Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Jak se budou jmenovat pokračování Avatara?

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
reaguje na: cain.pullo
A to ešte prispejem Cameronovým bonmotom na adresu Marvelu: "I'm hoping we'll start getting "Avenger" fatigue here pretty soon. Not that I don't love the movies. It's just, come on guys, there are other stories to tell besides hyper-gonadal males without families doing death-defying things for two hours and wrecking cities in the process."

Marvel je minimálne ako biznis model progresívny, maximalistický a geniálne fungujúci. A keďže Cameron sám je maximalista a geniálny obchodník, od niekoho jeho formátu by som čakal viac rešpektu a menej "páprdovitého" pindania. A obzvlášť by som nečakal zosmiešňovanie archetypov Marvelu od niekoho, kto v r. 2009 vyrukoval s niečím čo sa z takéhoto pohľadu dá zosmiešniť zľava-sprava. 

Neviem...Cameron bol vždy megaloman, ale naplánovať a back-to-back natáčať rovno 4 pokračovania filmu, ktorý v čase uvedenia prvého z nich bude mať 11 rokov a ktorý sám okrem technológie varil z vody, a do toho takéto veľkohubé reči a neobjektívne velebenie failov ako Genysis a Covenant. Príde mi to už kus arogantné a strácajúce krok s dobou. 

Uvidíme, ak sa budem mýliť, milerád to priznám, nemám s tým problém. 
699957
A to ešte prispejem Cameronovým bonmotom na adresu Marvelu: "I'm hoping we'll start getting "Avenger" fatigue here pretty soon. Not that I don't love the movies. It's just, come on guys, there are other stories to tell besides hyper-gonadal males without families doing death-defying things for two hours and wrecking cities in the process." Marvel je minimálne ako biznis model progresívny, maximalistický a geniálne fungujúci. A keďže Cameron sám je maximalista a geniálny obchodník, od niekoho jeho formátu by som čakal viac rešpektu a menej "páprdovitého" pindania. A obzvlášť by som nečakal zosmiešňovanie archetypov Marvelu od niekoho, kto v r. 2009 vyrukoval s niečím čo sa z takéhoto pohľadu dá zosmiešniť zľava-sprava.  Neviem...Cameron bol vždy megaloman, ale naplánovať a back-to-back natáčať rovno 4 pokračovania filmu, ktorý v čase uvedenia prvého z nich bude mať 11 rokov a ktorý sám okrem technológie varil z vody, a do toho takéto veľkohubé reči a neobjektívne velebenie failov ako Genysis a Covenant. Príde mi to už kus arogantné a strácajúce krok s dobou.  Uvidíme, ak sa budem mýliť, milerád to priznám, nemám s tým problém. 
699954
3 -7
reagují: cain.pullo
reagovat
reaguje na: Randal K.
Jestli se prohlaseni o Alien Covenant zaklada na pravde, tak to je sila. :D
Lze vubec oddelit mysl od HW, on s tim pracoval jiz Arthur C. Clark v 2001, ale pry z biologicke roviny vedomi je utvareno nejenom SW ale i samotnou strukturou, tedy prenest stejnou osobnost by nebylo mozne ani ciste teoreticky.
699954
Jestli se prohlaseni o Alien Covenant zaklada na pravde, tak to je sila. :D Lze vubec oddelit mysl od HW, on s tim pracoval jiz Arthur C. Clark v 2001, ale pry z biologicke roviny vedomi je utvareno nejenom SW ale i samotnou strukturou, tedy prenest stejnou osobnost by nebylo mozne ani ciste teoreticky.
699953
0 -4
reagují: Randal K.
reagovat
Je zaujímavé, že pri Cameronovi nikto nezvažuje, že aj mistr starne.

Toho roku má 64 a pribúdajúce rôčiky už dobehli aj iného rejžu, ktorý bol vnímaný ako velikán v oblasti technologicky progresívnych blockbusterov - Spielberga. A posledné roky si mistr sám naštrbil autoritu, keď hypoval a chválil sračky ako Terminator: Genysis a Alien : Covenant. Pri Terminator Salvation bol v r. 2009 pomerne zdržanlivý, ale Alien: Covenant je v r. 2017 "beautiful"?

Mne prišiel už Avatar overrated, pretože efekty boli síce krásne, ale ten film nebol žiadny úžasný gejzír kreativity - celá fauna Pandory bola cez kopírák pozemská, NaVi sú vykradnutá videohra Albion, mariňáci vykradnutí Cameronovi vlastní Aliens, atď. A dej sa tak zubami-nechtami držal tých najprevarenejších archetypov a klišé, že ja som sa v kine aj doma od polovice vždy nudil, efekty-neefekty. IMO to s prvým Avatarom Cameron ustál vďaka oku lahodiacemu vizuálu a predovšetkým vďaka geniálne zvládnutému marketingu okolo 3D. 

Ak bude Avatar 2-5 mega pecka, priznám si bez problémov a rád, že som nemal pravdu.
699953
Je zaujímavé, že pri Cameronovi nikto nezvažuje, že aj mistr starne. Toho roku má 64 a pribúdajúce rôčiky už dobehli aj iného rejžu, ktorý bol vnímaný ako velikán v oblasti technologicky progresívnych blockbusterov - Spielberga. A posledné roky si mistr sám naštrbil autoritu, keď hypoval a chválil sračky ako Terminator: Genysis a Alien : Covenant. Pri Terminator Salvation bol v r. 2009 pomerne zdržanlivý, ale Alien: Covenant je v r. 2017 "beautiful"? Mne prišiel už Avatar overrated, pretože efekty boli síce krásne, ale ten film nebol žiadny úžasný gejzír kreativity - celá fauna Pandory bola cez kopírák pozemská, NaVi sú vykradnutá videohra Albion, mariňáci vykradnutí Cameronovi vlastní Aliens, atď. A dej sa tak zubami-nechtami držal tých najprevarenejších archetypov a klišé, že ja som sa v kine aj doma od polovice vždy nudil, efekty-neefekty. IMO to s prvým Avatarom Cameron ustál vďaka oku lahodiacemu vizuálu a predovšetkým vďaka geniálne zvládnutému marketingu okolo 3D.  Ak bude Avatar 2-5 mega pecka, priznám si bez problémov a rád, že som nemal pravdu.
4 -8
reagují: cain.pullo
reagovat
Mě na těch pokračováních stejně nejvíc zajímá, jestli Jim přesvědčí davy o účinnosti HFR, nebo ho zhejtí stejně jako Jacksona.
A je celkem funny, že Jim za a) jako první začal tuhle technologii adorovat, za b) že je v ní Hobit může jen a jen on a za c) jak "teď" mlží, že HFR bylo, je a taky bude jen "bezvýznamná" pomůcka. To, že o ní dlouhé roky referoval (ještě před 3Dčkem), jakoby nic... :D?)?)
699951
Mě na těch pokračováních stejně nejvíc zajímá, jestli Jim přesvědčí davy o účinnosti HFR, nebo ho zhejtí stejně jako Jacksona. A je celkem funny, že Jim za a) jako první začal tuhle technologii adorovat, za b) že je v ní Hobit může jen a jen on a za c) jak "teď" mlží, že HFR bylo, je a taky bude jen "bezvýznamná" pomůcka. To, že o ní dlouhé roky referoval (ještě před 3Dčkem), jakoby nic... *:D**?)**?)*
2 0
reagovat
O výdělek bych se nebál, Cameron má jméno a točit umí skvěle. A takováhle sci-fi je v kině povinná pro každého, kdo nemá rád čistě artovky :D
699950
O výdělek bych se nebál, Cameron má jméno a točit umí skvěle. A takováhle sci-fi je v kině povinná pro každého, kdo nemá rád čistě artovky *:D*
2 -1
reagovat
reaguje na: MAJkLSON
Sice už maj první dvě pokračování reálně natočený, ale... ok :D:D
699948
Sice už maj první dvě pokračování reálně natočený, ale... ok *:D**:D*
699946
11 -2
reagovat
Jakoukoliv zpravu o pokracovanich Avataru beru s velkou rezervou. Dokud neuvidim obrazky nebo teaser, tak je to pro me zatim jen balamuteni filmove verejnosti, neco jako Posledni z Aporveru :D
699946
Jakoukoliv zpravu o pokracovanich Avataru beru s velkou rezervou. Dokud neuvidim obrazky nebo teaser, tak je to pro me zatim jen balamuteni filmove verejnosti, neco jako Posledni z Aporveru *:D*
2 -6
reagují: KarelR
reagovat
Zrovna o víkendu jsem si jedničku pustil, naposled jsem ji viděl tenkrát v kině před deseti lety. A teda přišlo mi, že ty triky dost výrazně zeslábly. Například ta scéna s tou vesmírnou lodí pří příletu na Pandoru vypadá fakt skoro jak z nějakýho současnýho dražšího seriálu. Jasně po deseti letech se není čemu divit, ale stejně mě to celkem šokovalo, protože jsem to měl tenkrát fakt za trikovou revoluci. Bohužel z toho pak taky vyplývá, že už mě to ani tolik nebavilo. Ale věřím že dvojka bude zase hrozná pecka :+
699942
Zrovna o víkendu jsem si jedničku pustil, naposled jsem ji viděl tenkrát v kině před deseti lety. A teda přišlo mi, že ty triky dost výrazně zeslábly. Například ta scéna s tou vesmírnou lodí pří příletu na Pandoru vypadá fakt skoro jak z nějakýho současnýho dražšího seriálu. Jasně po deseti letech se není čemu divit, ale stejně mě to celkem šokovalo, protože jsem to měl tenkrát fakt za trikovou revoluci. Bohužel z toho pak taky vyplývá, že už mě to ani tolik nebavilo. Ale věřím že dvojka bude zase hrozná pecka *:+*
5 0
reagovat
Jednička je super, tohle bude ještě víc super. Protože Cameron. Co se ku*va řeší?:+
699939
Jednička je super, tohle bude ještě víc super. Protože Cameron. Co se ku*va řeší?*:+*
20 -4
reagovat
pujdu na to jako na 3d atrakci a kdyz to bude i dobrej film(y), tak to bude jen bonus
699938
pujdu na to jako na 3d atrakci a kdyz to bude i dobrej film(y), tak to bude jen bonus
4 -1
reagovat

bude to mega náser!

jen počkejte až se objeví první artworky, nějaký video z natáčení a teaser.
pak budete prosit o odpuštění, že jste nevěřili svému královi..
8):D:+
699937
jen počkejte až se objeví první artworky, nějaký video z natáčení a teaser. pak budete prosit o odpuštění, že jste nevěřili svému královi.. *8)**:D**:+*
bude to mega náser!
10 -4
reagovat
nejak sa zabúda že železný Jim vie porobiť lepšie pokračovania než prvé filmy :) a prvý Avatar je stále pecka.
699933
nejak sa zabúda že železný Jim vie porobiť lepšie pokračovania než prvé filmy *:)* a prvý Avatar je stále pecka.
10 -2
reagovat
Jako podceňovat Jima,kterej vždycky všem vytřel zrak..8)
699931
Jako podceňovat Jima,kterej vždycky všem vytřel zrak..*8)*
8 -3
reagovat
Kolik presne kin postavili od te doby v Cine? Uz jednicka tam delala sileny fronty. Takze bych se o prodelek nebal.
699929
Kolik presne kin postavili od te doby v Cine? Uz jednicka tam delala sileny fronty. Takze bych se o prodelek nebal.
8 0
reagovat
Jako hele, potenciál tam je. Ale rovnou na čtyři filmy?
To fakt podle mě nedopadne dobře, i když jsem na pokračování paradoxně docela zvědavej... 

Ale jednička byl pro mě prostě shit s jedním z nejhorších a nejhůř zahranejch záporáků ever a hudba taky nic a emoce nikde.
Strašně cringe, celej film.
699928
Jako hele, potenciál tam je. Ale rovnou na čtyři filmy? To fakt podle mě nedopadne dobře, i když jsem na pokračování paradoxně docela zvědavej...  Ale jednička byl pro mě prostě shit s jedním z nejhorších a nejhůř zahranejch záporáků ever a hudba taky nic a emoce nikde. Strašně cringe, celej film.
4 -11
reagovat
Ja si stále myslím, že natáčať rovno 4 ďalšie filmy je arogantná chyba, na ktorú aj frajer ako Cameron doplatí. 

Preceňuje silu značky - Avatar nie je Star Wars a nie som si istý, či k prvému filmu a k postavám panuje nejaká nostalgia. A mám pocit, že Avatar je retrospektívne všeobecne vnímaný ako vec, ktorá sa zviezla na 3D hype a príbehovo za veľa nestojí (a je to IMO aj pravda). 

Druhý diel môže zarobiť na faktore zvedavosti. Ale pokiaľ sa Jimbovi nepodarí znova priniesť technologickú revolúciu, alebo prísť s FAKT dobrým príbehom, neviem si predstaviť kto bude zvedavý na ďalšie tri Avatar filmy. 
699925
Ja si stále myslím, že natáčať rovno 4 ďalšie filmy je arogantná chyba, na ktorú aj frajer ako Cameron doplatí.  Preceňuje silu značky - Avatar nie je Star Wars a nie som si istý, či k prvému filmu a k postavám panuje nejaká nostalgia. A mám pocit, že Avatar je retrospektívne všeobecne vnímaný ako vec, ktorá sa zviezla na 3D hype a príbehovo za veľa nestojí (a je to IMO aj pravda).  Druhý diel môže zarobiť na faktore zvedavosti. Ale pokiaľ sa Jimbovi nepodarí znova priniesť technologickú revolúciu, alebo prísť s FAKT dobrým príbehom, neviem si predstaviť kto bude zvedavý na ďalšie tri Avatar filmy. 
7 -7
reagovat
Od The Seed Bearer bych spíš čekal spin-off pro dospělé... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
699924
Od The Seed Bearer bych spíš čekal spin-off pro dospělé... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
7 0
reagovat
Ja som jedničku kukal minulý týždeň asi po dvadsiatykrát a stále je to super. 
699923
Ja som jedničku kukal minulý týždeň asi po dvadsiatykrát a stále je to super. 
15 0
reagovat
reaguje na: Stranger777
Já nic nehejtuji. Já jen psal, že mně se ten film po ztránce příběhu prostě nelíbil. Pro mně byl nudný. Ale nikoho o tom nepřesvědčuji. Je to jen můj názor.
 Od Camerona mám radši Terminatora 1 a Vetřelce. Ale i T2, Pravdivé lži se mi líbily. Titanic je co do romantické linie taky ne úplně ono. Ale po technické stránce bomba.
699922
Já nic nehejtuji. Já jen psal, že mně se ten film po ztránce příběhu prostě nelíbil. Pro mně byl nudný. Ale nikoho o tom nepřesvědčuji. Je to jen můj názor.  Od Camerona mám radši Terminatora 1 a Vetřelce. Ale i T2, Pravdivé lži se mi líbily. Titanic je co do romantické linie taky ne úplně ono. Ale po technické stránce bomba.
699919
0 -5
reagovat
reaguje na: Axis
Tak ano i kdyz moderni APFSDS je az povalecna (ted hadam ale tipuji 60/70 leta tedy s prichodem tanku 4 generace), jj teleskopicka je novinka (nejen program LSAT). Presto pro Jamese palec nahoru, ze se obecne o technologie zajima (ve filmovem prumyslu je i prukopnik) a sve znalosti uziva ve filmech. Je to takovy novodoby Julese Verne :D
699921
Tak ano i kdyz moderni APFSDS je az povalecna (ted hadam ale tipuji 60/70 leta tedy s prichodem tanku 4 generace), jj teleskopicka je novinka (nejen program LSAT). Presto pro Jamese palec nahoru, ze se obecne o technologie zajima (ve filmovem prumyslu je i prukopnik) a sve znalosti uziva ve filmech. Je to takovy novodoby Julese Verne :D
699918
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se