Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První recenze dvojky To potvrzují, že je horší než jednička


ikona
KarelR
andy muschiettibill haderjames mcavoyjessica chastainstephen kingtoto kapitola 2
Dospělý Klub smolařů se vrací do Derry, aby čelil hrůze, která se vrací jednou za 27 let. Musíte být u toho? 

Srpen ovládla 162 minut dlouhá tarantinovka Tenkrát v Hollywoodu a v září budete v kinech ještě déle. Nabarvené ptáče a To Kapitola 2 totiž mají shodně 169 minut, a jako by tahle náhoda nestačila, pointou obou filmů je samozřejmě vyděsit člověka k smrti.

Zatímco Marhoulův film sází na drsné válečné výjevy z východní Evropy (a výsledkem zatím bylo opouštění kinosálu + potlesk ve stoje), klaun Pennywise bude útočit s kupou drahých eRkových sekvencí. Skoro tříhodinový horor je prý velkolepou přehlídkou děsuplných scén, které ždímají dvojnásobný rozpočet (oproti jedničce) na maximum. Zároveň to ale bohužel neznamená lepší film - právě naopak.

Andy Muschietti údajně přestřelil a (jak naznačily už první reakce na Twitteru) natočil až příliš dlouhé pokračování, které je prakticky ve všem o trochu horší. Příběh je rozbitější, mezi herci vyniká jen Bill Hader, trikových scén je ke konci až zbytečně moc... no prostě sice pořád dobrá, ale rozhodně ne lepší dvojka.

Jak to celé dopadlo číselně? Zatímco první To má na Rottenech průměrný rating 7,2/10, druhý díl (po téměř osmdesáti recenzích) zakotvil u 6,8/10. Na tržby to nicméně vliv mít nebude, jelikož se odhady na první víkend pohybují kolem jedničky (123 milionů vs. 90-130 milionů), tak uvidíme, jestli se nakonec dočkáme trojky nebo spin-offu s Pennywisem. Reálně se zatím nic nechystá, naťukávání v rozhovorech už ale samozřejmě proběhlo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace