Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: To Kapitola 2 má skoro tři hodiny a není to dobře


ikona
KarelR
andy muschiettibill haderjames mcavoyjessica chastainstephen kingtoto kapitola 2
Jak se povedl druhý díl předloňského hororového hitu? 

První díl kingovky To byl horovou událostí, která proměnila třicetimilionový rozpočet v neskutečné tržby 700 milionů dolarů. Na Rottenech má film sice jen 7,2/10 a na ČSFD 74% (nejde tedy o velebenou pecku za 8+), i tak se ale těší mohutné oblibě a jeho pokračování je možná nejočekávanějším hororem roku. Měli byste ho nadšeně vyhlížet i po prvních zámořských ohlasech? Zatím to vypadá, že se těšit můžete. Ale ne moc.

Američtí kritici totiž na Kapitolu 2 reagují malinko rezervovaně. Někomu přijde slabší rozjezd, někomu druhá půlka, a jeden člověk nebyl spokojený vůbec. Většina lidí nicméně hovoří o povedeném hororu, který je jen o trochu slabší než jednička - a to hlavně kvůli tomu, že má 169 minut a sází spíš na napětí a občasný humor, než aby se pořádně zakousnul do hororových propriet.

Nechápejte to špatně - lekačky samozřejmě dorazily a drsné scény s Pennywisem jakbysmet. Málem tříhodinová stopáž se ale prostě zdá být moc a dospělý Klub smolařů v ní údajně (paradoxně?) nemá zase tolik prostoru, aby zanechal tak výrazný dojem jako omladina. Jediná výjimka? Ritchie v podání Billa Hadera je prý nejlepší věcí na celém filmu. Muschietti tak možná přecenil svoje síly, i přesto se však máme těšit na povedenou žánrovku, která by jedničce neměla udělat ostudu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace