Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Na co se podívat před novým Predátorem


ikona
Mr. Hlad
a-teamiron mankiss kiss bang banglast boy scoutlethal weaponpredatorpredátor: evoluceshane blacksmrtonosná zbraňsteven spielbergtémathe predator
Kde se začala řešit předátorská mytologie? Dokáže Shane Black napsat romantickou komedii? A líbil by se Predátor Spielbergovi?  

Do kin dorazil Predátor: Evoluce. A nebyli jsme z něj nadšení. Mrzí nás to o to víc, že ještě před rokem šlo o náš dost možná nejočekávanější film. Shane Black nám bohužel nakonec naservíroval jen rutinní akční sci-fi, která má tu smůlu, že místo anonymního monstra, jemuž bychom mnohé odpustili, tu řádí legendární vesmírný lovec. Přesto jsme pro vás připravili pět tipů na filmy, které stojí za to vidět nebo znát před tím, než na nového Predátora vyrazíte do kina. Některé Blackovu novinku inspirovaly, jiné se pokoušely dělat to, o co se pokouší on sám. A mnohdy lépe...

Noc husí kůže 

Trošku zapadl fakt, že za scénářem Predátor: Evoluce nestojí jen Shane Black, ale pomáhal mu s ním Fred Dekker. Pokud jeho jméno neznáte, nemusíte se stydět, na přelomu osmdesátých a devadesátých let měl však solidně našlápnutou kariéru a to i jako režisér. Podle Blackova scénáře natočil Záhrobní komando, rodinný horor o partě dětí, které bojují proti monstrům, ale o pár let později režíroval třetího RoboCopa a po jeho neúspěchu měl utrum. Jeho nejlepší a nejzajímavější film je ovšem hororová komedie Noc husí kůže, v níž jsou zombíci, mimozemšťani, sériový vrah i blbnutí s plamenometem. 

 

Bylo to trošku přeplácané, ale Dekkerovi se povedlo výborně zkombinovat hrůzu, násilí a střelený humor. A o něco podobného se právě pokouší i Predátor: Evoluce. Téhle podivné kombinaci však logicky mnohem víc svědčí nízkorozpočtová blbina než film za desítky milionů dolarů, který má navíc tu smůlu, že jeho fandové mají celkem vysoká očekávání a nechtějí dělat zbytečné kompromisy. Ovšem ta hravost a pokusy o někdy skoro až dětinskou zábavu, které se občas v novém Predátorovi objeví, v Noci husí kůže překvapivě doopravdy fungují. Takže se na ni podívejte, ať můžete přemýšlet o tom, proč u Predátora ne. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace