Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Nový Batman bude noirová detektivka, jejíž scénář se chystal tři roky


ikona
KarelR
andy serkisbatmangreig frasermatt reevesmichael giacchinorobert pattinsonzoe kravitz
Pojďte si projít celou historii Batmana s Pattinsonem i všechno, co zatím víme o samotném filmu. 

V roce 2004 šel do kin jeden z nejlepších comicsových filmů všech dob - Spider-Man 2! Pavoučí superhrdina byl tehdy na vrcholu, možná si ale pamatujete, že z něj záhy tvrdě spadnul. Spider-Man 3 z roku 2007 byl v podstatě koncem první comicsové éry 21. století (o rok později dorazili Iron Man a Temný rytíř, po nichž se celý žánr posunul o úroveň výš) a Amazing Spider-Man v roce 2012 ani zdaleka nedokázal to, co se od něj žádalo.

Pojďme tedy konečně k hlavnímu chodu. Reeves už 15. března 2017 (asi tři týdny po tom, byl najat) potvrdil, že hodil rok a půl Affleckovy práce do koše a začne s Batmanem od nuly. V červnu 2017 se pak rozpovídal o tom, že chystá noirovou detektivku, která se chce inspirovat filmy od Hitchcocka, jen aby přesně o rok později dodal, že bude jeho Batman výrazně mladší a méně zkušený (ano, v tu chvíli do Affleckova odchodu pořád ještě zbývalo sedm měsíců).

No a tím se ale pomalu dostáváme do současnosti. Čtyři měsíce po Affleckově finiši (tedy v květnu 2019) do projektu naskočil Robert Pattinson, jenž těsně porazil Nicholase Houlta (Beast z mladých X-Menů), a další herecké úlovky na sebe nenechaly dlouho čekat. Jonah Hill se dlouho zajímal o role Penguina a Two-Face, nakonec však chtěl od Warnerů moc peněz (10 milionů měl být víc než dvojnásobek toho, co inkasuje Pattinson), takže se Penguina ujal Colin Farrell a Two-Face se buď škrtnul… anebo ho potají hraje Peter Sarsgaard, jenž oficiálně dostal roli nově vymyšleného státního návladního Gila Colsona.

Ze Zoe Kravitz bude nová Catwoman, z Jeffreyho Wrighta komisař Gordon a z Andyho Serkise (Reevesův Caesar, mrk mrk) Batmanův věrný komorník Alfred Pennyworth. Záporáckou soupisku pak doplní Paul Dano jako Riddler a John Turturro jako mafiánský boss Carmine Falcone, což je mimochodem důležitý střípek do zápletkové skládačky, která se pomalu naklání ke Dlouhému Halloweenu.

Ano, řeč je o jedné z největších comicsových klasik s temným rytířem! Ačkoliv je to zatím hlavně drb (byť z vícero zdrojů), všechno nasvědčuje tomu, že Matt Reeves vezme „třináctisešitový“ příběh Jepha Loeba a využije ho jako šablonu pro Batmanovo nové dobrodružství. Bruce Wayne by v tom případě šel po krku tajemnému sériovému vrahovi, který zabíjí na důležité svátky (tisk mu proto říká Holiday) a zaplete se přitom do války mezi největšími mafiánskými rodinami v Gothamu.

Celý konflikt Falcone vs. Maroni se jako tradičně neobejde bez účasti slavných padouchů (v comicsu jsou kromě Catwoman a Riddlera ještě Joker, Scarecrow, Poison Ivy, Mad Hatter nebo Solomon Grundy). Třešničkou na dortu by pak mohl být origin Two-Face, ten si však z Dlouhého Halloweenu půjčil Nolan a vytěžil ho v Temném rytíři tak důkladně (včetně Loebova sloganu „I Believe In Harvey Dent.“), že začíná být dost jasné, proč Reeves v tomhle směru zatím drží karty blízko u těla.

Že je na čase si to celé shrnout? OK. Nový Batman bude noirová detektivka, v níž se méně zkušený Batman (údajně půjde o druhý rok jeho působení) zřejmě vrhne do řešení tajemných vražd. Reeves měl na přípravu scénáře až kacířské množství času a pochopitelně by měl vystavět základy na delší filmovou sérii. Zároveň však dostal neobvykle volné ruce a navíc se nemusí trefovat do kontinuity DCEU, která po Lize spravedlnosti letěla z okna a nejspíš ji zpětně překope sólovka Flashe, s níž se počítá na 1. července 2022.

Připočtěte si k tomu miliardový úspěch Jokera, po kterém Reeves určitě může vytěžit PG-13 na úplné maximum (eRko nehrozí, ale to neměl ani Nolan), kameru od Grega Frasera (Zero Dark Thirty, Rogue One, nová Duna) nebo hudbu od Michaela Giacchina, a dostanete takřka ideální rozpoložení na to, aby se Batman zmátořil podobně jako Spider-Man. Snad tenhle rozvážně připravený reboot nakonec klapne. Už proto, aby se kravaťáci plácli do čela a dopřáli stejný přístup třeba i trápenému Supermanovi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace