Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Nejlepší easter eggy a odkazy v Avengers: Endgame


ikona
imf
avengersavengers 4avengers: endgamemarvel
Všechny easter eggy nestihneme, ale prozradíme vám naše nejoblíbenější... 

Diskuze pod recenzí na Endgame už má několik stovek příspěvků a je z většiny zahalena spoilerovou mlhou. I z toho lze usuzovat, že většina z vás už poslední marvelovku viděla. Protože pokud náhodou patříte do druhého tábora, měli byste se tomuhle článku vyhnout širokým obloukem. Ano, budeme řešit easter eggs, velikonoční vajíčka, skryté významy a nenápadná pomrknutí. A protože je Avengers: Endgame symbolickým koncem jedné éry, je jich tu opravdu spousta. A začínají v následujícím odstavci, takže kdo nemá nakoukáno, ať definitivně odvrátí zrak.

ČLÁNEK SAMOZŘEJMĚ OBSAHUJE SPOILERY!

Abych tenhle článek nepsal až do premiéry nového Spider-Mana (ten je mimochodem oficiálním zakončením tzv. Fáze 3), rozhodl jsem se takticky vybrat jen dvacet opravdu nejhezčích easter eggů, které navíc odkazují přímo na komiksové předlohy nebo komplexnější souvislosti. Tedy žádné takové to, když Kapitán Amerika podesáté prohlásí “tohle můžu dělat celý den”, nebo když se na scéně objeví Hawkeyeova rodina nebo omlazený Michael Douglas. Dokonce ani to Rennerovo samurajské alter-ego, Ronina, nebudeme řešit, resp. budeme ho řešit částečně, protože o něm všichni věděli už z trailerů. Takže opravdu jen absolutní novinky a věci, které jsme se dozvěděli při koukání na film. Ani s tímhle sítem toho vůbec není málo a dokonce i méně znalí a ostražití fanoušci konečně pochopí, proč hardcore znalci v kině každých pět minut hýkali nadšením.

Ještě před samotným nahazováním easter eggů bych chtěl znovu připomenout, že tohle není článek, v němž budeme řešit cestování v čase, alternativní reality nebo Kapitánův zadek. Na to jsou úplně jiné diskuze, takže se do nich odeberte, protože tohle je fan service od A do Z. Proč tu je, co znamená, kdy se případně vrátí, nebo komu za ni poděkovat. Jednoduché jako facka plochým mečem.

 

Fathor

Alias Fat Thor alias Lebowski alias Thor: Pivní Avenger. Přezdívek už má tahle verze postavy miliony a vyhnout se tomuhle spoileru z Endgame bylo asi nejtěžší, protože s tímhle easter eggem se šermovalo i v některých recenzích. Je přeci neškodný. Thor se z osudové chyby, totiž toho že nešel po hlavě, celý sesypal a proměnil se v trosku hrající videohry, baštící pizzu a chlemtající pivo. Udělalo to z něj přesně to, co z libovolného smrtelníka, což je zarážející. Na druhou stranu si teď miliony fandů mohou říct, že mají Thorovu vypracovanou postavu. Okamžiky z předchozích marvelovek, v nichž Hemsworth strhne tričko, mají svého krále v momentě, kdy král Asgardu vyvalí svůj pivní pupek. V komiksu nikdy takhle z formy nebyl, ale ten zanedbaný homeless look, který je taktéž součástí Lebowskiho image, ten bychom v kreslené předloze našli. Někteří fandové byli z vývoje postavy nešťastní, aktivisté se oháněli fat shamingem, ale ostatní se nemusí bát. Thor to vypotí a v příštím filmu bude zase mít svaly ze železa.

Nový Asgard

S Thorovou proměnou souvisí i Nový Asgard. Thorův otec Odin před smrtí prohlásil, že Asgard jsou lidé a nikoliv místo. A také synovi ukázal ideální polohu pro nové útočiště jeho lidu. Někteří se báli, že po Thanosově útoku ze začátku Infinity War, případně po osudném lusknutí, je osud Asgarďanů zpečetěn, ale přeživší - v čele s Valkýrou - našli nový domov v Norsku, kam se uchýlil i výčitkami svědomí sužovaný Thor. V komiksu nový Asgard taky existuje, ale vypadá o dost jinak - je to vlastně kombinace původního Asgardu a New Yorku. To samo o sobě musí vaši fantazii roztočit na nejvyšší obrátky.

Profesor Hulk

Druhou postavou, která se proměnila k nepoznání, je bezesporu Hulk. Obří Banner s brýlemi a v obleku naznačuje divákům, že je tenhle kompromis pro něj odpovědí na to, jak žít s Hulkem v poklidu a míru. I po osudném lusknutí je Hulk evidentně za celebritu, což je s podivem, když se Infinity War vlastně nezúčastnil, baští ostošest a má - slovy Bannera - mozek i svaly. Pro fanoušky efektního Hulk Smash možná zklamání, pro ostatní další evoluce oblíbené vedlejší postavy. Jen snad naděje, že bychom se někdy dočkali těch nejšťavnatějších Hulkových příběhů, zase trochu pohasla. Ty má bohužel v tlapách pořád ještě Universal a Marvel na ně bez dohody nedosáhne.

Hulkova zmrzka

Všimněte si mimochodem ve scéně, kde Hulk jí zmrzlinu, obalu toho obřího kýble. Je to Hulkova vlastní příchuť Hulk-a-Hulk-a-Burning-Fudge. Těžko říct, co v ní vlastně je, ale Ben & Jerry´s proslul i v reálu výrobou příchutí na míru celebrit, takže to vlastně není překvapení. Ostatně i Tony Stark měl v Infinity War vlastní zmrzlinu, ačkoliv byla podle Strange nic moc a lepila se na patro.

Akihiko

Ano, říkal jsem, že o Roninovi mluvit nebudeme, jakkoliv je ta scéna v Japonsku tak hrozně cool, že by kolem ní šel postavit vlastní film nebo dokonce seriál. Renner jako anděl pomsty s katanou je super, ale ještě víc potěší zjevení Hiroyukiho Sanady. Tomu dává Hollywood do ruky meč už automaticky a je to jedině dobře. Jeho postava, Akihiko, vypadá jako finální boss yakuzy, ale v komiksu má Akihiko vlastní robotické brnění a dokonce i megakanón na Měsíci, s pomocí kterého střílí na Zemi zemětřesení. Hmm. Být to tak, skoro by si mohl Sanada myslet, že si odskočil z celovečerního Wolverinea (toho z roku 2013), ale nakonec je jeho postava mnohem civilnější.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (34)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace