Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Nový Batman bude noirová detektivka, jejíž scénář se chystal tři roky


ikona
KarelR
andy serkisbatmangreig frasermatt reevesmichael giacchinorobert pattinsonzoe kravitz
Pojďte si projít celou historii Batmana s Pattinsonem i všechno, co zatím víme o samotném filmu. 

V roce 2004 šel do kin jeden z nejlepších comicsových filmů všech dob - Spider-Man 2! Pavoučí superhrdina byl tehdy na vrcholu, možná si ale pamatujete, že z něj záhy tvrdě spadnul. Spider-Man 3 z roku 2007 byl v podstatě koncem první comicsové éry 21. století (o rok později dorazili Iron Man a Temný rytíř, po nichž se celý žánr posunul o úroveň výš) a Amazing Spider-Man v roce 2012 ani zdaleka nedokázal to, co se od něj žádalo.

Co se dělo dál? Určitě si pamatujete, že Amazing Spider-Man 2 pohřbil rozjížděný filmový vesmír (kromě dvou klasických pokračování na něj měla navázat i týmovka Sinister Six, Venom a tuna jiných projektů), a že Spideyho zachránilo až další přeobsazení a výlet za Kapitánem Amerikou v roce 2016. Jaká je pointa téhle dlouhé pavoučí odbočky v netopýřím tématu? Spider-Man se po vrcholném výkonu v roce 2004 znovu dostal na výslunní až o 12 let později (respektive o 13 let, pokud chceme dojít k první sólovce s Tomem Hollandem z roku 2017). A jestli jste si to ještě neuvědomili, momentálně jsme svědky toho, jak se k podobnému znovuzrození nadechuje Batman.

Nejdůležitější marvelácký superhrdina si musel projít dvěma verzemi a třemi slabšími filmy (napříč zmíněnými 13 lety), než zase bylo všechno ok. Jak je na tom největší tahoun od DC? Temný rytíř povstal samozřejmě nebyl žádný průšvih (viz 86% na ČSFD), za zlatý batmanovský standard je nicméně stále považován Temný rytíř z roku 2008. Pattinsonův Batman přitom dorazí v roce 2021 a správně jste si spočítali, že bude mezi Nolanovým majstrštykem a Reevesovým rebootem také přesně 13 let.

Zatímco Spider-Man si musel na cestě k Tomu Hollandovi projít verzí s Andrewem Garfieldem, Batmanem se na pár let stal Ben Affleck. Pro oba šlo o vytouženou životní roli, do níž se snažili dát úplně všechno, Affleck ale šel o krok dál. V červnu 2015 (tedy 9 měsíců před premiérou Batman vs. Superman) se potvrdilo, že bude režírovat netopýří sólovku z DCEU, která se měla odehrávat v Arkhamu a hlavním padouchem měl být Deathstroke s tváří Joea Manganiella (nakonec mimochodem představený v potitulkové scéně Ligy spravedlnosti). V lednu 2017 jsme se však dozvěděli, že Affleck z režijní sesle utíká, a po dvouletém předstírání, že bude Batmana dál alespoň hrát, pověsil v lednu 2019 na hřebík i samotnou roli Bruce Waynea.

Jestli jste se v tom ještě neztratili, snažím se dohrabat k jedné zásadní věci. Affleck dal netopýří sólovce vale 31. ledna 2017 a už 11. února 2017 se mluvilo o tom, že film přebírá Matt Reeves. Přesně o sedm dní později Reeves z Batmana vycouval a celý internet se Warnerům začal hrozně smát, což vedlo k tomu, že režiséra Války planety opic dotáhli na další meeting, kde mu museli slíbit maximální tvůrčí volnost a libovolné datum premiéry. Po dalších šesti dnech tak byl Reeves oficiálně (zpátky) na palubě a začal studio týrat tím, že s Batmanem vážně nikam nespěchal.

Jak všichni dobře víme, nejslavnější superhrdinové se v Hollywoodu ždímou jako na běžícím páse – viz jen dvouletý rozestup mezi Amazing Spider-Manem 2 s Garfieldem a Kapitánem Amerikou 3 s Hollandem. Reeves si ale nechal jen na psaní scénáře dlouhé tři roky (!!!) a vzhledem k tomu, že k nám film dorazí 24. června 2021, uplyne mezi podpisem smlouvy a premiérou neskutečná doba čtyři a půl roku.

Tolik času nedostal na Batmana ani Nolan (Temného rytíře a jeho pokračování dělí přesně čtyři roky). A ačkoliv si tu nechci hrát na Teda, důsledky téhle šarády vás čekají v další kapitole.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace