Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Jason Bourne: Recenze

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek

Tony

Máš pravdu, přehlédl jsem to. Sorry.
359780
Máš pravdu, přehlédl jsem to. Sorry.
Tony
0 0
reagovat

hroubek

Ano, film kde se většinu stopáže dřepí na zadku docela "ustál" :)
358952
Ano, film kde se většinu stopáže dřepí na zadku docela "ustál" *:)*
hroubek
0 0
reagovat

hroubek

vytáhl
359763
vytáhl
hroubek
0 0
reagovat
Divím, že tady ještě nikdo nevytáhl Let číslo 93, který je perfektně natočený a ten Greengrassův styl tam pasuje.
359762
Divím, že tady ještě nikdo nevytáhl Let číslo 93, který je perfektně natočený a ten Greengrassův styl tam pasuje.
0 0
reagovat

7/10

Slabšie ako prvé 3 diely ale stále zábavné a má to ten správny Bourneovský drive. Damon je stále borec... a nové postavy tiež fajn, hlavne Alicia. :)) Inak aj mne prišla akcia v Aténach lepšia a pútavejšia ako finále vo Vegas.
Čo sa týka pokračovania, tak prečo nie, ale tentokrát už asi fakt bez Greengrassa.
359760
Slabšie ako prvé 3 diely ale stále zábavné a má to ten správny Bourneovský drive. Damon je stále borec... a nové postavy tiež fajn, hlavne Alicia. *:))* Inak aj mne prišla akcia v Aténach lepšia a pútavejšia ako finále vo Vegas. Čo sa týka pokračovania, tak prečo nie, ale tentokrát už asi fakt bez Greengrassa.
7/10
0 0
reagovat

TedGeorge

V podstatě to už perfektně popsal KARLOS. Jestliže jako já patříš mezi uctívače jedničky od Limana, pak si opravdu můžeš odpustit i Kapitána Phillipse.

Největší problém Greengrasse je, že si vybírá témata, která mě zajímají. O to víc mě potom vždycky naštve, že nevidím co se na plátně děje. Ano u Phillipse často prosvítá, jak parádně to Hanks zahrál, ale přivádí mě k naprosté nepříčetnosti, když i naprosto "statickou" scénu natočí jako kdyby už stál na lodi...

Takže já Phillipse rozhodně nedoporučuju, alespoň se vyhneš rozčarování, jak skvělý film to mohl být, kdyby to točil někdo kdo umí :)
359755
V podstatě to už perfektně popsal KARLOS. Jestliže jako já patříš mezi uctívače jedničky od Limana, pak si opravdu můžeš odpustit i Kapitána Phillipse. Největší problém Greengrasse je, že si vybírá témata, která mě zajímají. O to víc mě potom vždycky naštve, že nevidím co se na plátně děje. Ano u Phillipse často prosvítá, jak parádně to Hanks zahrál, ale přivádí mě k naprosté nepříčetnosti, když i naprosto "statickou" scénu natočí jako kdyby už stál na lodi... Takže já Phillipse rozhodně nedoporučuju, alespoň se vyhneš rozčarování, jak skvělý film to mohl být, kdyby to točil někdo kdo umí *:)*
TedGeorge
0 0
reagovat

verbst

Hele vůbec nechápu, jak jsem tam vyčaroval FBI :D Dík.
359752
Hele vůbec nechápu, jak jsem tam vyčaroval FBI *:D* Dík.
verbst
0 0
reagovat

8/10

pro Goreckiho - asi schizofrenní post incoming :D
Hello, my name is Jason Bourne. You killed my father. Prepare to die.
Možná i osm a půl. Strašně se mi to líbilo. Nečekal jsem nic. Jednu to chvíli to vypadalo dobře, pak jsem zase byl takovej znechucenej, že to chcou dělat, a nakonec mě do kina dotáhlo to, že jsem byl naposledy na Warcraftu a chtěl jsem slyšet Extreme Ways pořádně ohulený :)):D8)
A jakože jo. Fakt jo. Bourne nikdy neměl nějakej extra příběh, akorát jsme mu to vždycky záhadně prominuli. Tady to bylo takový trošičku hloupoučtější, ale nějakej epilog byl prostě potřeba. Třeba by to teď mohli nahodit s Rennerem dohromady a snažit se vtvořit nějakej protipól CIA a tak (BTW Karle - šlo o CIA ne o FBI :);) )... Strašně mě srala ta Iva Bittová tam. Nehrála nic extra, byla taková studená a prostě meh. Ale při těch akčních scénách jsem byl několikrát napnutější než guma na trenkách puberťáka. Fakt skvěle natočený, třeba ty Atény; na to se nějaký Vegas pro mě třeba vůbec nechytalo. Vlastně tomu škodí jen to, že to v podstatě nemělo žádnej konec. Kudos pro Matta, protože tam toho namluvil fakt málo a stejně si to dával. A Tommy Lee Jones byl naprosto ultimátní old school badass. :+
Celkově teda spokojenost, do univerza to zapadá suprově a EXTREME WAYS ZASE PECKA!
359757
[b]pro Goreckiho - asi schizofrenní post incoming :D[/b] [spoiler]Hello, my name is Jason Bourne. You killed my father. Prepare to die.[/spoiler] Možná i osm a půl. Strašně se mi to líbilo. Nečekal jsem nic. Jednu to chvíli to vypadalo dobře, pak jsem zase byl takovej znechucenej, že to chcou dělat, a nakonec mě do kina dotáhlo to, že jsem byl naposledy na Warcraftu a chtěl jsem slyšet Extreme Ways pořádně ohulený *:))**:D**8)* A jakože jo. Fakt jo. Bourne nikdy neměl nějakej extra příběh, akorát jsme mu to vždycky záhadně prominuli. Tady to bylo takový trošičku hloupoučtější, ale nějakej epilog byl prostě potřeba. Třeba by to teď mohli nahodit s Rennerem dohromady a snažit se vtvořit nějakej protipól CIA a tak (BTW Karle - šlo o CIA ne o FBI *:)**;)* )... Strašně mě srala ta Iva Bittová tam. Nehrála nic extra, byla taková studená a prostě meh. Ale při těch akčních scénách jsem byl několikrát napnutější než guma na trenkách puberťáka. Fakt skvěle natočený, třeba ty Atény; na to se nějaký Vegas pro mě třeba vůbec nechytalo. Vlastně tomu škodí jen to, že to v podstatě nemělo žádnej konec. Kudos pro Matta, protože tam toho namluvil fakt málo a stejně si to dával. A Tommy Lee Jones byl naprosto ultimátní old school badass. *:+* Celkově teda spokojenost, do univerza to zapadá suprově a EXTREME WAYS ZASE PECKA!
8/10
0 0
reagovat
Já bych Kapitána v klidu ignoroval - Hanks je tam sice opravdu výborný, ale hlavní pirát mi přišel z většinové strany (včetně té akademické) hooodně nadhodnocovaný. Krom ústřední postavy to může táhnout ještě příběh, ale scénáristicky to bylo řekněme "netradičně" pojaté a poslední třetina se fakt strašně vleče.
Ten film v mnohých stoupá u těch intenzivních momentů a ano, i ony jsou výborné, včetně závěru - ale pořád, je to především zásluha Hankse a pak i příběhu jako takového.
Greengrass je na celém filmu to nejhorší. Jeho forma se k tomu zdánlivě hodí, ale to jen zdánlivě - není to preudodokumentární filmařina, je to jen filmařina, která si z oné pseudodokumentární formy půjčuje jen to nejotravnější - ano, rozklepanou a strááášně nepřehlednou kameru.
To, že začátek filmu, kdy je ještě kapitán doma, vypadá jako něco, co natočil někdo s třesavkou po dvoudením kalení a bez špetky povědomí, že má kameru mířit na hlavní postavu a ne na jeho pantofle - při scéně, kdy se Kapitán baví s manželkou o celkem důležité věci - není úplně nejlepší vizitka pro renomovaného filmaře.
Takže ne, potřebu film vidět fakt nepotvrzuju.
359751
Já bych Kapitána v klidu ignoroval - Hanks je tam sice opravdu výborný, ale hlavní pirát mi přišel z většinové strany (včetně té akademické) hooodně nadhodnocovaný. Krom ústřední postavy to může táhnout ještě příběh, ale scénáristicky to bylo řekněme "netradičně" pojaté a poslední třetina se fakt strašně vleče. Ten film v mnohých stoupá u těch intenzivních momentů a ano, i ony jsou výborné, včetně závěru - ale pořád, je to především zásluha Hankse a pak i příběhu jako takového. Greengrass je na celém filmu to nejhorší. Jeho forma se k tomu zdánlivě hodí, ale to jen zdánlivě - není to preudodokumentární filmařina, je to jen filmařina, která si z oné pseudodokumentární formy půjčuje jen to nejotravnější - ano, rozklepanou a strááášně nepřehlednou kameru. To, že začátek filmu, kdy je ještě kapitán doma, vypadá jako něco, co natočil někdo s třesavkou po dvoudením kalení a bez špetky povědomí, že má kameru mířit na hlavní postavu a ne na jeho pantofle - při scéně, kdy se Kapitán baví s manželkou o celkem důležité věci - není úplně nejlepší vizitka pro renomovaného filmaře. Takže ne, potřebu film vidět fakt nepotvrzuju.
0 0
reagovat

TedGeorge

tak Kapitána Phillipse bys vidět rohodně měl jako fanda filmu...speciálně, když si od Greengrase viděl ostatní....
359743
tak Kapitána Phillipse bys vidět rohodně měl jako fanda filmu...speciálně, když si od Greengrase viděl ostatní....
TedGeorge
0 0
reagovat

TedGeorge

Hele greengrassovky jsou vždycky "všechno ve službách Greengrasse", ale Phillips je spíš "Greengrass ve službách Hankse", jestli to dává alespoň trochu smysl. Ale chápu, v pohodě :)
359742
Hele greengrassovky jsou vždycky "všechno ve službách Greengrasse", ale Phillips je spíš "Greengrass ve službách Hankse", jestli to dává alespoň trochu smysl. Ale chápu, v pohodě :)
TedGeorge
0 0
reagovat

KarelR

Chermyho: "Kdysi jsem psal, že to není žádné umění točit o přepadení lodi a položit kameru na rozhoupanou loď!" vážně moc neláká.

Zvlášť když sem vlastně nikdy nebyl velkej Greengrassův fanda. Dvojka Bournea je super, trojka fajn. United je vybornej film, ale nikdy to neuvidim znovu.

Proste patrim do squadry lidi, co nejvic uctiva jednicku. Jo, a Green zoonu sem videl a vubec se mi nelibila.
359740
Chermyho: "Kdysi jsem psal, že to není žádné umění točit o přepadení lodi a položit kameru na rozhoupanou loď!" vážně moc neláká. Zvlášť když sem vlastně nikdy nebyl velkej Greengrassův fanda. Dvojka Bournea je super, trojka fajn. United je vybornej film, ale nikdy to neuvidim znovu. Proste patrim do squadry lidi, co nejvic uctiva jednicku. Jo, a Green zoonu sem videl a vubec se mi nelibila.
KarelR
0 0
reagovat

TedGeorge

What? Phillips je samozřejmě boží :)
359739
What? Phillips je samozřejmě boží :)
TedGeorge
0 0
reagovat
Ja chtel dohnat Capa Philipse, ale jak vas tak posloucham, tak si ten film asi vazne necham ujit...
359737
Ja chtel dohnat Capa Philipse, ale jak vas tak posloucham, tak si ten film asi vazne necham ujit...
0 0
reagovat
Jinak jednička zatím pořád vládne, dvojka těsně v závěsu, pak Legacy (které sice příběhově vázne a Renner bolí, ale zase byla hezky přehledná... díkybohu), tohle a nakonec Ultimátum aka nedivím se, že to byl na nějakou dobu konec série.
359735
Jinak jednička zatím pořád vládne, dvojka těsně v závěsu, pak Legacy (které sice příběhově vázne a Renner bolí, ale zase byla hezky přehledná... díkybohu), tohle a nakonec Ultimátum aka nedivím se, že to byl na nějakou dobu konec série.
0 0
reagovat

6-7/10

Nemůžu se rozhodnout, film byl na začátku okay, příběh vycucanej nicméně furt lepší jak Legacy (ačkoliv k tomu se ještě dostanu) a nové postavy taky dost fajn. Pak ale Greengrass přešel do fáze epileptického šoku, který se ještě navíc v průběhu filmu stupňoval, ve finále jsem tedy z Vegas neviděl prakticky nic než světýlka. Někde tam asi jezdil černý Dodge Charger, který se honil za blykající károu Las Vegaského SWAT, nicméně jak říkám, já viděl jen ta světýlka. Nicméně první a místy ještě ta druhá akce byly hodně dobrý a víceméně hlavní důvod, proč mi Bourne jako série celkově sedí, tyhle taktické špehovačky prostě jinde nejsou a když k tomu přihodím perfektní Aliciu Vikander, která se svou kamennou tváří bravurně obstála až do finále, musím prostě uznat, že jsem z kina odcházel i tak spokojený. Šestku samozřejmě chci vidět jenom pokud tam bude i ona, ideálně kdyby se k tomu zase vrátil Gilroy a režie se tentokrát ujal Doug Liman. :+ Greengrass ať se jde třepat někam do pr* ...háje. :D ;)
359733
Nemůžu se rozhodnout, film byl na začátku okay, příběh vycucanej nicméně furt lepší jak Legacy (ačkoliv k tomu se ještě dostanu) a nové postavy taky dost fajn. Pak ale Greengrass přešel do fáze epileptického šoku, který se ještě navíc v průběhu filmu stupňoval, ve finále jsem tedy z Vegas neviděl prakticky nic než světýlka. Někde tam asi jezdil černý Dodge Charger, který se honil za blykající károu Las Vegaského SWAT, nicméně jak říkám, já viděl jen ta světýlka. Nicméně první a místy ještě ta druhá akce byly hodně dobrý a víceméně hlavní důvod, proč mi Bourne jako série celkově sedí, tyhle taktické špehovačky prostě jinde nejsou a když k tomu přihodím perfektní Aliciu Vikander, která se svou kamennou tváří bravurně obstála až do finále, musím prostě uznat, že jsem z kina odcházel i tak spokojený. Šestku samozřejmě chci vidět jenom pokud tam bude i ona, ideálně kdyby se k tomu zase vrátil Gilroy a režie se tentokrát ujal Doug Liman. *:+* Greengrass ať se jde třepat někam do pr* ...háje. *:D* *;)*
6-7/10
0 0
reagovat

8/10

Asi mi byl puštěn jiný film, neboť krom tradičně roztřesené kamery u soubojů jsem dostal spoustu výborně natočených honiček, které mně připadly značně přehledné. A čert vem lacinější příběh, poslední dobou tady dostávají vyšší hodnocení větší příběhové kolapsy.

Není to nejlepši Bourne, ale nebojím se ho zařadit na stejný stupínek jako Bourneův mýtus. Takže šup do kina, já chci nášup ;)
359731
Asi mi byl puštěn jiný film, neboť krom tradičně roztřesené kamery u soubojů jsem dostal spoustu výborně natočených honiček, které mně připadly značně přehledné. A čert vem lacinější příběh, poslední dobou tady dostávají vyšší hodnocení větší příběhové kolapsy. Není to nejlepši Bourne, ale nebojím se ho zařadit na stejný stupínek jako Bourneův mýtus. Takže šup do kina, já chci nášup *;)*
8/10
0 0
reagovat
Film je ok. Bavil, užil jsem si akci, napětí a všechno kolem. Jen jedna věc mě tam hodně chyběla. Nějaká osudovost, prostě něco co měly předchozí díly. Protože tady to fakt chybí a nepomůže tomu ani smrt Nicky a odhalení toho jak se Bourne dostal do projektu. A je to velká škoda, protože, by pak příběh fungoval mnohem lépe. 7/10
359713
Film je ok. Bavil, užil jsem si akci, napětí a všechno kolem. Jen jedna věc mě tam hodně chyběla. Nějaká osudovost, prostě něco co měly předchozí díly. Protože tady to fakt chybí a nepomůže tomu ani [spoiler]smrt Nicky a odhalení toho jak se Bourne dostal do projektu[/spoiler]. A je to velká škoda, protože, by pak příběh fungoval mnohem lépe. 7/10
0 0
reagovat

tobik

kariérní
359654
[spoiler]kariérní[/spoiler]
tobik
0 0
reagovat
Můžete mi prosím někdo vysvětlit...

...jaká byla motivace Heather Lee celou tu dobu? :D Její chování bylo konzistentní, leč jsem vůbec netušil, proč to celé dělá. Myslím, že v jedné scéně tam řekla, že má svoje důvody, ale pak už se k tomu nevrátila.

Jinak bylo to lepší, než jsem čekal dle recenze... ty organické davové akční scény nemají chybu. A co se týče scénáře, tak už předchozí díly stály na rozšiřování té mytologie (např. o Blackbriar nepadlo až do Ultimáta ani slovo), jen bohužel tady zvolili tu nejklišoidnější cestu a prostě přestřelili :D Na tu druhou stranu, ta určitá přímočarost a jasné motivy postav (až na Heather Lee) měly něco do sebe.

Mně spíš vadí ta přetechnizovanost, ta různá udělátka, a vůbec celkové uchopení toho tématu Snowdena, backdoorů do sociálních sítí atd... Bourne je z doby, kdy nic z toho ještě nebylo, a podobně jako spousta dalších filmů to prostě neumí pořádně uchopit. Působí to strašně povrchně.
359652
Můžete mi prosím někdo vysvětlit... [spoiler]...jaká byla motivace Heather Lee celou tu dobu? *:D* Její chování bylo konzistentní, leč jsem vůbec netušil, proč to celé dělá. Myslím, že v jedné scéně tam řekla, že má svoje důvody, ale pak už se k tomu nevrátila.[/spoiler] Jinak bylo to lepší, než jsem čekal dle recenze... ty organické davové akční scény nemají chybu. A co se týče scénáře, tak už předchozí díly stály na rozšiřování té mytologie (např. o Blackbriar nepadlo až do Ultimáta ani slovo), jen bohužel tady zvolili tu nejklišoidnější cestu a prostě přestřelili *:D* Na tu druhou stranu, ta určitá přímočarost a jasné motivy postav [spoiler](až na Heather Lee)[/spoiler] měly něco do sebe. Mně spíš vadí ta přetechnizovanost, ta různá udělátka, a vůbec celkové uchopení toho tématu Snowdena, backdoorů do sociálních sítí atd... Bourne je z doby, kdy nic z toho ještě nebylo, a podobně jako spousta dalších filmů to prostě neumí pořádně uchopit. Působí to strašně povrchně.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se