Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2018: Zbytky a žánrová výplň


ikona
Mr. Hlad
anne hathawayiko uwaisjason stathamletní nářezmark wahlbergmegmila kunisteen titans
Mark Wahlberg a Iko Uwais v akci, mimozemská invaze, animovaní superhrdinové, obří žraloci a malý hororový nářez. 

O letních megahitech a černých koních pro filmové léto 2018 už jsme psali, takže je na čase prohrabat se tím, co zbylo. Což ovšem nemusí být vůbec špatné. Tyhle filmy jsou sice trošku pod radarem, ale pár z nich by mohlo velmi příjemně překvapit. Je libo pořádkou bitku s hvězdou Raid nebo horor, ze kterého jsou nadšení zámořští kritici? 

 

 

DRAMATA

Kryštůfek Robin (CZ premiéra: 23. srpna 2018)
Pohádková klasika se dočká ne úplně nové verze, ale víceméně pokračování. Kryštůfek Robin vyrostl, vypadá jako Ewan McGregor a má depky z práce. Takže se mu celkem hodí, když se do jeho života vrátí Medvídek Pú a jeho ostatní kámoši ze Stokorcového lesa. U Disneyho doufají v další velký rodinný film a komerční úspěch a my jsme vlastně taky docela zvědaví. Režíruje totiž Marc Forster, jenž si v Hledání Země Nezemě poradil s kombinováním pohádek a kruté reality skvěle. Snad to zvládne i teď. 

Index natěšenosti: 6/10

 

White Boy Rick (US premiéra: 17. srpna 2018)
Režisér Yann Demange natočil vynikající thriller 71 a jeho jméno padalo často v souvislosti s režií nové bondovky. Rozhodně je to talent, což snad potvrdí i jeho novinka White Boy Rick. Půjde o skutečný příběh, který se odehrál v osmdesátých letech a jeho hrdinou byl teenager, z něhož se stal důležitý informátor FBI. Svět zločinu mu ale nakonec přerostl přes hlavu nakonec skončil ve vězení za pašování drog. V hlavních rolích Matthew McConaughey a Jennifer Jason Leigh. 

Index natěšenosti: 6/10

 

Captive State (US premiéra: 17. srpna 2018)
Rupert Wyatt natočil první a podle mnohých i nejlepší díl nové trilogie Planeta opic a ke sci-fi se vrací i ve své novince Captive State. A vypadá to vcelku originálně a zajímavě. Podíváme se do Chicaga budoucnosti, ale ne takové, která by se lidstvu líbila. Před deseti lety Zemi totiž ovládli mimozemšťané a lidstvo se muselo naučit žít podle jejich pravidel. V Captive State by měli dostat prostor jak ti, kteří proti návštěvníkům z vesmíru bojují, tak i lidé, kteří se rozhodli se situací smířit a začali s okupanty kolaborovat. S trochou štěstí z toho vyleze další chytrá sci-fi. 

Index natěšenosti: 7/10

 

Další letní dramata: Gabrielle Union bude bojovat se zloději v Breaking In. V Adrift se Shailene Woodley a Sam Claflin pokusí přežít ztroskotání na moři. On Chesil Beach vám ukáže, jak se může zvrhnout jedna svatba v šedesátých letech. V Under the Silver Lake bude Andrew Garfield řešit případ unesené ženy. A biografie Rodin představí život slavného sochaře. 

HORORY

Hereditary (US premiéra: 8. června 2018)
Malý horor, ze kterého jsou zámořští recenzenti nadšení, se točí kolem ženy, která po smrti své matky zjišťuje, že maminka měla pár nehezkých tajemství, stýkala se s tajemnými lidmi a děly se kolem ní podivné věci. A taky pěkně nebezpečné. V hlavní roli Toni Collette a podle prvních reakcí je Hereditary stejně děsivé jako hororové klasiky Rosemary má děťátko nebo Vymítač ďábla. Jsme zvědaví. 

Index natěšenosti: 8/10

 

The Little Stranger (CZ premiéra: 30. srpna 2018)
Domhnall Gleeson si zahraje doktora, který se v roce 1947 vydává za pacienty do míst, kde kdysi pracovala jeho matka jako služka. Má se postarat o poslední z rodu Ayresů, kteří obývají opulentní sídlo Hundreds Hall už několik generací. Svět se mění, oni se ale stále drží starých pořádků a odmítají se přizipůsobit. Teď je ale krom nemocí a chorob začínají zlobit i další věci. Přišla je děsit jejich vlastní minulost a mladý doktor brzy zjistí, že má co do činění s něčím, co možná není z našeho světa. Režíruje autor oscarového dramatu Room Lenny Abrahamson. 

Index natěšenosti: 6/10

 

Další letní horor: Slender man se pokusí přiživit na městské legendě o vraždícím monstru s dlouhýma rukama. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace