Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 nejočekávanějších zimních filmů


ikona
KarelR
tématop 10top 5top10
Star Wars, Creed, Deadpool... co si rozhodně nenecháme ujít? 

Venku nám pomalu přituhuje, takže je nejvyšší čas vyměnit procházky v parku za výlety do kina. Letošní filmová zima tomu naštěstí bude vstřícná, hrne se na nás totiž spousta oscarových adeptů, kteří kupodivu vyprávějí dost libozvučné příběhy. Nebojte se, na povinné životopisy ještě určitě dojde. Od prosince do února ale dostaneme hlavně pár akčních fláků, nějakou tu komedii a parádně drsná dramata. Natěšení je veliké. A pokud si ho chcete řádně zmapovat, tady máte (abecedně seřazený) výběr toho nejzajímavějšího!

 

Star Wars: Síla se probouzí (CZ premiéra: 17. prosince 2015)

Copak bych sem měl asi napsat? Něco o dalekých galaxiích a dávných dobách? K čertu, půlka lidí se na Force Awakens neuvěřitelně těší, ta druhá se zas k smrti bojí, že by to nemuselo být dokonalé. A ostatní, tím myslím normální pozemšťany, co do kina chodí jednou ročně? Ti minimálně vědí, že mají nové Hvězdné války premiéru. Neuvěřitelný dosah marketingové mašiny způsobil, že ať už si o filmu myslíme cokoliv, ať jsme viděli jeden nebo deset televizních spotů, stejně z toho máme hlavu v pejru. Což je pro Abramse možná ten úplně ideální stav. Jakmile začnou rolovat tradiční úvodní titulky, bude nás mít na pekáči, připravené na cokoliv. Chcete leštit věšteckou kouli? Dá se očekávat, že Force Awakens bude plná nostalgie a brnkání na jistotu, protože je úvodním výstřelem z děla, který probudí kavalerii dalších filmů, seriálů, tie-inů a všemožných mediálních produktů, se kterými si Disney vydělá mnohonásobně víc, než před pár lety Lucasovi vyplatil. O zlatou husu se musíte královsky postarat, než ji začnete brutálně dojit. Tak si vychutnejme tu péči, než se Disney pokusí značku vymačkat jako citrón. (imf)

 

Zbrusu Nový zákon (CZ premiéra: 24. prosince 2015)

Proč se těším na film, který už půlka redakce viděla v Karlových Varech? Protože se ten film všem hodně líbil a má trailer, co vás nechá rozpomenout na to nejlepší z francouzských komedií. Bůh existuje. Bydlí v Bruselu, je to starý morous a plodí zákony a nařízení stejně absurdní jako ty, které padají z pozemského stolce EU, který se nachází velmi nedaleko. Ale nemusíte se bát, podobné narážky jsou tu vždy otrokem humoru, nikoliv snahy kohokoliv poučovat. Zbrusu nový zákon má evidentně brutální kadenci fórků a skečů, takže se při blízkém kontaktu zpruzelého boha a šokovaných smrtelníků rozhodně nudit nebudete. Masová zábava startující na Štědrý den. Alespoň víte, kam máte mezi svátky skočit, až vás všechna ta dobrá nálada kolem začne otravovat a cukroví vám bude stříkat ušima. (imf)

 

Zoolander 2 (CZ premiéra: 18. února 2016)

První Zoolander je komediální klasika a asi nebudu přehánět, když řeknu, že i nejsrandovnější film Bena Stillera. Čekání na dvojku trvalo sice dost dlouho, ale zatím to vypadá, že se to vyplatilo. Stiller a Wilson jsou pořád ve formě, Will Ferrell i z těch dvou scén působí dostatečně maniakálně a tudíž zábavně a Penélope Cruz se nejspíš hodlá taky pořádně vyblbnout. K tomu všemu dostaneme Justina Biebera rozstříleného na kusy, Benedicta Cumberbatche v nejdivnější roli všech dob, spoustu hvězd v cameo rolích a neodolatelným způsobem dementní humor. Tohle vypadá na sequel, kde je všechno přesně tam, kde to má být a cílí se tu ne na davy, ale na fandy jedničky. Hrdě se řadím mezi ně, takže jo, perte to do mě. (Mr. Hlad)

 

Na co se od prosince do února nejvíc těšíte vy? Dejte vědět v diskuzi!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace