Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2019: Tutovky a megahity


ikona
KarelR
avengersavengers: endgamejohn wickkeanu reevesletní nářezleto 2019quentin tarantinothe rock
Nejen marvelovkami a disneyovkami je filmový divák živ. V létě je bude doprovázet silné trio Reeves, Rock a DiCaprio. 

Nejšťavnatější období filmového roku se kvapem blíží a my si ho jako již tradičně poctivě prolustrujeme: Ať se na to podíváte z jakékoliv strany, letošní léto drtivě ovládne Disney. Avengers mají prakticky jisté dvě miliardy, Lví král a Toy Story určitě dají jednu, a i když je Spider-Man primárně od Sony, i jeho úspěch si tak trochu přivlastní Marvel Studios (a tudíž Disney). K těmhle čtyřem loženkám se pak přidaly tři bijáky, které uspějí díky hercům a režisérům. I tady však ve dvou případech figuruje silná značka, takže v létě dostaneme jen jeden megahit, který jede víceméně od nuly. O co jde? Není moc těžké to uhodnout, ale i tak budeme rádi, když se k němu poctivě pročtete.

Avengers: Endgame (CZ premiéra: 25. dubna 2019 :: US premiéra: 26. dubna 2019)

Comisoví fandové si od loňského května kladou jednu zásadní otázku: Může být čtyřka Avengers epičtější, osudovější a vůbec lepší než trojka? Vzhledem k tomu, že bratři Russoové nezkazili ani jednu ze svých tří marvelovek (a navíc budou konečně moct zabíjet důležité postavy), jsou šance na parádní biják dost vysoké. Ještě oslnivější nicméně budou finanční žně, které Endgame rozpoutá, jelikož se už nyní mluví o globálním otvíráku kolem 840 milionů dolarů.

Správně si pamatujete, že je dosavadním rekordem 640 milionů, za než otevřeli právě Avengers 3. Marvelu se ale povedlo sladit premiérový víkend i s Čínou, takže zvedne laťku tak vysoko, že na ni tak dalších 5-10 let nikdo nedosáhne. Epické vyvrcholení ságy o dvaadvaceti filmech (!) tak opravdu bude největší filmovou událostí letošního roku. A jako by těch radostí nebylo málo, o příběhu necelý měsíc před premiérou skoro nic nevíme a zřejmě tak bude sázet jedno překvapení vedle druhého. Snad to Russoovým vyjde i napočtvrté!

Index natěšenosti: 10/10

John Wick 3 (CZ premiéra: 16. května 2019 :: US premiéra: 17. května 2019)

Trojka Johna Wicka s podtitulem Parabellum je pro mě jedním z vrcholů letní sezóny v kinech a jistě to tak nebudu mít jediný. Co před pěti lety začalo jako béčková cesta jednoho zhrzeného pejskaře za pomstou, se v roce 2019 přetavilo v jeden z nejočekávanějších bijáků sezóny, ve kterém Keanu Reeves nově spolupracuje s Halle Berry a vlčáky, z koňského hřbetu střílí na nezbedné motorkáře a doufá v oživení svého propadlého členství v prestižním klubu Continental.

Abyste si vychutnali (závěrečnou?) cestu Johna za vykoupením, musíte bezpodmínečně znát parádní druhý díl. Následují spoilery, takže pozor: Námi milovaný zabiják se na konci dvojky dočkal nenávisti ze strany dvanáctky nejvyšších gangsterských bossů, kteří vládnou zločinu jako takovému. Porušil totiž to nejzákladnější pravidlo: Nikdo si nebude vyřizovat účty na půdě hotelu Continental! Jdou tak po něm úplně všichni, a jak trefně poznamenal hotelový šéf hraný Ianem McShanem: „Šance jsou teď 50 na 50“. Pokud existuje bůh, tak to bude úspěch jako řemen, který napevno vrátí Keanu Reevese tam, kam patří. Tedy do první hollywoodské ligy. (TedGeorge)

Index natěšenosti: 9/10

Spider-Man: Daleko od domova (CZ premiéra: 4. července 2019 :: US premiéra: 5. července 2019)

Poslední hraný filmový Spidey se povedl a vzhledem k tomu, že u jeho pokračování zůstává stejný tým, není důvod předpokládat, že by to mělo dopadnout hůř. John Watts tentokrát vezme Petera Parkera do Evropy, kde navštíví Itálii, Londýn, ale třeba taky Prahu a Liberec (ten má naše hlavní město suplovat). Školní výlet však nabere grády v okamžiku, kdy se na scéně objeví Nick Fury, který Parkera naverbuje na přísně tajnou misi. A taky pár záporáků, kteří budou potřebovat dostat pořádně po tlamě.

Nic moc dalšího se ovšem o příběhu neví. V Sony sice odmítají hrát s Marvelem hru „nikdo neví, co bude po Avengers“ a Spideyho propagují, jakoby se nic nedělo, zároveň však trošku mlží okolo záporáků, protože to vypadá, že mistr iluzí Mysterio kope za ty hodné. Ale je samozřejmé, že trailery nevykecají všechno. V každém případě zvládají prodávat dynamickou spider-manovskou akci, typický humor a nadprůměrné comicsové řemeslo. Dalo se to čekat, protože Sony se u tohohle superhrdiny asi do žádných velkých experimentů pouštět nechce. Ale i proto se vlastně těšíme. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 7/10

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace