Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Všechno, co potřebujete vědět o třetích Avengers


ikona
imf
avengersavengers: infinity warblack pantherblack widowdoctor strangehulkiron mankapitan amerikamarvelspider-man
Třetí fáze a první marvelácká dekáda se chýlí ke konci, takže budou vzduchem létat nejen superhrdinové, ale i třísky! 

Marvel na to jde chytře. Hezky si počkal na to, jak dopadne Justice League, historicky první (klaďácká) týmovka od DC, a nyní do otevřené rány vysypal první hrst soli, když vypustil teaser třetích Avengers. Do květnové premiéry času dost, ale tenhle odjištěný granát samozřejmě způsobí, že se kola dost možná největší filmové události nadcházející sezóny začínají otáčet. A my jsme tu s prvním spekulačním článkem. MarvelZone ano či ne, podobných rozumování si užijete ještě dost. Asi proto píši to první já, protože Karel se zavřel v knihovně a znovu poctivě načítá všechny marvelácké klasiky, aby vám za pár týdnů přinesl další a další souvislosti.

To mimochodem znamená, že dobrá polovina kamenů je na Zemi, takže dostaveníčko Avengers s Thanosem právě tady dává dokonalý smysl. To kdyby někdo remcal, že se chystá na New York další mimozemská invaze. Z ukázky celkem jasně vyplývá, že Thanosova rukavice - Infinity Gauntlet - nezůstane prázdná dlouho. Na konci Ragnaroku se totiž k Thorovi a jeho bandě blíží Thanosův vesmírný koráb, dost možná přilákaný Tesseractem v Lokiho kapse. Rukavice totiž kameny přitahuje, slouží tak jako pomyslný kompas, což je pro Asgarďany vyloženě průšvih. A vlastně i pro pozemšťany, protože jak všichni víme - Tesseract alias Space Stone funguje jako teleport. V ukázce ostatně vidíme, že Thanos má jakousi vesmírnou bránu, kterou s pomocí Tesseractu aktivuje a otevře přímo nad New Yorkem.

Ještě předtím ovšem dojde na lodi k menšímu masakru, což dokládají těla Asgarďanů rozesetá všude kolem. Co se stane s Thorem, Heimdallem, Valkýrou, Hulkem, Lokim a Korgem? U Valkýry a Korga těžko odhadovat, stejně tak Lokiho vstřícné gesto, se kterým podává Tesseract Thanosově hordě, asi nebude stačit k tomu, aby bůh přetvářky tentokrát bezstrestně přeskočil na druhou stranu barikády. Tušíme ale, co se stane se dvěma Avengery. Hulk se nějakým způsobem dostane do New Yorku a Thor přistane na kapotě Strážců Galaxie. Je dost možné, že si Thanos otevře portál na Xandar a přeživšímu Thorovi se pak povede otevřít portál do New Yorku a hodit tam Hulka ještě předtím, než se Thanos na Zemi vypraví. Ostatně v ukázce se snaží bleskem nabít podobnou bránu. Následný výboj by ho pak mohl odhodit do hlubokého vesmíru, kde se potká se Strážci.

Strážci to pak pravděpodobně vezmou na Zemi obloukem - staví se na Xandaru, který bude v troskách, a rozhodnou se s Thorem odfrčet na Midgard, když zjistí, že se tam nachází ostatní kameny. Ke zkompletování rukavice dost pravděpodobně dojde až na úplném konci filmu, takže to Thanos zas tak snadné mít nebude. V upoutávce nicméně vidíme, že se mu podařilo získat kámen z Xandaru, Tesseract a dokonce i Visionův Mind Stone.

Než začneme řešit Visiona, který na sebe v upoutávce strhává pozornost, je nutné zmínit jednu zásadní věc. Thanos na tuhle invazi není sám, má s sebou nejen početnou armádu generických pěšáků, kteří vezmou útokem Wakandu, ale především svou hordu - Black Order, což je parta superzáporáků, jejichž jména tu nebudu řešit, protože si je Marvel jistě brzy uvede sám. Můžeme je vidět v ukázce, ale zůstávají za oponou. Ono kopí, které Steve Rogers chytá ve stínu? To nepatří strážím z Wakandy, ale právě jednomu ze členů Black Order. Bodák, který trhá Mind Stone z Visiona čela - mimochodem ne nepodobný kopí, které měl Loki v prvních Avengers - ten samý případ, jen jiný člen Black Order. A Black Widow soupeřící s někým mimo záběr? Doplňte si sami.

Tenhle trumf si Marvel nechává do zásoby, nebo spíš nechce fanoušky zahltit mnoha neznámými tvářemi. Black Order je velkou neznámou a zatímco je nám Thanos podsouván jako megazáporák už několik filmů, jeho podržtaškové budou úplně novou entitou a doufejme, že to nedopadne podobně jako jezdci Apokalypsy v posledních X-Menech. Jedinou výhodou snad je, že se tentokrát nebudou Avengers prát navzájem - cílem třetího filmu bude jednoduše přežít. A ne každému se to pravděpodobně povede.

To nás dostává k už zmíněnému Visionovi. Každý protřelý komiksový fanda totiž ví, že s tím Mind Stonem na čele je všemocné stvoření s hlasem Paula Bettanyho doslova první na ráně. V ukázce vidíme tajuplnou scénu, ve které se Vision v bezmála lidské podobě (alias Paul Bettany) líbá se Scarlet Witch, což by jakž takž kopírovalo vývoj v komiksu, kdy se Vision do Scarlet Witch opravdu zamiluje a v marveláckém vesmíru se opravdu vezmou. MCU verze je ale o poznání přímější, co se týče dosavadního vývoje, takže lze očekávat, že jde jen o Visionovu snahu vypadat co nejvíc lidsky na prvním oficiálním rande... po kterém dost možná následuje souboj o krystal na čele, jenž Vision prohraje. Umře, neumře? Jeho smrt by rozhodně dodala Scarlet Witch dostatečnou motivaci, aby konečně odhalila své rezervy - v komiksu jde totiž o jednu z nejsilnějších superhrdinek vůbec a proti Thanosovi se bude hodit každé eso v rukávu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace