Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další Star Wars budou od tvůrců Hry o trůny


ikona
KarelR
d.b. weissdavid benioffhra o trunylucasfilmstar wars
Dění kolem Star Wars je málem dramatičtější než samotné celovečeráky... 

V Lucasfilmu mají strašnou, ale strašnou smůlu. V červnu 2014 (tedy půl roku před premiérou Epizody VII) svěřila Kathleen Kennedy režii Epizody VIII Rianu Johnsonovi, veskrze chválenému tvůrci Zmizení nebo Loopera. Kolem jeho filmu panovala taková interní spokojenost, že dostal v listopadu 2017 (tedy měsíc před premiérou Epizody VIII) na starost vlastní trilogii, jíž si mohl vymyslet prakticky od nuly. Co se dělo dál? Poslední z Jediů rozdělil fanoušky Star Wars na dva nesmiřitelné tábory, víceméně pohřbil Hana Sola a udělal z Johnsona mnohými nenáviděného tvůrce, u jehož trilogie se každým dnem čeká stopka.

Na téhle frontě tedy Lucasfilm moc nezabodoval, v únoru 2018 (!) ale přišel další triumfálně působící tah - druhou novou trilogii Star Wars si vzali na starost David Benioff a D. B. Weiss, tvůrci megapopulární Hry o trůny. Vzhledem k internetovému zavržení Johnsona se doufalo, že právě tohle duo dostane prostor hned po Epizodě IX a napíše a zprodukuje nějakou spásnou pecku z nové éry (o režii mimochodem nepadlo ani slovo). Jenže Lucasfilmu prostě není přáno a zase mu láme vaz načasování.

Minulý týden byly oznámeny premiéry nových Star Wars (dorazí v prosinci 2022, 2024 a 2026) a nyní dal Bob Iger na vědomí, že se začne právě filmem od Benioffa s Weissem. Jenže zatímco ještě před měsícem a půl se tohle duo převážně chválilo, po pěti dílech z finální série Hry o trůny mu řada lidí nemůže přijít na jméno. Zejména pátá epizoda se stěžejní bitvou, která se vysílala před třemi dny (!), seslala na tvůrce seriálu spoustu hejtu. Lucasfilm tedy brilantně trefil moment, kdy Star Wars od Benioffa s Weissem velké ovace neprobudí, a započal tři roky skeptického brblání, že už ságu z předaleké galaxie nemá co zachránit.

Inu, rok a půl to teď Star Wars neměly na internetu jednoduché a v dalších letech se to očividně nezlepší. Snad Abrams ukormidluje Epizodu IX, načež se Benioff s Weissem nějak zázračně trefí do fandovského vkusu. Seriálový Mandalorian totiž všechno nespasí a byla by škoda, kdyby se vesmír s rytíři Jedi sesypal tak důkladně, že se té sólovky Obi-Wana Kenobiho nikdy nedočkáme.

---

Vytáhni v hospodě: V nejbližších letech budou na Disney+ ještě dva další hrané Star Wars seriály. Jako první dorazí prequel Rogue One s Cassianem Andorem (Diego Luna), druhý projekt se zatím drží pod pokličkou.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace