museli sáhnout až na dno sil?  

Začíná nám březen, takže je ideální čas vyhlásit, jaké filmy se čtenářům MovieZone líbily v loňském roce. Bylo z čeho vybírat, protože vloni jsme dostali nového Tarantina, temnějšího Jokera, korejskou pecku, která to dotáhla až na Oscary, spoustu zajímavých kousků od Netflixu a novou jedničku v žebříčku komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob. Vyhrát ale může jenom jeden. 

1. Tenkrát v Hollywoodu
2. Avengers: Endgame
3. Le Mans 66
4. Joker
5. Parazit
6. Manželská historie
7. John Wick 3
8. Slunovrat
9. Nikdy neodvracej zrak
10. Zelená kniha

Číslem jedna je u vás pro loňský rok Quentin Tarantino se stylovým retrem Tenkrát v Hollywoodu, ve kterém zářili Brad Pitt s Leonardem DiCapriem a kultovní režisér si tu poměrně svérázně zavzpomínal na dobu, kdy se měnil filmový svět a po Kalifornii běhali vraždící maniaci. Dvojka patří Avengers: Endgame. Největší marvelovce všech dob se nepovedlo zopakovat úspěch z minulého roku, kdy žebříček vyhrála. Na Tarantina chybí Thanosovi docela dost bodů, přesto je to hodně hezký výsledek, stejně jako třetí místo pro poctivou chlapskou filmařinu Le Mans 66 od Jamese Mangolda. Čtyřka patří temnému Jokerovi a na pátém místě nám dělá radost korejský Parazit. Přeci jen si k němu našlo cestu dost diváků na to, aby se umístil v první půlce žebříčku. 

Nejlepší filmy roku 2019 podle redakce MovieZone 

 

Cats
Muži v černém: Globální hrozba
Skleněný
Star Wars: Vzestup Skywalkera

U nejhorších filmů je to zase trošku ošemetné, protože ruku na srdce – ty rimsyovské srágory většina z vás v kinech vynechává. Což znamená, že Rimsy dělá dobrou práci a až jednou umře u nějakého filmu Zdeňka Trošky, budeme na něj vzpomínat jako na hrdinu. Ale na druhou stranu určitě se s vámi nebudeme hádat o to, jestli si pozici nejhoršího filmu roku zaslouží muzikál Cats. Tahle odpudivá věc si ji vybojovala právem. Až je člověku skoro líto, že nudní Muži v černém: Globální hrozba mají stejný počet bodů. O druhé místo se pak dělí nepovedený Skleněný M. Night Shyamalana a poslední Star Wars. Všichni víme, že jsou horší filmy než Vzestup Skywalkera, ale to zklamání bylo holt u někoho zkrátka hodně velké. 

1. Top Gun: Maverick teaser
2. Joker teaser
3. Avengers: Endgame trailer 2
4. Tenkrát v Hollywoodu trailer
5. King's Man: Prví mise trailer
6. John Wick trailer
7. Tenet teaser
8. Wonder Woman 1984 trailer
9. Králíček Jojo trailer
10.-11. Star Wars: Vzestup Skywalkera trailer 2
10.-11. Godzilla II Král monster pětiminutový trailer

Až do poslední chvíle se o první místo rvali Tom Cruise s Joaquinem Phoenixem, nakonec si pro něj ale doletěl Maverick. A vlastně nás to nepřekvapuje, dvojka Top Gunu má skvělé upoutávky a jakmile je člověk vidí v kině, jednoduše se musí začít těšit, až stíhači dorazí do kin. První teaser na Jokera zase všem vytřel zrak tím, jak byl efektní a jak moc naznačoval, že Todd Phillips natočil něco trošku jiného než klasickou comicsovku. A že by to mohlo fungovat, takže taky dobrá práce. Čtyřka Avengers zase vsadili na velkolepost, ačkoliv se tvůrci snažili vyhýbat se v upoutávkách spoilerům a nevyzrazovali největší zvraty a nejvelkolepější scény a Tarantinovo Tenkrát v Hollywoodu prostě vypadá super i na ploše pár desítek vteřin. Ti ostatní na tuhle čtveřici koukali už z docela velké dálky. 

Nejlepší trailery roku 2019 podle redakce MovieZone

Cats
Román pro pokročilé
Poslední z Aporveru

I tady bylo celkem jasno. Když se objevila první upoutávka na Cats Toma Hoopera, celý internet se předháněl v tom, kdo se dovede téhle úchylné zvrácenosti víc vysmát. Myslím, že v okamžiku, kdy se ven dostalo první video, začala většina herců vyhazovat svoje agenty a šéfové studii mazali Hooperovo číslo ze svých mobilů. Sledování upoutávky na Cats bylo až fyzicky nepříjemné a evidentně nejen pro nás redaktory. Kategorii nejhorších trailerů ovládli humusoidní kočkolidé naprosto s přehledem. A to konkurence nebyla slabá, protože Román pro pokročilé má trailer, pro který by slovo „amatérský“ bylo pochvalou, ale na druhou stranu vytvořit něco kloudného z materiálu, který tvůrci dodali do střižny, asi nebyla žádná sranda. A Poslední z Aporveru… hele mně už fakt došly vtipy. Největší a nejambicióznější český film, který nikdy nevznikl a nevznikne, je naštěstí směšný sám o sobě. Takže dobrý. 

Rok 2019 byl v kinech docela zajímavý. Dočkali jsme se několika příjemných překvapení i nepříjemných zklamání, užili jsme si megablockbustery i komorněji laděné pecky, ale taky jsme si museli protrpět filmy, které se tvůrcům úplně nepovedly. A vy taky. Ale s tím nikdo nic nenadělá a naštěstí to vypadá, že těch dobrých věcí a důvodů, proč dál chodit do kina, se i vloni našlo dost. A letos to snad nebude jinak. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace