Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2017: Zbytky a žánrová výplň


ikona
KarelR
atomic blondeléto 2017pobřežní hlídkawind river
Charlize Theron v akčním módu, Ryan Reynolds v hláškovacích módu a Rock se Zacem Efronem... v plavkách. Kdo vyhraje letní rvačku o diváky? 

Letní megahity a černé koně máme za sebou, takže je čas na všechno, co zbylo. Od května do srpna jdou u nás (i v Americe) do kin desítky dalších filmů, s nimiž se můžete seznamovat v sekci Na obzoru. Pokud ale riskujete Hladův hněv a nečtete ji, dejte si alespoň přehled deseti nejvýraznějších, který jsme jakž takž rozdělili do čtyř žánrů.

ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2017: TUTOVKY A MEGAHITY
ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2017: ČERNÍ KONĚ

HORORY:

It Comes at Night (US premiéra: 9. června 2017)

Joel Edgerton se párkrát pokusil protlačit mezi hvězdy, ale nevyšlo mu to. V menších filmech však ukazuje, že herecký talent má. Navíc má při výběru rolí v menších filmech celkem štěstí a It Comes at Night by tak mohla být zajímavá podívaná. Jestli i úspěšná, to těžko říct, ale trailery jsou dostatečně intenzivní a působivé, aby si pár fandů cestu do kina našlo. Thriller o lidech, kteří se pokouší přežít uprostřed lesů v chajdě, kde se musí na noc zamykat, protože venku číhá „cosi“, vypadá jako docela mrazivá jízda. První recenze jsou navíc velmi spokojené a přirovnání k Čarodějnici téhle hororové jednohubce naznačuje, že by to vážně mohla být jedna z těch lepších žánrových záležitostí. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 7/10

 

Další letní horory: Annabelle 2: Zrození zla, Amityville: The Awakening, Wish Upon, Polaroid

---

KOMEDIE:

Pobřežní hlídka (CZ premiéra: 15. června 2017)

Dělat remaky osmdesátkových seriálů a tvářit se u toho vážně moc nevyšlo a neúspěch A-Teamu nás bolí ještě teď. Pak však přišlo Jump Street a ukázalo se, že když se tvůrci rozhodnou trošku si z klasiky utahovat, ale zároveň jí postavit osobitý pomník, lidi přijdou. Baywatch se pokusí o něco podobného, trailery nás však zatím úplně nepřesvědčily, že to vyjde. Až příliš se v nich tlačí na pilu a legrace se tu dělá trochu na sílu. Na druhou stranu Dwayne Johnson by to měl do černých čísel dostat bez problémů, holky tam jsou moc pěkné a do poslední chvíle můžeme doufat, že si tvůrci šetří nejlepší fóry až do kina a že z toho vyleze víc než jen průměrná komedie. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10

 

Hráčské doupě (CZ premiéra: 6. července 2017)

Až v létě dostanete chuť na pitomou americkou komedii, Hráčské doupě by měla být jistota. Will Ferrell a Amy Poehler si ve svojí novince otevřou casino, v němž chtějí vydělat na školné svojí dcery, asi vás ale nepřekvapí, že se jim situace brzy vymkne z rukou. Režírující Andrew J. Cohen má za sebou jen scénáře Sousedů a Mike i Dave shánějí holku, takže rozhodně nepatří mezi žánrové jistoty. Ujeté nápady mu však očividně nechybí, tak doufejme, že si tentokrát vybere silnější chvilku.

Index natěšenosti: 6/10

Další letní komedie: Holky na tahu, Dámská jízda, Všechno úplně všechno, Villa Capri, Emoji ve filmu, Velká oříšková loupež 2, How to Be a Latin Lover, Paris Can Wait, Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul, Dean, Miles, The Big Sick, Girls Trip, Captain Underpants

---

AKČŇÁKY:

Atomic Blonde: Bez lítosti (CZ premiéra: 3. srpna 2017)

David Leitch si udělal jméno Johnem Wickem a teď maká na dvojce Deadpoola, jeho druhým filmem nicméně bude Atomic Blonde. Charlize Theron si tu zahraje tajnou agentku, která se s pomocí Jamese McAvoye prosekává Berlínem a snaží se zjistit, kdo sejmul jejího přítele. To všechno za doprovodu hláškování, živelné akce a lesbické scény se Sofií Boutellou, která je zatraceně žhavá už v trailerech. Bude z toho řízný akční výplach, po němž si Charlize začne tykat s Keanu Reevesem? Zatím z toho wickovská fazóna trčí všemi směry, tak doufejme, že to bude pecka i v celovečerní podobě.

Index natěšenosti: 7/10

Zabiják & bodyguard (CZ premiéra: 17. srpna 2017)

Ještě před pár týdny jsme Zabijáka & bodyguarda měli za tuctové béčko, na které nikdo nepřijde. Pak ale udeřil první trailer, jenž si vytrvale dělá srandu z Osobního strážce, a víceméně jsme otočili o 180 stupňů. Tím samozřejmě nechci říct, že jde o finanční jistotu - naopak, Ryan Reynolds je bez kostýmu Deadpoola pořád box office poison. Patrick Hughes (Expendables 3) ale zatím servíruje nahláškovanou a děsně sympatickou blbinu, která by se klidně mohla povést. Ono vlastně stačí, aby byli Reynolds a Samuel L. Jackson ve formě a akce nestála za houby. Zbytek se dost možná "udělá sám", takže se opatrně začínáme těšit.

Index natěšenosti: 7/10

 

Další letní akčňáky: Extrémní rychlost, Unlocked

Tak na co vyrazíte do kina?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace