Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2018: Černí koně


ikona
Mr. Hlad
alitadundeedwayne johnsonléto 2018predatorsandra bullocksicario
Velkolepá adaptace klasické mangy, návrat vesmírného lovce, další otravný popík, drsňák Dwayne Johnson a zlodějské superhvězdy  

První část letního nářezu s potenciálními megahity máme za sebou, takže je na čase podívat se na filmy, které můžou překvapit. A nebo ošklivě zklamat. Každopádně na pár z nich jsme hodně zvědaví. Uspěje návrat Predátora, ženská verze Dannyho parťáků, Dwayne Johnson ve variaci na Smrtonosnou past, nebo někdo další? Je jasné, že ne každý si zvládne z kin vybojovat tolik, aby se mohl zařadit mezi hity, pár potenciálních nářezů tu ale najdeme bez problémů. A některým z nich i hodně držíme palce.

ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2018: TUTOVKY A MEGAHITY

 

Mamma Mia: Here We Go Again! (CZ premiéra: 19. července 2018 :: US premiéra: 20. července 2018)

Hudební katalog švédské skupiny ABBA je zjevně nevyčerpatelný, takže otázkou po premiéře prvního filmu nebylo jestli, ale kdy... jmenovitě tedy, kdy se dohodnou producenti na dalším mastném šeku pro přežívající hudební těleso a seženou dohromady hvězdné obsazení. Pro diváky se zbytky hudebního sluchu mám dobrou zprávu. Hvězdy z jedničky budou hrát ve filmu menší role, protože Sophia (Amanda Seyfried) je těhotná a její matka Donna (Meryl Streep) už je jen pouhou vzpomínkou. Meryl se mihne v několika flashbacích, ale především se vrátíme v čase o třicet let zpátky, kdy byla těhotná právě Donna a na řeckém ostrůvku zakládala svůj věhlasný dívčí band. Někde tam také probíhalo ono bezuzdné souložení se třemi různými mladíky, díky němuž jsme dostali bezmála detektivní zápletku prvního dílu. Něco mi ale říká, že snímek Oliho Parkera (scenárista Báječného hotelu Marigold 1 a 2) nebude o synchronizovaném sexu. Což je samozřejmě škoda.

 

Očekávejte tedy totéž v bleděmodrém, jen si do hlavní role dosaďte sympatickou Lily James a s ní i mladé, neznámé obsazení, jež doufejme umí lépe zpívat než hrát. Ideální by samozřejmě bylo obojí, ale bavíme se tu o pokračování Mamma Mia, takže zároveň o filmu, na nějž se pravděpodobně do kina nechystáte. První film ale celosvětově vydělal přes 600 milionů, takže při vší neúctě ke švédské hudební scéně a rozjuchaným muzikálům dáváme tomuhle černému koni hodně slušný kurz. A jenom upozornění, pokud se na film necháte dotáhnout kvůli řecké exotice v pozadí - natáčelo se to celé v Chorvatsku, takže kulisy jsou stejně falešné jako hlasivky Pierce Brosnana. (imf)

Index natěšenosti: 1/10

The Predator (CZ premiéra: 2. srpna 2018 :: US premiéra: 3. srpna 2018)

Když Shaneu Blackovi nabídli režii nového Predátora, měl hned na místě dvě podmínky. Zaprvé to nesměl být nízkorozpočťák (Predátoři stáli jen 40 milionů dolarů) a zadruhé se muselo jít do eRkového ratingu, bez něhož by se návrat nejslavnějšího vesmírného lovce prostě neobešel. Foxové na oba dva požadavky kývnuli. Black tedy odložil dobrodružného Doca Savage, na kterého mu kývnul samotný Rock, a začal oživovat sérii, kterou v roce 1987 osobně pomáhal rozjet.

 

Nový Predátor tedy bude velký a pořádně krvavý. Zároveň ale nečekejte nějaké přepálené orgie, v centru dění totiž budou váleční veteráni, kteří trpí PTSD. Tihle poloviční magoři se od kamaráda dozvědí, že na Zemi útočí mimozemšťané. A místo toho, aby jen mávli rukou, samozřejmě seberou bouchačky a vydají se šmejdu z vesmíru nakopat zadek. Kdo všechno u toho bude? Black obsadil Boyda Holbrooka, Thomase Janea, Keegana-Michaela Keyho, Alfieho Allena nebo Olivii Munn. Nové ultrasvalovce tak nečekejte, zajímavá herecká sestava je to ale bez debat. (KarelR)

Index natěšenosti: 8/10

The Equalizer 2 (CZ premiéra: 16. srpna 2018 :: US premiéra: 10. srpna 2018)

Denzelův zabiják z OBI vyšel Sony na 55 milionů a vydělal skoro 200, takže se okamžitě schválila dvojka. Studio pořád ještě zají zápletku a vlastně ani nezačala kampaň - plakáty, fotky ani trailery zatím nedorazily. Za kameru se nicméně vrátil Antoine Fuqua, který si dal s Denzelem dal "pauzu" u Sedmi statečných, a i tentokrát to má být drsná řežba plná zpomalených záběrů.

 

Detailů je ale vážně poskrovnu. Kromě ústředního mstitele bezpráví se vrátí jeho staří známí Susan a Brian Plummerovi (aka Melissa Leo a Bill Pullman) a dostaneme nového Equalizerova chráněnce (dvaadvacetiletý Ashton Sanders). Posledním oznámeným hercem je potom Pedro Pascal, jeho roli však halí rouška tajemství. Spojenec? Záporák? Někdo úplně jiný? Po prvním traileru určitě budeme moudřejší. Do té doby víme jen to, že bude Denzel znovu řádit ve stylu Jasona Bournea a že to snad bude stejně řízné jako jednička.

Index natěšenosti: 6/10 

A na co jste zvědaví vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace