Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Na co se podívat před novým Predátorem


ikona
Mr. Hlad
a-teamiron mankiss kiss bang banglast boy scoutlethal weaponpredatorpredátor: evoluceshane blacksmrtonosná zbraňsteven spielbergtémathe predator
Kde se začala řešit předátorská mytologie? Dokáže Shane Black napsat romantickou komedii? A líbil by se Predátor Spielbergovi?  

Do kin dorazil Predátor: Evoluce. A nebyli jsme z něj nadšení. Mrzí nás to o to víc, že ještě před rokem šlo o náš dost možná nejočekávanější film. Shane Black nám bohužel nakonec naservíroval jen rutinní akční sci-fi, která má tu smůlu, že místo anonymního monstra, jemuž bychom mnohé odpustili, tu řádí legendární vesmírný lovec. Přesto jsme pro vás připravili pět tipů na filmy, které stojí za to vidět nebo znát před tím, než na nového Predátora vyrazíte do kina. Některé Blackovu novinku inspirovaly, jiné se pokoušely dělat to, o co se pokouší on sám. A mnohdy lépe...

Blízká setkání třetího druhu 

Co mají společného Steven Spielberg a Predátor? Nic. Ale Shane Black to chtěl změnit. Sci-fi Blízká setkání třetího druhu dnes patří mezi nejlepší „realistické“ science fiction filmy. Tedy takové, které se obejdou bez vesmírných soubojů a velkolepé akce. Přesto je to solidní napínák. Richard Dreyfuss viděl na obloze podivná světla a jeho  život se od toho okamžiku zásadně změnil. Začal pátrat po tom, co byly zač a brzy narazil na spoustu dalších tajemství. A tím největším bylo, že ve vesmíru doopravdy nejsme sami a že se se vláda pokouší o kontakt s mimozemšťany. 

 

Sám Shane Black řekl během natáčení, že Blízká setkání třetího druhu měly být velkou inspirací pro Predátor: Evoluce. Samozřejmě ne tím, že by z nich vyřadil akční scény a místo finálové naháněčky si hrál se světly a jednoduchým hudebním motivem, ale v tom, že se bude víc pracovat s atmosférou tajemna. K predátorovi se mělo vrátit tajemství a zároveň se měli objevit hrdinové, pro které by střet s monstrem měl být osobnější záležitostí. V jednom z rozhovorů pak Black řekl, že doufá, že jeho film vyvolá u diváků stejný úžas a pocit něčeho nového, jako Spielbergova klasika. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace