Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: MovieZone vs. Oscaři (2020)


ikona
KarelR
1917irčanjokerkrálíček jojole mans 66malé ženymanželská historieoscarparazittenkrát v hollywoodu
Jak se nám líbila letošní devítka nominovaných filmů? 

Na letošní Oscary zatím nejde moc nadávat. Devítka nominovaných filmů je nebývale silná, neotravují v ní žádné slzopudné biografie, a dokonce se vešel i eRkový miliardový hit. Na začátku závodu to tedy vypadalo, že o vítězi ani zdaleka není jasno. Poslední týdny však jasně naznačily, že už favorita máme, tak si pojďme (jako každý rok) proběhnout všechny zúčastněné a jejich reálné šance na plešouny.

Malé ženy (CZ premiéra: 30. ledna 2020)

Hodnocení: KarelR 8/10, Mr. Hlad 7/10, Rimsy 7/10

Když Mr. Hlad pochválí film o čtyřech sestrách, jenž adaptuje román z roku 1868, víte, že to bude kvalita. Malé ženy jsou (podle očekávání) krapet přehlíženou trefou, o níž se bohužel mluví hlavně kvůli pseudokontroverzi s absencí režisérské nominace Grety Gerwig. Na to se ale vykašlete, důležité je, že jde o herecký koncert Saoirse Ronan, Florence Pugh a Timothéeho Chalameta, jenž si mnohem víc než ceny (asi bude Oscar za kostýmy?) zaslouží co největší příval divácké pozornosti.

Parazit (CZ premiéra: 3. října 2019)

Hodnocení: Cival 9/10, imf 7/10, KarelR 7/10, Mr. Hlad 8/10, Rimsy 9/10, Spooner 9/10

Asi není potřeba znovu opakovat, že Parazit kráčí po cestičce, jíž mu loni vyšlapala Roma. Pon Džun-ho se bude prát o cenu pro nejlepší film, nejlepší režii a nejlepší cizojazyčný film, jen aby... vyhrál to poslední a nezapsal se tak do oscarové historie extra výrazně? Docela mě mrzí, že letošní triumf 1917 skončí klasickými výkřiky "no jo, zase to bylo bez překvapení". Vítězství Parazita v hlavní kategorii by totiž podobnou větou odstřelit nešlo a konečně by bylo vidět, že Oscaři nejsou zdaleka tak nudní, jak nám každý rok tvrdí lidé, kteří už je přece dávno nesledují a nevěnují jim tudíž vůbec žádnou pozornost...

Tenkrát v Hollywoodu (CZ premiéra: 15. srpna 2019)

Hodnocení: Cival 9/10, imf 9/10, KarelR 7/10, Mr. Hlad 7/10, Rimsy 7/10, Spooner 7/10, TedGeorge 10/10

Šance na to, že Parazit ukradne 1917 nejdůležitějšího plešouna, jsou pochopitelně minimální. Jednoho reálného soupeře však Mendes má, protože většina z 8 469 Akademiků miluje nostalgická ohlédnutí. S Djangem a Pancharty tak Quentin Tarantino nemířil úplně do středu terče. Zhmotnění Los Angeles roku 1969 je však jiná káva, a jelikož se brutální násilí schovalo až na konec filmu (a ještě slouží k záchraně milované Sharon Tate), mohla by spousta lidí pookřát a postavit Tenkrát v Hollywoodu nad přímočarý výlet skrz první světovou válku. Moc velké šance tomu nedávejte, ale... jestli se může něco postarat o milé překvapení, je to právě Quentinovo opěvované retro.

Jak letošní Oscary vidíte vy? Dejte vědět v diskuzi!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace