Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Všechno, co potřebujete vědět o třetích Avengers


ikona
imf
avengersavengers: infinity warblack pantherblack widowdoctor strangehulkiron mankapitan amerikamarvelspider-man
Třetí fáze a první marvelácká dekáda se chýlí ke konci, takže budou vzduchem létat nejen superhrdinové, ale i třísky! 

Marvel na to jde chytře. Hezky si počkal na to, jak dopadne Justice League, historicky první (klaďácká) týmovka od DC, a nyní do otevřené rány vysypal první hrst soli, když vypustil teaser třetích Avengers. Do květnové premiéry času dost, ale tenhle odjištěný granát samozřejmě způsobí, že se kola dost možná největší filmové události nadcházející sezóny začínají otáčet. A my jsme tu s prvním spekulačním článkem. MarvelZone ano či ne, podobných rozumování si užijete ještě dost. Asi proto píši to první já, protože Karel se zavřel v knihovně a znovu poctivě načítá všechny marvelácké klasiky, aby vám za pár týdnů přinesl další a další souvislosti.

Ano, Avengers se budou tematicky dojit, až vám budou stříkat ušima. I proto se dnes budeme věnovat hlavně obecným věcem a ohlížení, abyste se takříkajíc dostali do obrazu. Určitě si neodpustím nějakou tu perličku, ale zabrušovat do komiksové historie příliš hluboko se nevyplatí, protože bychom se z toho pak mnoho odstavců zase vybrušovali. Navíc nás ještě před tím, než Josh Brolin v roce 2018 ovládne hned dva komiksové vesmíry, čeká Black Panther, v němž ještě pár dílků skládanky zapadne na to správné místo, takže zatím můžeme o některých věcech opravdu pouze spekulovat. Ačkoliv poměrně úspěšně, protože kolektivní vědomí internetu je v tomhle směru docela napřed.

Marvel samozřejmě proti různým fandovským teoriím není bezbranný, ostatně viděli jsme to v případě Thor: Ragnarok, kdy si pohrál se zevnějškem Thora v celé kampani, aby neprozradil důležitý dějový zvrat. A můžeme jít ještě zpátky, třeba k trailerům na druhé Avengers, kde byla Starkova vize rozprášených Avengers vytržena z kontextu, což jsme se ale dozvěděli až v kinech. I tady se dá očekávat lecjaký úhybný manévr, takže jak říkají kouzelníci - nevěřte všemu, co vidíte. V našich spekulacích ovšem budeme považovat zveřejněné záběry za stoprocentní pravdu - to abychom si trochu usnadnili práci.

Nejdřív je potřeba si ujasnit, o co tedy v tomhle "filmu za miliardu dolarů".... cože to? Inu, tahle rozkošná dezinformace koluje po internetu už tři roky a lze ji získat tím, že sečtete náklady na natáčení a propagaci u Infinity War a jejího bezprostředního pokračování. A je to samozřejmě nesmysl, rozpočet tohoto konkrétního filmu je tak zhruba stejný jako u ostatních marvelovek - 250 až 300 milionů dolarů. Ale to jsem odbočil... takže o co že v Infinity War jde? No přece o válku o infinity stones, nebo kameny nekonečna, pokud budeme na sílu překládat. Bylo by fajn si připomenout, kde se vlastně aktuálně nachází:

Mind Stone se z Lokiho kopí v prvních Avengers přesunul během druhých Avengers do Visionova čela. Reality Stone se po událostech druhého Thora uschoval u Sběratele, kam se málem zatoulal i Power Stone, ale Strážci Galaxie ho nakonec odvezli do trezoru Nova Corps na planetě Xandar. Tesseract byl v Odinově síni na Asgardu, ale Loki si ho vypůjčil, když odtud s Thorem utíkal na konci Ragnaroku. Time Stone je v Agamottově oku na krku Doctora Strange a konečně Soul Stone velmi, velmi pravděpodobně někde ve Wakandě, takže si zahraje jednu z klíčových rolí v únorovém Black Pantherovi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace