Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Jaké marvelovky nás čekají po Avengers: Endgame?


ikona
KarelR
ant-man 3avengers: endgameblack panther 2black widowcaptain marvel 2doctor strange 2shang-chispider-man: daleko od domovastrazci galaxie vol. 3the eternalsthor 4
První éra marveláckých filmů je u konce. Co dostaneme na začátku té druhé? 

Čtyřka Avengers už potopila Titanic a brousí si zuby na Avatara. Finále Infinity ságy tak boří všechny myslitelné rekordy a zlé jazyky to podávají jako konec Marvelu, který právě nastavenou laťku nemůže překonat. Bez jistých oblíbených postav se comicsovému univerzu věští útlum a tudíž vlastně neúspěch, což je... docela úsměvný způsob, jak Marvelu poděkovat za to, že nehodlá svoje nejslavnější hrdiny ždímat donekonečna.

Jak tedy vypadá budoucnost MCU? Už nyní jsou víceméně jasné příští tři filmy a s trochou představivosti jde sestavit i nabídka roku 2021. Marvel oslovil pár nevyzpytatelných režisérek a vytasí odvážné nové série, které (stejně jako Strážci Galaxie) stojí na prakticky neznámých postavách. Uvidíme, jestli bude kouzlení Kevina Feigeho fungovat i nadále.  Nezapomínejte ale na to, že se k Marvelu vrátilo hned několik velkých trumfů (Deadpool, X-Meni, Fantastická čtyřka...), takže se další dekáda určitě nezaměří jen na Spider-Mana, Black Panthera nebo Captain Marvel.

Zatím neřešené:

Ant-Man 3
Datum premiéry: -
Režie: Peyton Reed? (Ant-Man, Ant-Man a Wasp)
Scénář: -
Hrají: Paul Rudd, Evangeline Lilly

Peyton Reed už stačil dát na vědomí, že má moc rád Fantastickou čtyřku (kdysi se ji snažil natočit u Foxů), takže by mu určitě nevadilo zrealizovat její marvelácký comeback. Uvidíme, co mu na to řekne Kevin Feige, nejspíš ale dojde k závěru, že má Reed nejdřív vymyslet třetího Ant-Mana. Se závěrem mravenčí trilogie to bude trochu složité, jelikož dvojka vlastně uzavřela všechny linie z jedničky. Film by tak musel otřást rodinnou idylou, která panuje u starší i mladší generace, a kdo ví, jestli do toho Marvel v záplavě ostatních sérií půjde. Michael Douglas každopádně tvrdí, že se o trojce Ant-Mana sem tam opatrně mluví. Její vznik tedy není nereálný, rozhodně ji však nečekejte v nejbližších třech letech.

Captain Marvel 2
Datum premiéry: -
Režie: Anna Boden a Ryan Fleck? (Captain Marvel)
Scénář: -
Hrají: Brie Larson

Trollové zase jednou marnili svůj drahocenný čas. Captain Marvel byla na internetu terčem spousty útoků, jež mělo na svědomí hlavně neobratné tlačení feminismu a diverzity od Brie Larson. Většinu lidí ale tyhle agitky vůbec nezajímají, takže si "předehra k Avengers 4" mohla s klidem dojít pro 1,12 miliardy dolarů. Captain Marvel se zároveň těší z lehce nadprůměrných ohlasů (6,8/10 na Rottenech, 7,1/10 na IMDb, 75% na ČSFD), Brie tak smlouvu na sedm filmů zřejmě vyčerpá. Momentálně má za sebou dva zářezy (první sólovka + Endgame), ten třetí se pak rýsuje na rok 2022 a zatím netušíme, zda u něj zůstane režijní duo jedničky. Pětiletý skok a zmínka, že Captain Marvel pečuje o spoustu planet, by nicméně mohly znamenat velké změny. A kdyby z toho vypadla třeba nějaká intergalaktická válka, asi bychom se nikdo nezlobili...

Thor 4
Datum premiéry: -
Režie: Taika Waititi? (Thor: Ragnarok)
Scénář: -
Hrají: Chris Hemsworth

Marvel jede trilogie. Během Infinity ságy stihl odvyprávět tři (Iron Man, Kapitán Amerika, Thor) a něco mi říká, že jsou podobné plány i s Ant-Manem, Doctorem Strangem, Black Pantherem nebo Captain Marvel. Zejména o Iron Manovi 4 se tiše spekulovalo dlouhé roky, Marvel ho ale nikdy reálně nezvažoval. Kapitán Amerika se pak ke spekulacím ani neprobojoval, jelikož dostal trojku chvíli před avengeřím dvojfinále, u Thora je však situace trochu jiná. V první řadě víme, že Chris Hemsworth v roli pokračuje, a ve druhé Tessa "Valkýra" Thompson prokecla, že zaslechla zvěsti o pitch meetingu Thora 4. Sama prý netuší, nakolik to je vůbec pravda, rámcově se ale mělo diskutovat nad dalším dílem v režii Taiky Waititiho. Uvidíme, jestli Marvel svoje pravidlo "tři sólovky a dost" poruší zrovna tady. Vzhledem k tomu, že se Thor zřejmě objeví ve třetích Strážcích Galaxie, mi však plány na čtvrtou sólovku nepřijdou zas tak pravděpodobné. Tedy alespoň v rámci nejbližší pětiletky, v níž bude Feige dozajista koukat hlavně dopředu.

To ostatní:

Jak už jste možná zaslechli, Marvel Studios letos čeká velké streamovací rozšíření. Kevin Feige doteď řídil pouze filmy (do seriálů na ABC a Netflixu tudíž nijak nemluvil), start Disney+ ale výrazně ovlivní jeho plánování MCU. Jak přesně? Zatímco v minulosti se filmy a seriály protínaly buď minimálně nebo vůbec, v nejbližších letech se objeví hned několik seriálů s hrdiny, kteří se doteď drželi v kinech. Hrané novinky, jejichž první série má mít 6-8 dílů, jsou v tuhle chvíli čtyři - Loki, Falcon & Winter Soldier, Hawkeye (dorazí i Kate Bishop!) a WandaVision, kde se po boku Scarlet Witch nějak objeví i Bettanyho Vision. Třešničkou na dortu pak bude (nekanonický) animovaný seriál Marvel´s What If…?, který má vzít slavné zápletky z MCU a ukázat jejich alternativní vývoj. V prvním díle se takhle třeba dozvíme, jak by si Peggy Carter vedla v kostýmu Kapitána Ameriky, a zatím je slušná šance, že si stoupnou za mikrofon přímo herci z MCU.

Feige tak bude kromě třech filmů ročně řešit i kupu seriálů, jež mají pevně zapadat do hlavního dění (nové seriálové postavy se prý můžou časem objevit ve filmech). Víceméně už je takhle naplánovaná další pětiletka, a důležitým detailem je, že se v ní nepočítá s X-Meny. Feige doslova řekl, že se nové verze mutantů představí až za dlouho, další Wolverine tak nehrozí zhruba do roku 2024. Trochu složitější je to u Deadpoola (ten by zatím mohl "zůstat u Foxů" a pokračovat po vlastní ose) a Fantastické čtyřky, která také nedorazí v nejbližších letech. V comicsech ale Marvel zrovna představil nového Reeda Richardse, jenž vypadá jako John Krasinski, tak doufejme, že z toho nakonec bude předzvěst rodinné týmovky s ním a jeho ženou Emily Blunt v hlavních rolích. Fantastická čtyřka je koneckonců nejzásadnějším marveláckým comicsem, a to by v tom byl čert, aby mu Feige konečně nevrátil zašlou slávu.

Na které filmy/seriály se těšíte nejvíc? A které jsou vám naopak úplně volné? Dejte vědět v diskuzi!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace