Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co plánují Linklater, Vallée a Miller?


ikona
KarelR
bill hicksgeorge millerjean-marc valleejohn lennonrichard linklater
Nejen blockbustery je filmový divák živ. Sem tam je potřeba dát šanci menšímu projektu se zajímavým režisérem. 

Včera jsme zjistili, co aktuálně chystá Martin Scorsese, a dnes byl odhalen nový projekt Taylora Sheridana. Plné ruce práce ale mají i další režiséři, jejich filmy se nevyplácí podceňovat - Richard Linklater, Jean-Marc Vallée a George Miller.

První jmenovaný má na kontě romantickou trilogii "Před..." nebo Chlapectví a jeho zájem se nyní obrátil k Billu Hicksovi. Že to jméno slyšíte poprvé? Nejste sami. Hicks byl texaský komik, jenž se dostal na vrchol slávy začátkem devadesátých let - jen aby v roce 1994 zemřel na rakovinu. I za 32 let života ale stihnul napáchat spoustu kontroverzního humoru, který teď Linklater jednoduše vrátí do oběhu.

Na čem pracuje Vallée, režisér Klubu poslední naděje, Divočiny, Demolice a Sedmilhářek? Tady už se stoprocentně chytíte, jeho dalším filmem totiž bude biografie Johna Lennona, která se zaměří hlavně na vztah s Yoko Ono. Za scénářem stojí Anthony McCarten, jenž v posledních letech napsal Nejtemnější hodinu nebo Bohemian Rhapsody. Připravte se tedy na další životopisný nálet na Oscary, který snad Vallée vyšperkuje nad konkurenci.

No a co George Miller, jenž si parádně vzkřísil kariéru čtyřkou Šíleného Maxe? Bohužel se nechystejte na oživení pětky a šestky - ty jsou pořád u ledu kvůli Millerově soudní rozepři s Warnery. Musíme tak vzít zavděk projektem nazvaným Three Thousand Years of Longing (nebo prý také Djinn), v němž se Miller vrhne na "epickou romanci s džinem" a... víc o téhle pohádkové fantasy (?) zatím nevíme.

Kterému ze zmněných režisérů věříte nejvíc? A myslíte, že na jejich novinky vyrazíte do kina? Dejte vědět v diskuzi, minimálně Lennon od Valléeho rozhodně zní jako potenciální hit.

---

Vytáhni v hospodě: Jean-Marc Vallée se kvůli biografii Johna Lennona přestal ucházet o režii pětadvacáté bondovky, jíž nakonec ulovil Cary Fukunaga.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace