Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MoneyZone: Který vánoční film vyhraje tržební jackpot?


ikona
TedGeorge
bumblebeedceudeadpool 2emily blunthobbitjames wanjason momoamarvelmary poppins se vracimoviezone livenicole kidmanPeter Jacksonrobert zemeckisshyamalanthe muletransformerstransformers: posledni rytirtržbywarner bros.warneřiwill ferrell
Bez vánoční premiéry dalších Star Wars to bude ještě velmi zajímavé...  

Na stránkách MovieZone se rádi (a často) hádáme o filmových tržbách. Někteří na to jdou analyticky, jiní tzv. "poslouchají srdíčko". Ta konečná čísla často překvapí oba tábory Síly a právě nadcházející svátky vánoční mají podle mého názoru potenciál na to vyrazit dech i otrlým tržebním kecalům. V následujících třech kapitolách si probereme vyhlídky devíti - ve většině případů u nás i v zámoří brzy startujících - filmů, které si dělají ambice urvat trochu toho vánočního tržebního perníčku a ulehčit vašim přecpaným peněženkám. Jelikož jsem se na následujících řádcích zase jednou rozepsal, dejte si ke čtení nějaké občerstvení. Za sebe doporučuji fantastickou Frankovku ročník 2015 z Vinařství Veverka a jdeme na to.

Černí koně?


Bumblebee

Premiéra: 21.12.
Odhady tržeb alias tracking za první 3 americké dny: 20
Odhady tržeb alias tracking v Americe celkem: 100
KarelR od filmu očekává: Průměrnou blockbusterovou pohádku, která nepovede k dalším spin-offům, ale přímo k plánovanému rebootu celé série.
Vytáhni v hospodě: Hasbro a Paramounti prý vyčkávají s oficiálním ohlášením rebootu celé Transformeří značky. Vše závisí na tom, jestli Bumblebee něco předvede v kinech a vydělá dostatek peněz. Pokud ano, je prý na pořadu dne další pokračování Transformerů. Ano, uf.

Pokud by se opravdu potvrdil ten tracking hovořící o konci na hranici 100 milionů babek z Ameriky, tak je to samozřejmě obří průšvih a konec filmových Transformerů, jak je známe. Jenomže já čuchám přece jenom lepší tržby. Může za to především sympatické civilní špičkování Hailee Steinfeld a toho nejsympatičtějšího robota z unaveného robotího universa. Bumblebee byl v posledních Transformerech jenom zaměnitelnou hromadou šrotu a právě Vánoce mají potenciál na to rozehřát jeho citlivý karburátor. A na divácích vymámit nějakou tu slzu.

To zařazení do černých koní je podle mě odpovídající. Teď (tři týdny před premiérou) to opravdu vypadá všelijak a stejně jako 160 mega v Americe a více než 600 mega celosvětově (nezapomínejte na Čínu) to může klidně znamenat špatných 90 z USA a pouhých 300 ze zbytku světa. Ve mně se bijí dva přístupy. Ten první vzpomíná na první Transfomery a „Beemu“ skoro až automaticky přeje velké peníze. Ten druhý zvedá prostředníček vstříc (tentokrát naštěstí pouze produkujícímu) Michaelu Bayovi a chce už konec téhle útrpné série. Jak to máte vy?


Pašerák

Premiéra: 14.12.
Odhady tržeb alias tracking za první 3 americké dny: 15
Odhady tržeb alias tracking v Americe celkem: 80
KarelR od filmu očekává: Další nečekanou pecku, která snad nebude o moc horší než geniální Gran Torino.
Vytáhni v hospodě: Věřte tomu, nebo ne, ale od Gran Torina je to deset let. Byl to poslední film, který si Clint zrežíroval a zároveň si v něm i zahrál. Za všechny doufám, že tahle nezničitelná legenda ještě neřekla poslední slovo a v roce 2020 se dočkáme další pecky. I když Clint (zase) tvrdí, že už fakt ne.

No, troufnu si tvrdit, že na MovieZone není snad nikdo, kdo by fyzikální zákony popírajícímu Clintu Eastwoodovi nepřál pořádný tržební úspěch. Dobře vím, že nejsem jediný, koho zastihl první trailer na Pašeráka naprosto nepřipraveného a po tváři mu při pohledu na pořád drsného (a v devadesáti rozhodně ne směšného!) Clinta ukápla slza. Jenomže fanouškovství je jedna věc a realita je věc druhá. Tím hlavním problémem je dle mého názoru datum premiéry. Opravdu budou mít lidé o Vánocích náladu na násilím provoněnou bajku o důchodci, co pašuje drogy přes mexické hranice? Najde si Eastwoodova cílovka cestu do multiplexů i o svátcích?

Srdce mi říká: “Tede, tohle dá 110 v Americe a víc jak čtvrt miliardy celosvětově“. Rozum však navrhuje poloviční čísla a bojí se, aby Clint nenarazil nevhodnou volbou tématu. Ať už to dopadne jakkoliv, kariéra Eastwooda, který je už dobře 40 let skoro bezvýhradně věrný studiu Warner Bros., je naprosto unikátní, nezapomenutelná a nenapodobitelná. Už vás napadá, kdo si ho za deset let zahraje v té biografii? Nelžete si do kapsy, po tom příběhu skočí nenažraný Hollywood jako slepice po flusu.


Holmes a Watson

Premiéra: 25.12.
Odhady tržeb alias tracking za první 3 americké dny: 17
Odhady tržeb alias tracking v Americe celkem: 85
KarelR od filmu očekává: Spíš podprůměrnou komedii, ale rád se budu plést.
Vytáhni v hospodě: Moje oblíbená herečka Rebecca Hall má ráda herce, kteří na stříbrném plátně hrají Sherlocky. Jinak by si v roce 2006 nezahrála po boku Benedicta Cumberbatche v komedii Starter for Ten, následně v roce 2013 vedle Roberta Downeyho Jr. ve třetím Iron Manovi, no a konečně letos bude plést hlavu Willu Ferrellovi.

Pokud bych si měl tipnout, který bod mého článku vzbudí největší emoce, bude to jistojistě právě Holmes a Watson. Vycházím z vašich zhnusených reakcí pod trailerem, který jsem hodnotil na čtyři hvězdy a vy jste nechápali. Zase a znovu dávám na své "mojo" a aplikuji ono slavné: „Přání je otcem myšlenky“. Will Ferrell a John C. Reilly jsou dvojka neposedů, kteří si naprosto neskutečně sedli v deset let staré komedii Bratři z donucení. V Americe z toho byl pomalu kultovní film (a tržby více než 100 mega), svět se však na jejich specifický styl humoru zase tolik nechytal.

No a já něco podobného tuším i u letošního komediálního Sherlocka. Odhaduji totiž konec u hranice 100 milionů dolarů v USA a o něco menší číslo ze světa. Vzhledem k drahým obrazům, které nabízí trailer, si myslím, že to studiu nebude stačit. Ale co už – já se těším pomalu stejně jako na Aquamana a ten pitomý (a pokleslý) humor si s radostí vychutnám v kině. Doufám, že se tam potkáme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace