Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

NEJ roku 2018: Výsledky hlasování čtenářů


ikona
Mr. Hlad
avengersbohemian rhapsodyethan huntmarvelmission impossiblenejlepší filmy rokuthanostom cruise
Jaké filmy a trailery vás vloni nejvíc dostaly?  

Je konec února, takže jste měli dost času na to, abyste dokoukali všechny loňské filmové resty a můžeme si konečně vyhlásit výsledky hlasování čtenářů o nejlepší film roku 2018. My jsme se se svou TOPkou pochlubili už pár týdnů zpátky, takže teď je na čase zjistit, co se líbilo vám. Loňský rok nabídl hromadu pecek a u některých filmů se vědělo, že se do žebříčku dostanou a bylo jen otázkou, jak vysoko, pár překvapení se ale přeci jenom urodilo. Tak jdeme na to. 

1. Avengers: Infinity War
2. Mission: Impossible – Fallout
3. Tři billboardy kousek za Ebbingem
4. První člověk
5. Ready Player One
6. Tísňové volání
7. Upgrade
8. Zrodila se hvězda
9. Dej mi své jméno
10. Coco

Letos jsme tak trochu tušili, že vítěz redakčního hlasování o nejlepší film roku 2018 bude jiný než ten, kterého zvolí čtenáři. Ale vážně se to dalo čekat, protože komorní dánské drama Tísňové volání si v kinech nenašlo zdaleka tolik diváků jako Thanos s Tomem Cruisem. Přesto jsme rádi, že se tenhle thriller dostal i do čtenářské desítky. Tu ovšem jinak s naprostým přehledem ovládla právě největší comicsovka všech dob (ještě alespoň na pár týdnů) Avengers: Infinity War. Ethan Hunt a jeho tým se v Mission: Impossible – Fallout hodně snažili, ovšem  první místo jim uteklo o docela velký kus. Dál už to však bylo těsnější, ale spíš než umístění jednotlivých filmů nás těší fakt, že se do TOP 10 dostaly jak oscarovky, tak i velkofilmy za stovky milionů dolarů a procpalo se tam i pár ambicióznějších menších filmů a dokonce i poctivá béčková řezničina Upgrade

Nejlepší filmy roku 2018 podle redakce MovieZone

 

Jurský svět: Zánik říše
Padesát odstínů svobody
Predátror: Evoluce
Venom
Zmenšování

U nejhorších filmů to ale bylo o dost těžší, protože stejné množství bodů získalo hned pět loňských kousků. Samozřejmě všichni víme, že v kinech bojovaly o pozornost diváků mnohem větší hrůzy než Venom nebo nový Predátor, bylo by však od nás asi nelidské zakazovat vám hlasování v téhle kategorii proto, že jste nešli na Jak se moří revizoři. Beru to tak, že děláme v rámci možností dobrou práci a pomáháme vám vyhýbat se těm nejhorším zvěrstvům, na které se poslední dobou bojí chodit i Rimsy. Víc než vyložené srágory jsou to tedy nejspíš velká filmová zklamání. Ovšem ta mnohdy bolí víc než opravdové filmové břečky. 

1. Mission:Impossible trailer
2. Avengers: Infinity War
3. Bohemian Rhapsody teaser
4. My trailer
5. Godzilla II Král monster trailer
6.-7. Zrodila se hvězda trailer
6.-7 Aquaman trailer
8.-11. Zlý časy v El Royale trailer
8.-11. Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny trailer
8.-11. První člověk trailer 2
8.-11. Avengers: Endgame

Zatímco u filmů se Mission: Impossible – Fallout muselo sklonit před trojkou Avengers, u trailerů si Tom Cruise doběhl už pro zlato. Ty upoutávky na jeho šestou misi byly fakt nářez, o tom žádná. Freddie Mercury už na tyhle dva koukal docela zdálky, ale zase předběhl obří Godzillu i Aquamana Momou. Vysoko se dohrabali i Lady Gaga a Bradley Cooper, přitom jejich hudebnímu dramatu Zrodila se hvězda zpočátku moc lidí nevěřilo a nikdo ho ani moc netoužil vidět, stačila však první upoutávka a bylo jasné, že se tu klube něco docela zajímavého. Už po tomhle traileru se dalo tušit, že Shallows si půjde pro Oscara. 

Nejlepší trailery roku 2018 podle redakce MovieZone

Perfect Kiss
Hellboy

No ale nakonec došlo i na české filmy, ne že ne. Samozřejmě v kategorii Nejhorší trailer. Čeští střihači a filmaři se můžou stavět na hlavu, pomalinku a postupně se zlepšovat a dotahovat se když už ne na světovou, tak alespoň na evropskou úroveň, a pak přijde jedna Lucka Vondráčková s ambicemi stát se světovou hvězdou a všechno je v hajzlu. Jo, Perfect Kiss vás vloni bolelo nejvíc, čemuž se vůbec nedivíme. A teď si představte, že byste na tuhle diblíkovskou komedii ještě museli do kina. Doufejme, že Hellboy, který svým prvním trailerem spíš znechutil, než že by vyvolal nadšené očekávání, nakonec dopadne lépe. 

A to je všechno. Filmový rok 2018 tak oficiálně uzavíráme a vy se klidně můžete v diskusi pohádat, co si zasloužilo být výš a co v žebříčku nemělo být vůbec. Ale co se nás týče, radši se budeme těšit na to, co přinese letošek. Při pohledu na rozpis premiér je jasné, že bude na co chodit. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (18)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace