Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Star Wars: Poslední z Jediů: Protirecenze

příspěvky 421 - 440 Napsat příspěvek
Realne si myslim ze po tomto disney stratilo trosku pevnej pody pod nohami. Johnson urcite bude istotne hrat suverena a Kenedy sa bude usmievat. Ale vedia ze nie je vsetko v poriadku a musia to dat do poriadku. Pretoze ako som povedal svet Star Wars zivia stale nerdi. Saga moze takto zahucat skor ako sa znovu rozbehne. Potom nebudu ziadne tricka, ziadne hry, a uz vonkoncom ziadne reedicie reedicii. Hovorim ten film ma bavil ale nie je dobre aby clovek uprostred trilogie nevedel kam smeruje dej alebo co si ma mysliet o postavach.  Preto ocakavam na konci 9 Ray v jedi ubore a Ren sa premenuje na Darth. Ego Johnsona a jeho snaha zmenit univerzum SW zakonite nemoze prejst. Lebo ak ano dostaneme SW bez svetelnych mecov a bez sily a nato sa mu mozem z vysoka vysrat.
668750
Realne si myslim ze po tomto disney stratilo trosku pevnej pody pod nohami. Johnson urcite bude istotne hrat suverena a Kenedy sa bude usmievat. Ale vedia ze nie je vsetko v poriadku a musia to dat do poriadku. Pretoze ako som povedal svet Star Wars zivia stale nerdi. Saga moze takto zahucat skor ako sa znovu rozbehne. Potom nebudu ziadne tricka, ziadne hry, a uz vonkoncom ziadne reedicie reedicii. Hovorim ten film ma bavil ale nie je dobre aby clovek uprostred trilogie nevedel kam smeruje dej alebo co si ma mysliet o postavach.  Preto ocakavam na konci 9 Ray v jedi ubore a Ren sa premenuje na Darth. Ego Johnsona a jeho snaha zmenit univerzum SW zakonite nemoze prejst. Lebo ak ano dostaneme SW bez svetelnych mecov a bez sily a nato sa mu mozem z vysoka [spoiler]vysrat.[/spoiler]
3 -2
reagují: Robur
reagovat

imf

Prosím tě, napiš to. Nám všem k Vánocům. 
668749
Prosím tě, napiš to. Nám všem k Vánocům. 
imf
2 0
reagovat

Cernobog

Taky mi přišlo.

Vysvětlí mi někdo, jak se Rey dostala na palubu Falcona po souboji s Kylo Renem o meč? Ne že by mi ta věc nějak fundamentálně vadila, mám s tím filmem mnohem větší problém, ale asi mi něco uniklo, děkuju.
668748
Taky mi přišlo. [spoiler]Vysvětlí mi někdo, jak se Rey dostala na palubu Falcona po souboji s Kylo Renem o meč? Ne že by mi ta věc nějak fundamentálně vadila, mám s tím filmem mnohem větší problém, ale asi mi něco uniklo, děkuju.[/spoiler]
Cernobog
0 0
reagovat

HAL

Reakce by byla na delsi povidani, spis na clanek - tentokrat uz komplet se spoilery. Mozna se k nemu dostanu pristi tyden, mozna vubec... zalezi, jestli na to najdu silu. Kazdopadne by byl sirsi nez SW. Ne abych si snad dokazal, ze to neni o dedeckovstvi a touze uchranit sobecky ty jedine spravne Star Wars, ty svoje pohadkove. Ne, i tohle protizamysleni se snazilo misty dotknout toho, ze jde o mnohem obecnejsi hollywodsky trend. Vydat se odvazne nekam jinam a postavit veci na hlavu je nejen sexy, ale obcas i ta nejrozumnejsi vec. 

A samozrejme to budi emoce. Ano, u Matrixu, Blade Runnera nebo Star Treku stojim na te druhe strane barikady, kdyz se meni zazite poradky. Protoze dostavam promysleny world-building (u Blade Runnera se v nem mozna nevyplati moc vrtat, ale hlavni twisty jsou vynikajici a hodne dalsiho zamysleni) a/nebo paradni skvadru sympatickych a citelnych postav. 

Je trochu paradoxni, ze v dnesni dobe je necitelnost postav a nekonzistence s predchozimi dily/ciny povazovana za znak punku, zatimco zehrani vnitrni logika a soudrznost se stava sprostym slovem. Mam tak trochu strach, ze i kdyz v dalsim clanku jasne popisu, proc puvodni trilogie funguje a nova ne, budu oznacen za zpatecnika a bude mi dokolecka otloukano o hlavu, ze mladez to chce jinak. A ze jinak znamena vcetne couvani ze slepych ulicek, ve kterych za velkych ovaci padaji velikani. Driv se stalo na jejich ramenou, dnes se tancuje na jejich troskach.

Zaroven se obavam, ze chybejici vyvoj postav lze snadno obhajit vlastnim doplnovanim chybejicich mist ve scenari... nacrtnout charakterovy profil Rey nebo Kyla bych si na zaklade protichudnych motivu ze sedmicky a osmicky netroufnul ani omylem. Vykladu mnoha scen v osmicce (predevsim tech spojenych s Rey, Kylem nebo Snokem) je totiz hned nekolik, pricemz nejde o zamernou tajemnost - v jinych scenach je Johnson az bolestne banalni - ale proste ten zpropadeny lazy writing. Jenze... ono je snadne to smazat argumentem opaku, protoze "kdo vlastne vi, co tim chtel tvurce rici", ze?

Proto se o tom muzeme bavit dokolecka nekolik mesicu nebo let. Hlaska "co se skutecne deje v novych Star Wars" nema jednu odpoved, pokud tedy neprijde Johnson a Abrams ruku v ruce a nerekne, ze vrchni veleni se stavi za tuhle a tuhle linii. To se ale velmi pravdepodobne nestane, takze se holt musime smirit s tim, ze nekdo to chape tak a nekdo onak. 

Pokud tedy vznikne jeste nejaky clanek, nebude se tykat jen Star Wars. To je totiz jediny zpusob, jak donutit nekoho premyslet nad ramec aktualne cernobile debaty "my vs. oni".
668747
Reakce by byla na delsi povidani, spis na clanek - tentokrat uz komplet se spoilery. Mozna se k nemu dostanu pristi tyden, mozna vubec... zalezi, jestli na to najdu silu. Kazdopadne by byl sirsi nez SW. Ne abych si snad dokazal, ze to neni o dedeckovstvi a touze uchranit sobecky ty jedine spravne Star Wars, ty svoje pohadkove. Ne, i tohle protizamysleni se snazilo misty dotknout toho, ze jde o mnohem obecnejsi hollywodsky trend. Vydat se odvazne nekam jinam a postavit veci na hlavu je nejen sexy, ale obcas i ta nejrozumnejsi vec.  A samozrejme to budi emoce. Ano, u Matrixu, Blade Runnera nebo Star Treku stojim na te druhe strane barikady, kdyz se meni zazite poradky. Protoze dostavam promysleny world-building (u Blade Runnera se v nem mozna nevyplati moc vrtat, ale hlavni twisty jsou vynikajici a hodne dalsiho zamysleni) a/nebo paradni skvadru sympatickych a citelnych postav.  Je trochu paradoxni, ze v dnesni dobe je necitelnost postav a nekonzistence s predchozimi dily/ciny povazovana za znak punku, zatimco zehrani vnitrni logika a soudrznost se stava sprostym slovem. Mam tak trochu strach, ze i kdyz v dalsim clanku jasne popisu, proc puvodni trilogie funguje a nova ne, budu oznacen za zpatecnika a bude mi dokolecka otloukano o hlavu, ze mladez to chce jinak. A ze jinak znamena vcetne couvani ze slepych ulicek, ve kterych za velkych ovaci padaji velikani. Driv se stalo na jejich ramenou, dnes se tancuje na jejich troskach. Zaroven se obavam, ze chybejici vyvoj postav lze snadno obhajit vlastnim doplnovanim chybejicich mist ve scenari... nacrtnout charakterovy profil Rey nebo Kyla bych si na zaklade protichudnych motivu ze sedmicky a osmicky netroufnul ani omylem. Vykladu mnoha scen v osmicce (predevsim tech spojenych s Rey, Kylem nebo Snokem) je totiz hned nekolik, pricemz nejde o zamernou tajemnost - v jinych scenach je Johnson az bolestne banalni - ale proste ten zpropadeny lazy writing. Jenze... ono je snadne to smazat argumentem opaku, protoze "kdo vlastne vi, co tim chtel tvurce rici", ze? Proto se o tom muzeme bavit dokolecka nekolik mesicu nebo let. Hlaska "co se skutecne deje v novych Star Wars" nema jednu odpoved, pokud tedy neprijde Johnson a Abrams ruku v ruce a nerekne, ze vrchni veleni se stavi za tuhle a tuhle linii. To se ale velmi pravdepodobne nestane, takze se holt musime smirit s tim, ze nekdo to chape tak a nekdo onak.  Pokud tedy vznikne jeste nejaky clanek, nebude se tykat jen Star Wars. To je totiz jediny zpusob, jak donutit nekoho premyslet nad ramec aktualne cernobile debaty "my vs. oni".
HAL
6 -4
reagují: Robur
reagovat
Mám pocit, že Johnson se pokusil o to samé co kdysi Abrams u Star Treku. Je teď otázka, jestli tu změnu skalní SW fanoušci přijmou lépe jak ti ze Star Treku.
668746
Mám pocit, že Johnson se pokusil o to samé co kdysi Abrams u Star Treku. Je teď otázka, jestli tu změnu skalní SW fanoušci přijmou lépe jak ti ze Star Treku.
0 0
reagovat
Inak otazka ak som stihol dobre vsimnut. Ohladom Jedi kodexov Neboli nahodou tie knihy pri konci na palube Milenium falcona? 
668742
Inak otazka ak som stihol dobre vsimnut. Ohladom Jedi kodexov [spoiler]Neboli nahodou tie knihy pri konci na palube Milenium falcona? [/spoiler]
0 0
reagovat
Aby to cele davalo zmysel. Potrebuje 9 par veci. Potrebujeme aby sa to odohravalo par rokov po dvojke. Potrebujeme sirsi koncept galaxie aby to neposobilo cele tak prazdno. Proste pre mna je ten vesmir taky pusty. chcem viac zivych planet. Potrebujeme dovysvetlovat pribeh Snoka a Bena. Bez toho to nema zmysle. To ze Rey je obycajna nicka z pustnej planety som schopny akceptovat skor ale ratam ze bude rovnakeho povodu ako Anakin.  Ohladom Luka Pokial viem spominal ze sa este uvidime sa chlapce cize ho ocakavam ako Yodu.  No ale hlavne potrebujeme kurnik viac svetelnych mecov a subojov.......PS ohladom chlapca s metlou ze si ju on pritiahol silou?
668741
Aby to cele davalo zmysel. Potrebuje 9 par veci. Potrebujeme aby sa to odohravalo par rokov po dvojke. Potrebujeme sirsi koncept galaxie aby to neposobilo cele tak prazdno. Proste pre mna je ten vesmir taky pusty. chcem viac zivych planet. Potrebujeme dovysvetlovat pribeh Snoka a Bena. Bez toho to nema zmysle. To ze [spoiler]Rey je obycajna nicka z pustnej planety som schopny akceptovat skor ale ratam ze bude rovnakeho povodu ako Anakin. [/spoiler] Ohladom Luka [spoiler]Pokial viem spominal ze sa este uvidime sa chlapce cize ho ocakavam ako Yodu. [/spoiler] No ale hlavne potrebujeme kurnik viac svetelnych mecov a subojov.......PS ohladom chlapca s metlou [spoiler]ze si ju on pritiahol silou[/spoiler]?
0 0
reagovat
Podepisuju recenzi. Audiovizuální skvost, příběhově a charakterově hnusnej paskvil. Mě tohle bohužel míjí. 
668740
Podepisuju recenzi. Audiovizuální skvost, příběhově a charakterově hnusnej paskvil. Mě tohle bohužel míjí. 
3 -3
reagovat
reaguje na: HAL
Rian Johnson wants to burn Star Wars to the ground. Not because he harbors ill will toward it, but because he loves it :+:+:+
668739
Rian Johnson wants to burn Star Wars to the ground. Not because he harbors ill will toward it, but because he loves it *:+**:+**:+*
668738
0 0
reagovat
Na Slashfilmu vyšlo výborné shrnutí toho co se skutečně děje v nových Star Wars a vysvětlení proč - ‘The Last Jedi’ Doesn’t Care What You Think About ‘Star Wars’ – And That’s Why It’s Great
Samozřejmě spoilery all over the place.
668738
Na Slashfilmu vyšlo výborné shrnutí toho co se skutečně děje v nových Star Wars a vysvětlení proč - [url=http://www.slashfilm.com/the-last-jedi-defense/]‘The Last Jedi’ Doesn’t Care What You Think About ‘Star Wars’ – And That’s Why It’s Great[/url] Samozřejmě spoilery all over the place.
5 -1
reagují: Bobby6killer
reagovat
Je to sračka
668737
Je to sračka
4 -14
reagovat
Epizodu VIII jsem už viděl dokonce dvakrát, protože prostě nešlo odolat a já to musel vidět znovu, a proto musím reagovat. Naprosto rozumím tomu, proč někteří vidí tuto epizodu tak rozporuplně ale jejich argumenty jsou podle mě liché. Naopak názor HALa bych na místě podepsal. 
Jsem plný dojmů a nevím kde začít. Tak za prvé, Luke. Nevím jak, vy ale to jak naložil s mečem svého otce poté, co mu ho podala Rey, bylo v kontextu toho, co mu to muselo připomenout vlastně logické. Nejen, že v okamžiku kdy ho viděl naposledy, přišel o ruku, ale když si uvědomíte, že on sám si byl vědom toho, že jako mistr jedi selhal a přímo zavinil, že se z Bena stal Kylo Ren a tím nechtěně přispěl k vzestupu temné strany síly tak asi nebyl moc nadšený z toho, že ho minulost takzvaně dohnala. 
Nemyslím si, že by tento díl zabil pohádkové kořeny Star Wars. Podle mě je jen posunul jinam a vykročil na cestu do nového světa bez svých pevných pilířů, které se snaží nahradit novými. Samozřejmě mám na mysli původní hrdiny a novou generaci. To základní ale zůstává a to je boj mezi dobrem a zlem. 
Nejvíce na mě z hlavních mladých hrdinů udělal dojem právě Kylo Ren a popravdě se s ním dokážu asi nejlépe ztotožnit. No jen řekněte. Nechtějí všichni mladí lidé takzvaně "zabít" vše staré a podle nich přežité a nahradit to něčím lepším? Samozřejmě je pravda, že jen málo z nich to dotáhne podobně do extrému jako on ovšem v tom se nápadně podobá svému dědovy. Tady je ale jeden velký rozdíl, který mě osobně nejvíce potěšil. Zatímco Darth Vader se nikdy nedokázal postavit imperátorovi a udělal to až díky Lukeovi tak jeho vnuk tu odvahu našel. A jak řekl Snoke udělal to s jistotou a odhodláním. Jen mu nedošlo, že Kylo Ren skutečně myslel na svůj meč, jenže on považoval za svůj i ten po dědovy. Důležité je také to, že zatím co Darth Vader zabil císaře hlavně díky tomu, že v něm bylo dobro a nechtěl, aby jeho syn umřel tak Kylo Ren nezabil Snokea z lásky k Rey (popravdě chvíli jsem věřil tomu, že k ní možná něco cítí, ale rychle se ukázalo, že to byl omyl) nebo proto, že by věřil v odboj ale jen kvůli sobě a touze po absolutní moci, aby mohl "změnit" svět/galaxii podle svého a to z něj dělá jednu z nejzajímavějších postav z nové generace.
Na závěr se dá říct jen tolik, že tento díl byl jen taková příprava na velké finále a jak sám řekl Luke "Skutečná válka teprve přichází" a hlavně ten samotný závěr jednoznačně ukázal, že odboj sice může být poražen ale nikdy ne vymýcen, protože mu zákonitě roste budoucí generace. Právě proto by IX epizodě neuškodilo, kdyby se odehrávala tak o deset let později od té VIII. 

Moje hodnocení: 9/10
668736
Epizodu VIII jsem už viděl dokonce dvakrát, protože prostě nešlo odolat a já to musel vidět znovu, a proto musím reagovat. Naprosto rozumím tomu, proč někteří vidí tuto epizodu tak rozporuplně ale jejich argumenty jsou podle mě liché. Naopak názor HALa bych na místě podepsal.  Jsem plný dojmů a nevím kde začít. Tak za prvé, Luke. Nevím jak, vy ale to jak naložil s mečem svého otce poté, co mu ho podala Rey, bylo v kontextu toho, co mu to muselo připomenout vlastně logické. Nejen, že v okamžiku kdy ho viděl naposledy, přišel o ruku, ale když si uvědomíte, že on sám si byl vědom toho, [spoiler]že jako mistr jedi selhal a přímo zavinil, že se z Bena stal Kylo Ren a tím nechtěně přispěl k vzestupu temné strany síly[/spoiler] tak asi nebyl moc nadšený z toho, že ho minulost takzvaně dohnala.  Nemyslím si, že by tento díl zabil pohádkové kořeny Star Wars. Podle mě je jen posunul jinam a vykročil na cestu do nového světa bez svých pevných pilířů, které se snaží nahradit novými. Samozřejmě mám na mysli původní hrdiny a novou generaci. To základní ale zůstává a to je boj mezi dobrem a zlem.  Nejvíce na mě z hlavních mladých hrdinů udělal dojem právě Kylo Ren a popravdě se s ním dokážu asi nejlépe ztotožnit. No jen řekněte. Nechtějí všichni mladí lidé takzvaně "zabít" vše staré a podle nich přežité a nahradit to něčím lepším? Samozřejmě je pravda, že jen málo z nich to dotáhne podobně do extrému jako on ovšem v tom se nápadně podobá svému dědovy. Tady je ale jeden velký rozdíl, který mě osobně nejvíce potěšil. [spoiler]Zatímco Darth Vader se nikdy nedokázal postavit imperátorovi a udělal to až díky Lukeovi tak jeho vnuk tu odvahu našel. A jak řekl Snoke udělal to s jistotou a odhodláním. Jen mu nedošlo, že Kylo Ren skutečně myslel na svůj meč, jenže on považoval za svůj i ten po dědovy. Důležité je také to, že zatím co Darth Vader zabil císaře hlavně díky tomu, že v něm bylo dobro a nechtěl, aby jeho syn umřel tak Kylo Ren nezabil Snokea z lásky k Rey (popravdě chvíli jsem věřil tomu, že k ní možná něco cítí, ale rychle se ukázalo, že to byl omyl) nebo proto, že by věřil v odboj ale jen kvůli sobě a touze po absolutní moci, aby mohl "změnit" svět/galaxii podle svého a to z něj dělá jednu z nejzajímavějších postav z nové generace.[/spoiler] Na závěr se dá říct jen tolik, že tento díl byl jen taková příprava na velké finále a jak sám řekl Luke "Skutečná válka teprve přichází" a hlavně ten samotný závěr jednoznačně ukázal, že odboj sice může být poražen ale nikdy ne vymýcen, protože mu zákonitě roste budoucí generace. Právě proto by IX epizodě neuškodilo, kdyby se odehrávala tak o deset let později od té VIII.  Moje hodnocení: 9/10
16 -3
reagovat
reaguje na: Jerec
Tak zahození meče je silné gesto to je jasné, ale já se na něj nedívám jako na nějakou úřážku. Dnes vlastně existuje jen jedna cesta, vše kopírovat, která se rozdvojí na dvě další tj. buď kopírovat moderně nebo kopírovat po staru. Dnes to chce spíš většina po moderně, jinak to většinu publika (hlavně mladšího) nebude moc zajímat.
668734
Tak zahození meče je silné gesto to je jasné, ale já se na něj nedívám jako na nějakou úřážku. Dnes vlastně existuje jen jedna cesta, vše kopírovat, která se rozdvojí na dvě další tj. buď kopírovat moderně nebo kopírovat po staru. Dnes to chce spíš většina po moderně, jinak to většinu publika (hlavně mladšího) nebude moc zajímat.
668733
5 -4
reagovat
reaguje na: Ravenhorn
Copak jsou jen dvě cesty? Buď kopírovat staré a nebo to nějak postavit na hlavu? Je jich mnohem víc a části publika se zkrátka nelíbí, že nové SW se nevydaly po žádné z nich. A že je zahození meče, jakožto symbolu celých SW, dost silné a kontroverzní gesto, je snad pochopitelné úplně každému...
668733
Copak jsou jen dvě cesty? Buď kopírovat staré a nebo to nějak postavit na hlavu? Je jich mnohem víc a části publika se zkrátka nelíbí, že nové SW se nevydaly po žádné z nich. A že je zahození meče, jakožto symbolu celých SW, dost silné a kontroverzní gesto, je snad pochopitelné úplně každému...
668732
5 -1
reagují: Ravenhorn
reagovat
Ač Imf opravdu umí dobře psát, tak jeho výtky a hlavně posteknutí nad jiným stylem pro mladé je trošku pro mě dědečkovský. Tj. dnešní doba je prostě taková a komu se nelíbí má prostě smůlu. Já mám teda jiný názor ohledně EP8, když si stále přestavím jak tu spousta lidí nadávala na EP7 a její kopírování EP4 a ted se dá říci, že v hodně ohledech jde EP8 dost svým stylem, tak stejně někteří jedinci budou stále nadávát, bože, tak se rozhodněte co z těch dvou možností chcete - kopírování nebo víc svým způsobem. Jestli tu někdo nemůže přežít scénu, kdy Luke zahodí svůj světelný meč, tak nevím zda je to dítě co ztratilo kyblíček nebo fanboy, který právě přišel o své panictví :-)   Já se cítím fanboyem už od cca 10-12 let, kdy jsem Ep4 viděl poprvé a nemám vůbec problém s EP7, EP8 nebo s Rogue One. Pro mě to jsou desítkové filmy. Ač bych měl nějaké výhrady a rád bych pár věcí změnil, tak ty kladné věci to přebijí desetínásobně. Mimo to novodobé Star Treky považuji též za skvělé a nechápu jejich odmítání některými Trekies. Jo Kotor jsem hrál, ale zas mě tolik nenadchnul a Kotor 2 už vůbec, ale hanit je nebudu, jen mě také fascinuje jejich stálá oblíbenost.
668732
Ač Imf opravdu umí dobře psát, tak jeho výtky a hlavně posteknutí nad jiným stylem pro mladé je trošku pro mě dědečkovský. Tj. dnešní doba je prostě taková a komu se nelíbí má prostě smůlu. Já mám teda jiný názor ohledně EP8, když si stále přestavím jak tu spousta lidí nadávala na EP7 a její kopírování EP4 a ted se dá říci, že v hodně ohledech jde EP8 dost svým stylem, tak stejně někteří jedinci budou stále nadávát, bože, tak se rozhodněte co z těch dvou možností chcete - kopírování nebo víc svým způsobem. Jestli tu někdo nemůže přežít scénu, kdy Luke zahodí svůj světelný meč, tak nevím zda je to dítě co ztratilo kyblíček nebo fanboy, který právě přišel o své panictví :-)   Já se cítím fanboyem už od cca 10-12 let, kdy jsem Ep4 viděl poprvé a nemám vůbec problém s EP7, EP8 nebo s Rogue One. Pro mě to jsou desítkové filmy. Ač bych měl nějaké výhrady a rád bych pár věcí změnil, tak ty kladné věci to přebijí desetínásobně. Mimo to novodobé Star Treky považuji též za skvělé a nechápu jejich odmítání některými Trekies. Jo Kotor jsem hrál, ale zas mě tolik nenadchnul a Kotor 2 už vůbec, ale hanit je nebudu, jen mě také fascinuje jejich stálá oblíbenost.
6 -4
reagují: Jerec
reagovat
reaguje na: Cival
S dovolením budu reagovat na to, co si říkal v Liveku - že tahle epizoda pojednává prakticky o události, která si nezaslouží zmínku ani v těch letících titulích, především linka Leyi a Poa.
Jo, rozumím, proč to říkáš - tak, jak je to podáno, to opravdu nejšťastnější není. Nesouhlasím ale, že by to obsahově na film nebylo nosné. Vždyť to prakticky vyprácí o naprosté porážce Rebelů.A když né tohle, pak už nevím, co by mělo mít místo na plátně. Samozřejmně, ono popojíždění dvou flotil je jistě uchopení vyprávění, které použít zrovna nemuseli.
668731
S dovolením budu reagovat na to, co si říkal v Liveku - že tahle epizoda pojednává prakticky o události, která si nezaslouží zmínku ani v těch letících titulích, především linka Leyi a Poa. Jo, rozumím, proč to říkáš - tak, jak je to podáno, to opravdu nejšťastnější není. Nesouhlasím ale, že by to obsahově na film nebylo nosné. [spoiler]Vždyť to prakticky vyprácí o naprosté porážce Rebelů.[/spoiler]A když né tohle, pak už nevím, co by mělo mít místo na plátně. Samozřejmně, ono popojíždění dvou flotil je jistě uchopení vyprávění, které použít zrovna nemuseli.
668729
2 0
reagovat
Obe ty recenze se toci okolo relativizace, boreni kanonu a zaniku tech starych dobrych Star Wars. Ja s tim problem pritom nemam, je mi jedno, jestli se stare hodnoty budou utvrzovat a borit - pro me ale Star Wars byly vzdycky velkolepou fantasy/sci-podivanou, s osudovymi pribehy krasne vyprofilovanych postav, u nichz jste verili, ze muzou pohnout celou galaxii, a chytlavymi, napinavymi a dobrodruznymi dejovymi linkami.

Ve vsech techhle aspektech nove epizody selhavaji, upadaji k hollywoodskemu prumeru a leckdy ani nestihaji zkoprnelou druhou Lucasovu trilogii. Coz je smutne, pri vsi realizacni virtuozite a technickych moznostech mozna az ostudne :(
668729
Obe ty recenze se toci okolo relativizace, boreni kanonu a zaniku tech starych dobrych Star Wars. Ja s tim problem pritom nemam, je mi jedno, jestli se stare hodnoty budou utvrzovat a borit - pro me ale Star Wars byly vzdycky velkolepou fantasy/sci-podivanou, s osudovymi pribehy krasne vyprofilovanych postav, u nichz jste verili, ze muzou pohnout celou galaxii, a chytlavymi, napinavymi a dobrodruznymi dejovymi linkami. Ve vsech techhle aspektech nove epizody selhavaji, upadaji k hollywoodskemu prumeru a leckdy ani nestihaji zkoprnelou druhou Lucasovu trilogii. Coz je smutne, pri vsi realizacni virtuozite a technickych moznostech mozna az ostudne :(
12 -6
reagují: KARLOS
reagovat
reaguje na: HAL
Chtěl jsem něco podobného napsat pod imfovu recenzi, ale ty jsi to všechno opravdu dokonale shrnul :+
668726
Chtěl jsem něco podobného napsat pod imfovu recenzi, ale ty jsi to všechno opravdu dokonale shrnul *:+*
668702
0 0
reagovat
reaguje na: Tayschren
Tak nějak. 

A na další díl jsem extrémně zvědavý nejen proto jak dobře je to teď rozdané (nejen že Kylo Ren teď už čistě ovládá Řád, ale hlavně doteď dost roztříštěná a nečitelná kladná strana prošla masivní čistkou a zbylo jen pár výraznějších postav na palubě Milennuim Falcon)
Velmi rád jsem také za to že se konečně zbavili otěží remakování předchozí trilogie - od začátku dost bizarní tah, který v těchto dvou dílech vytvářel zvláštní schizofrenii. Snažit se napsat ty filmy tak aby byly zároveň pokračováním a remakem? To nemohlo nikdy fungovat stoprocentně, vlastně je až zázrak že to funguje tak jak to funguje - i když zase extrémně by mě tu zajímaly reakce nového publika, které touto Trilogií se StarWars začne.

V Last Jedi totiž zvládli sfouknout nejen Impérium (ty afinity jsou jasné - bitva na Hothu, výcvik a jeskyně na Dagobahu, Lando na Bespinu, zvrat s otcem), ale i to hlavní z Návratu Jediho (konfrontace s Císařem a přetahování Darth Vadera za sledování ničené flotily Rebelů, superstructure chase)
668725
Tak nějak.  A na další díl jsem extrémně zvědavý nejen proto jak dobře je to teď rozdané ([spoiler]nejen že Kylo Ren teď už čistě ovládá Řád, ale hlavně doteď dost roztříštěná a nečitelná kladná strana prošla masivní čistkou a zbylo jen pár výraznějších postav na palubě Milennuim Falcon[/spoiler]) Velmi rád jsem také za to že se konečně zbavili otěží remakování předchozí trilogie - od začátku dost bizarní tah, který v těchto dvou dílech vytvářel zvláštní schizofrenii. Snažit se napsat ty filmy tak aby byly zároveň pokračováním a remakem? To nemohlo nikdy fungovat stoprocentně, vlastně je až zázrak že to funguje tak jak to funguje - i když zase extrémně by mě tu zajímaly reakce nového publika, které touto Trilogií se StarWars začne. V Last Jedi totiž zvládli sfouknout nejen Impérium (ty afinity jsou jasné - bitva na Hothu, výcvik a jeskyně na Dagobahu, Lando na Bespinu, zvrat s otcem), ale i to hlavní z Návratu Jediho (konfrontace s Císařem a přetahování Darth Vadera za sledování ničené flotily Rebelů, superstructure chase)
668718
7 -1
reagovat
Souhlas s protirecenzi, jen bych jeste jeden bod ubral. Byt to recenze se spoilery, padaly by tu stavnatejsi argumenty
668722
Souhlas s protirecenzi, jen bych jeste jeden bod ubral. Byt to recenze se spoilery, padaly by tu stavnatejsi argumenty
4 -8
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se