Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Co všechno víme o deváté epizodě Star Wars?


ikona
KarelR
hra o trunyj. j. abramsrian johnsonstar warsstar wars: epizoda ixstar wars: the rise of skywalkerthe mandalorian
J. J. Abrams se vrací do předaleké galaxie, aby uklidnil situaci před kupou nových filmů a seriálů. 

Epizoda IX je potvrzená jako velké finále skywalkerovské ságy. Když se podíváte do internetových diskuzí, nejvíc ji samozřejmě řeší ti, kteří po osmičce na Star Wars rezignovali a do kina „rozhodně nepůjdou“. A není to velké překvapení, jelikož kampaň cílí právě na lidi, jimž se nápady Riana Johnsona příliš nezamlouvaly.

V překladu to znamená, že Abrams (stejně jako v sedmičce) nebude experimentovat, ale musí jet maximální nostalgii s návraty známých postav a prvků. Nečekejte tak žádné nečekané smrti záporáků (naopak bude velký comeback!) nebo originálně vyřešené finále. Po osmičce je nutné zajet zpátky do starwarsácké šablony, zdůraznit, že je minulost zatraceně důležitá („Nikdo nikdy doopravdy neodejde.“), a všude mluvit o tom, že devítka nezakončí jen novou trilogii, nýbrž i celou základní ságu, která zahrnuje i všemi milované Epizody IV, V a VI.

Ale dost pošťuchování, pojďme k samotné upoutávce, která… toho upřímně moc nepředvedla? Když si vzpomenu na to, jak internetem otřásly první teasery sedmičky (meč Kylo Rena a rotující Millenium Falcon!) a osmičky („Je na čase, aby Jediové skončili.“), dal bych devítce malý pohlavek. Jasně, dostali jsme novou vizáž Poea Damerona, jenž by z fleku mohl přeběhnout do Uncharted, a ve finále se zasměje samotný císař Palpatine. Tím však novinky víceméně končí a jinak je na teaseru málem nejzajímavější absence šikanované Rose Tico.

Neříkejte mi totiž, že někoho překvapil comeback Hvězdy smrti! Všechno nasvědčuje tomu, že se vydáme do jejích potopených trosek, a správně si pamatujete, že jde o jeden z opuštěných prvků sedmičky. Před čtyřmi lety se tam měl podívat Millenium Falcon (ano, pod vodu!) a Rey by si následně doplavala pro mapu k Luku Skywalkerovi, u čehož by zřejmě asistoval i hologram Palpatina. Kombinace trosek a jeho návratu je tudíž starý nápad v novém provedení, jehož detaily se zatím drží pod pokličkou.

Co tedy vlastně víme? Abrams dal o víkendu na vědomí, že se hlavní hrdinové tentokrát nerozdělí. Rey, Finn, Poe, Chewbacca, C-3PO, BB-8 a malý robůtek D-0 se na ústřední misi vydají pohromadě (chudák R2-D2?) a čas od času se podíváme za Rose a za princeznou Leiou, jejíž scény pocházejí z nepoužitého materiálu z Epizod VII a VIII (CGI dvojnice tak opravdu nebude). Do toho se samozřejmě zastaví Lando, jenž v traileru pilotuje svoji starou loď (znovu s kulatým talířem, protože hranatý Chewbacca v osmičce urazil!), a také nová hrdinka jménem Jannah, jíž si zahrála Naomi Ackie.

Nikdo zatím nepotvrdil, na kterou Hvězdu smrti v teaseru koukáme. Pravděpodobně ale jde o druhou, což by znamenalo návrat na Endor, jenž má samozřejmě víc prostředí než jeden les s chlupatými medvídky. Pouštní planeta, na níž Rey utíká před stíhačkou Kylo Rena, by pak mohla být Tatooine nebo Jakku, spíš však počítejte s nějakou novou. Netočilo se totiž v Tunisku ani ve Spojených arabských emirátech, nýbrž ve Vádí Rum v Jordánsku, kde si Džej Džej vyhlédl skály z Lawrence z Arábie.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace