Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MoneyZone: Který vánoční film vyhraje tržební jackpot?


ikona
TedGeorge
bumblebeedceudeadpool 2emily blunthobbitjames wanjason momoamarvelmary poppins se vracimoviezone livenicole kidmanPeter Jacksonrobert zemeckisshyamalanthe muletransformerstransformers: posledni rytirtržbywarner bros.warneřiwill ferrell
Bez vánoční premiéry dalších Star Wars to bude ještě velmi zajímavé...  

Na stránkách MovieZone se rádi (a často) hádáme o filmových tržbách. Někteří na to jdou analyticky, jiní tzv. "poslouchají srdíčko". Ta konečná čísla často překvapí oba tábory Síly a právě nadcházející svátky vánoční mají podle mého názoru potenciál na to vyrazit dech i otrlým tržebním kecalům. V následujících třech kapitolách si probereme vyhlídky devíti - ve většině případů u nás i v zámoří brzy startujících - filmů, které si dělají ambice urvat trochu toho vánočního tržebního perníčku a ulehčit vašim přecpaným peněženkám. Jelikož jsem se na následujících řádcích zase jednou rozepsal, dejte si ke čtení nějaké občerstvení. Za sebe doporučuji fantastickou Frankovku ročník 2015 z Vinařství Veverka a jdeme na to.

Loseři?


Smrtelné stroje

Premiéra: 14.12.
Odhady tržeb alias tracking za první 3 americké dny: 14
Odhady tržeb alias tracking v Americe celkem: 50
KarelR od filmu očekává: Bolestivý digipropadák, který mě ale z principu dost mrzí - na papíře totiž fantasy s jezdícími městy od "prstenového" týmu zní skvěle!
Vytáhni v hospodě: Autor knižní předlohy Philip Reeve se nechal slyšet, že byl po návštěvě filmového placu nadšený. Herci jsou prý výborní a výprava je přesně taková, jakou si představoval. Něco mi říká, že tenhle výkřik asi nikoho nepřesvědčí o tom, že se do kin chystá hit. A ne, nic zajímavějšího jsem vážně nenašel.

To, že Smrtelné stroje za dva týdny propadnou, je asi stejně jisté jako to, že KarelR do konce roku nepřijde do MovieZone Live. Přitom to před rokem vypadalo tak nadějně. Mluvím to samozřejmě o prvním teaseru, který nic neprozrazoval a lákal na relativně originální premisu, obří měřítko a jméno (tentokrát jen produkujícího) Petera Jacksona. Neříkejte mi, že vás to tenkrát alespoň trochu nezaujalo. Ale teď vážně, nelžete si do kapsy, a pusťte si ten teaser (sjeďte úplně dolů) ještě jednou. Počkám. Už máte dokoukáno? No tak vidíte, že jsem měl pravdu.

Jenomže pak přišly plnohodnotné upoutávky a bylo vymalováno. Z těšení se na originální a drahé „post-apo“ bylo jenom hořekování nad další promarněnou šancí a poslední měsíce je prakticky jedinou otázkou to, jak moc tento (100+ milionů drahý) biják propadne. Podle mě hodně moc a ten konec na hranici 50 milionů babek z Ameriky je dle mého názoru velmi přesně odhadnutý. Svět možná leccos zachrání, ale ty ambice byly samozřejmě mnohem větší. Ještě, že se Peter Jackson vykoupil tím parádně vypadajícím dokumentem z první světové války. Jinak bych si se slzou v oku vzpomněl na nudného třetího Hobita a nechtěl od něj už nikdy nic vidět.


Vítejte v Marwenu

Premiéra: 21.12.
Odhady tržeb alias tracking za první 3 americké dny: Tady se pánové z pro.boxoffice ani neobtěžovali
Odhady tržeb alias tracking v Americe celkem: Ne, vážně tam nejsou odhady
KarelR od filmu očekává: Parádní dramedii, Zemeckis pořád umí.
Vytáhni v hospodě: Ve filmu by měl být velký twist, který prý většině lidí vyrazí dech. To se asi nebude týkat lidí, kteří viděli dokument Marwencol z roku 2010. Tušíte už z traileru, nebo raději ani nespekulujete?

Půjdu proti proudu. Zatímco většině návštěvníků se podle diskuze trailer na Vítejte v Marwenu velmi líbil, já do vzduchu rozhodně neskáču. Sice vidím kvalitní řemeslo a originalitu, ale to je asi tak vše. Na výsledný produkt v kinech nejsem vůbec zvědavý, a pokud se dá věřit prvním odhadům (nejenom trackingem z pro.boxoffice je tržební kecal živý), má to takhle skoro každý Američan. Jinak by Deadline a další neodhadovali otvírák menší než 10 mega a konec sváteční tržební pouti pod hranicí 50 melounů.

Pokud mě to má kvůli něčemu mrzet, tak je to kvůli Stevu Carellovi. Toho mám rád už od dob jeho přicmrndávání v DailyShow a hlavní role v seriálovém Kanclu. Proto nelibě nesu fakt, že jde 40letý panic od tržebního průšvihu k fiskálnímu zklamání a jak jistě dobře víte – Hollywood není slepý. Málem bych zapomněl, to stejné platí i u režiséra Roberta Zemeckise. Tatínek Návratů do budoucnosti a Forresta Gumpa se v tom poslední roky trochu plácá, a byť jsem z jeho válečných Spojenců hýkal nadšením, tržbami tato režisérská legenda nepřesvědčila už více než dekádu. Pokud tedy na chvíli zapomeneme na Let, který si pro sebe bez skrupulí ukradnul Denzel Washington.


Znovu ve hře

Premiéra: 21.12.
Odhady tržeb alias tracking za první 3 americké dny: 7
Odhady tržeb alias tracking v Americe celkem: 40
KarelR od filmu očekává: Materiál na výživnou recenzi od Rimsyho.
Vytáhni v hospodě: Našel jsem dvě zajímavosti. Ta první je, že si hlavní roli měla (místo nakonec obsazené Jennifer Lopez) zahrát Julia Roberts. Druhá zajímavost? Film byl dokončený přesně na čas (minulé Vánoce) a tvůrci prý dokonce ušetřili nějaký dolar z původně naplánovaného rozpočtu. Což je v Hollywoodu docela rarita.

Tento film tu na závěr musím zmínit, byť ho nenávidím už po jednom traileru. Nezlobte se na mě, ale Jennifer Lopez na to už prostě nemá. Kdysi sice vábila davy romantiky chtivých diváků do kin jako Krásná pokojská a přítelkyně Bena Afflecka, ale ty časy jsou nenávratně pryč. Dnes ji silná čínská produkční společnost tlačí do posledního volného slotu ve vánočních kinech a lidé na ní vyplazují jazyk. Jak jinak si vysvětlit méně než milion zhlédnutí traileru na její poslední romantickou komedii Second Act (alias právě řešené „Znovu ve hře"). Marně teď přemýšlím, jak jinak vyjádřit veškerý nezájem, který ve mně výše řešená romantika vyvolává. Už to mám – věnuji jí jenom jeden odstavec!

To je vše, přátelé. Diskuze je otevřená, tak se nezapomeňte ozvat se svými tipy. Díky za pozornost a čau.

---


Vytáhni v hospodě číslo 1: Schválně zapomínám na tu nechvalně známou PG-13 (pohádkovou) verzi Deadpoola 2. Beru ji jenom jako takový úlet, který v kinech nevydrží ani do konce roku a jeho smysl bude asi hlavně v tom charitativním podtextu.

Vytáhni v hospodě číslo 2: Něco mi říká, že jsem vám na předchozích řádcích ani jednou nevyrazil dech. Tak teď už to snad klapne. Venku jsou první odhady tržeb na Skleněného, který se do kin podívá už v lednu. Pánové analytici hovoří o obrovském hypeu a tipují otvírák 55-80 mega a konec jenom kousek od hranice 200 mega z USA.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace