Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Jaké marvelovky nás čekají po Avengers: Endgame?


ikona
KarelR
ant-man 3avengers: endgameblack panther 2black widowcaptain marvel 2doctor strange 2shang-chispider-man: daleko od domovastrazci galaxie vol. 3the eternalsthor 4
První éra marveláckých filmů je u konce. Co dostaneme na začátku té druhé? 

Čtyřka Avengers už potopila Titanic a brousí si zuby na Avatara. Finále Infinity ságy tak boří všechny myslitelné rekordy a zlé jazyky to podávají jako konec Marvelu, který právě nastavenou laťku nemůže překonat. Bez jistých oblíbených postav se comicsovému univerzu věští útlum a tudíž vlastně neúspěch, což je... docela úsměvný způsob, jak Marvelu poděkovat za to, že nehodlá svoje nejslavnější hrdiny ždímat donekonečna.

Jak tedy vypadá budoucnost MCU? Už nyní jsou víceméně jasné příští tři filmy a s trochou představivosti jde sestavit i nabídka roku 2021. Marvel oslovil pár nevyzpytatelných režisérek a vytasí odvážné nové série, které (stejně jako Strážci Galaxie) stojí na prakticky neznámých postavách. Uvidíme, jestli bude kouzlení Kevina Feigeho fungovat i nadále.  Nezapomínejte ale na to, že se k Marvelu vrátilo hned několik velkých trumfů (Deadpool, X-Meni, Fantastická čtyřka...), takže se další dekáda určitě nezaměří jen na Spider-Mana, Black Panthera nebo Captain Marvel.

2021 a dál:

Shang-Chi
Datum premiéry: -
Režie: Destin Daniel Cretton (Dočasný domov, Skleněný zámek)
Scénář: Dave Callaham (Expendables: Postradatelní, Godzilla)
Hrají: -

Slovo diverzita bude klíčové i u další marvelovky. Feige totiž po Eternals vyrazí do boje s asijským superhrdinou, jenž se jmenuje Shang-Chi. Jestli tipujete největšího marveláckého experta na bojová umění, tak... jste se samozřejmě trefili. Shang-Chiho comicsová série se doslova jmenovala Mistr Kung Fu a od půlky 70. let šlo o hitovku, která vlastně odpovídala na to, jak by vypadal comicsový Bruce Lee. Marvel tohohle dnes už neznámého, ale stále dost vděčného hrdinu svěří do rukou Destina Daniela Crettona, jenž má za sebou jen pár nezávisláků s Brie Larson (náhoda?). V jádru tedy půjde o další blockbuster od člověka, který velký (nebo akční...) film neviděl ani z rychlíku, tak doufejme, že Cretton filmu dodá osobitost a Marvel mu za to pořídí zkušený druhý štáb na bitky.

Strážci Galaxie Vol. 3
Datum premiéry: -
Režie: James Gunn (Strážci Galaxie, Strážci Galaxie Vol. 2)
Scénář: James Gunn (Strážci Galaxie, Strážci Galaxie Vol. 2)
Hrají: Chris Pratt, Chris Hemsworth, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, Pom Klementieff

Marvel to pochopitelně nepotvrdil, ale všichni by se sakra divili, kdyby ve třetích Strážcích Galaxie nebyl Thor. Vesmírný crossover skvěle fungoval už v Infinity War a vzhledem ke konci Endgame je k tomuhle párování nakročeno dost nevyhnutelně. James Gunn by tak opravdu mohl nafasovat Chrise Hemswortha a natočit epickou vesmírnou komedii, v níž hledání Gamory (snad!) doplní řežba se slíbeným Adamem Warlockem. Jen si na ní holt počkáme, protože se kvůli Gunnově vyhazovu a velkém comeback musela odsunout premiéra. Není těžké si dopočítat, že měli být Strážci třetí marvelovkou roku 2020. Momentálně však míří na rok 2021 nebo 2022, jelikož Gunn chystá (na 5. srpna 2021) poloreboot Suicide Squad a zatím není moc jasné, jak hodlá pracovat na dvou comicsových blockbusterech zároveň.

Doctor Strange 2
Datum premiéry: -
Režie: Scott Derrickson (Doctor Strange)
Scénář: -
Hrají: Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Benedict Wong

První Doctor Strange neudělal tak zásadní dojem, v jaký u Marvelu nejspíš doufali. Leckdo z MovieZone vám řekne, že jde o jednu z nejlepších marveláckých sólovek. V zahraničních žebříčcích ale Strange najdete spíš mezi horšími comicsárnami z MCU - a vlastně se o něm příliš nemluví. Co to znamená pro dvojku? Už pár let je jasné, že se s ní (na rozdíl třeba od Black Panthera) zase tolik nespěchá. Feige sice povolal Scotta Derricksona zpátky na režijní sesli a občas se objeví drb o tom, že se do kin podívají kouzelnice Clea nebo Strangeův comicsový nástupce Brother Voodoo. Sprint k natáčení však nečekejte a zatím je dost pravděpodobné, že půjde Doctor Strange 2 do kin až v roce 2022 (tedy celých šest let po jedničce).

Black Panther 2
Datum premiéry: -
Režie: Ryan Coogler (Black Panther)
Scénář: Ryan Coogler (Black Panther)
Hrají: Chadwick Boseman, Danai Gurira, Letitia Wright

V Česku se Black Panther příliš neujal (s 67% na ČSFD je to druhá nejhůř hodnocená marvelovka po Neuvěřitelném Hulkovi), jinak ale jde o neochvějný fenomén. T´Challova sólovka je globálně desátým nejvýdělečnějším filmem všech dob a na americkém trhu dokonce střeží bronzovou medaili (víc tam vydělaly jen sedmé Star Wars a Avatar!). Pro Marvel tedy jde o jasnou prioritu a letos v létě stoprocentně oznámí, co se s Black Pantherem bude dít dál. Víme něco už teď? Kromě návratu Ryana Cooglera a herců z královské rodiny není jasné zhola nic. Trojka a čtyřka Avengers se kupříkladu obešly bez Lupity Nyong´o, jejíž Nakia by tak mohla zmizet podobně jako Jane Foster. Nejnověji se pak řeší, jestli nebude záporákem Namor (v Endgame přeci bylo zemětřesení pod africkou deskou...), moc na to však nesázejte. Distribuční práva na borce z Atlantidy má pořád Universal, takže by se s ním musely dělat podobné psí kusy jako s Hulkem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace