Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Letní nářez 2017: Zbytky a žánrová výplň


ikona
KarelR
atomic blondeléto 2017pobřežní hlídkawind river
Charlize Theron v akčním módu, Ryan Reynolds v hláškovacích módu a Rock se Zacem Efronem... v plavkách. Kdo vyhraje letní rvačku o diváky? 

Letní megahity a černé koně máme za sebou, takže je čas na všechno, co zbylo. Od května do srpna jdou u nás (i v Americe) do kin desítky dalších filmů, s nimiž se můžete seznamovat v sekci Na obzoru. Pokud ale riskujete Hladův hněv a nečtete ji, dejte si alespoň přehled deseti nejvýraznějších, který jsme jakž takž rozdělili do čtyř žánrů.

ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2017: TUTOVKY A MEGAHITY
ČTĚTE TAKÉ: LETNÍ NÁŘEZ 2017: ČERNÍ KONĚ

DRAMATA:

HHhH (CZ premiéra: 8. června 2017)

Heidrich to schytal v loňském Anthropoidu, letos ho to čeká znovu. HHhH se ale nebude zaměřovat jen na samotný atentát, ale přímo i na Heydricha a na to, jak se dostal k moci, co to vlastně bylo za člověka a jakou roli v tom měla jeho manželka. Náckovský pár si zahrají Jason Clarke a Rosamunde Pike a po krku jim půjdou Jack O´Connell a Jack Reynor, casting je tedy solidní. Vizuálně to taky vypadá k světu a režisér Cédric Jimenez má za sebou chválenou detektivku La French, která bývá přirovnávána k Francouzské spojce. Otázkou ale samozřejmě je, jestli má téma po Anthropoidu pořád ještě co nabídnout a jestli „víc Heydricha“ bude stačit k tomu, aby z toho byl zajímavý film. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10

 

The Book of Henry (US premiéra: 16. června 2017)

Colin Trevorrow má za sebou Jurský svět a už brzy se vrhne na devátou epizodu Star Wars. Jako mnoho blockbusterových režisérů si ale dopřál "pauzu" u menšího projektu, který se dere do kin už mnoho let. První verzi scénáře The Book of Henry napsal Gregg Hurwitz už v roce 1998, a když si po letech vytipoval Trevorrowa jako režiséra, sebrali mu ho dinosauři. Místo výměny kormidelníka se však počkalo, takže se příběh geniálního chlapce Henryho, jenž sleduje zlého nevlastního otce svojí kamarádky, dočkáme až teď. Jak jsme zjistili z traileru, hlavní hybatelem děje bude Henryho matka, která musí celou situaci vyřešit. Už proto by to mohl být slušný napínák, v němž má zazářit hlavně Naomi Watts.

Index natěšenosti: 6/10

 

The Bad Batch (US premiéra: 23. června 2017)

Když se v jednom filmu sejdou Jason Momoa, Jim Carrey a Keanu Reeves, člověk prostě musí začít být zvědavý. I když by to měla být love story ze světa po apokalypse, která se má navíc odehrávat mezi kanibaly. Upoutávky jsou zajímavé, ale asi až příliš divné na to, aby film mohl počítat s nějakým větším diváckým zájmem a tržbami, na druhou stranu je evidentní, že o to u The Bad Batch úplně nejde. Ana Lily Amirpour si už stihla vybudovat pověst svérázné a zajímavé filmařky, ale té svéráznosti je tady možná trochu moc. Fakt nevím, co si o tom mám myslet. A popravdě ani nevím, jestli to chci vidět. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 4/10

 

 

Oklamaný (CZ premiéra: 13. července 2017)

Sofia Coppola si asi řekla, že by nebylo od věci zase natočit film, na který někdo přijde. A zvolila adaptaci knihy Oklamaný, kterou před lety natočili i Clint Eastwood s režisérem Drsného Harryho Donem Siegelem. Laťka je tedy dost vysoko, ale tenhle komorní thriller z americké občanské války by se v kinech ztratit neměl. Už kvůli obsazení v čele s Nicole Kidman, Colinem Farrellem, Elle Fanning a Kirsten Dunst. Skupina žen se tu ujme zraněné vojáka ze severu a začnou o něj pečovat, když se ale mezi partu osamělých holek a dam dostane Colin Farrell, je celkem jasné, že se ve vzduchu rychle objeví sexuální napětí a že hrdinovi brzy dojde, že být zavřený v domě plném ženských může být smrtelně nebezpečné. Potenciál pro zajímavý thriller tu tedy určitě je. (Mr. Hlad)

Index natěšenosti: 6/10

 

Wind River (US premiéra: 4. srpna 2017)

Taylora Sheridana možná znáte z Veronicy Mars nebo Zákona gangu, hollywoodské ostruhy si však vydobyl jako scenárista. Jeho Sicario samozřejmě těží z účasti Denise Villeneuvea, za Hell or High Water ale Sheridan získal oscarovou nominaci, a to už nemůže být náhoda. Co chystá dál? Tentokrát natočí svůj vlastní scénář Wind River, v němž se řeší drsná vražda v promrzlém Wyomingu. Do divočiny se tam vydají zkušený stopař Jeremy Renner a nezkušená agentka FBI Elizabeth Olsen, duo z dvojky Avengers si tak střihne další mentorské kolečko. Že asi bude o něco krvavější? Přesně tak. Mezi záporáky (?) se totiž vecpal Jon "Punisher" Bernthal, který v podobných žánrovkách obvykle dost řádí.

Index natěšenosti: 8/10

 

Další letní dramata: Pád, Tulipánová horečka, The Dinner, The Wall, All I See Is You, My Cousin Rachel, Champion, An Inconvenient Sequel, Lady Macbeth, Past Life, The Hero, Midnight Sun, Maudie, The Lovers, Lowriders

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace