Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 nejočekávanějších zimních filmů


ikona
KarelR
tématop 10top 5top10
Star Wars, Creed, Deadpool... co si rozhodně nenecháme ujít? 

Venku nám pomalu přituhuje, takže je nejvyšší čas vyměnit procházky v parku za výlety do kina. Letošní filmová zima tomu naštěstí bude vstřícná, hrne se na nás totiž spousta oscarových adeptů, kteří kupodivu vyprávějí dost libozvučné příběhy. Nebojte se, na povinné životopisy ještě určitě dojde. Od prosince do února ale dostaneme hlavně pár akčních fláků, nějakou tu komedii a parádně drsná dramata. Natěšení je veliké. A pokud si ho chcete řádně zmapovat, tady máte (abecedně seřazený) výběr toho nejzajímavějšího!

 

Joy (CZ premiéra: 7. ledna 2016)

David O. Russell býval tím režisérem, co se na place nejvíc hádá s herci, v poslední pětiletce ale razantně překopal svoji kariéru. Ve Fighterovi dovedl k Oscarovi Christiana Balea a v Terapii láskou Jennifer Lawrence, najednou je z něj tedy hvězda áčkové produkce, se kterou chtějí všichni pracovat. Russell ale zůstal u osvědčeného týmu Jennifer Lawrence - Bradley Cooper - Robert De Niro. A přichystal pro nás biografii o ženě, která vynalezla mop. Ano, zní to trochu divně. Trailery ale vnadí na další zdařilý biják, a ačkoliv první recenze nejsou kdovíjak super, prohráno ještě není. Jennifer potřebuje dobrou roli jako sůl a snad se jí zase dočkala! (KarelR)

 

Milenci těch druhých (CZ premiéra: 17. prosince 2015)

Zašel jsem už ve Varech a paráda. Nikdy by mě sice nenapadlo, že si Milenci těch druhých nakonec vyšlápnou na Star Wars, rozhodně to ale není špatný nápad. V rámci párové rovnováhy se zajde na oba filmy a nikdo přitom neprohraje, což je prostě ideální stav. Ale to předbíhám. Nejdřív asi potřebujete vědět, že se na vás (i přes podivně mdlé ohlasy) řítí Když Harry potkal Sally 21. století, tedy nahláškovaná romance, jejíž nejlepší scéna paradoxně souvisí s ženským orgasmem. Jason Sudeikis je borec, Alison Brie je kočka, a když jako dva závisláci na sexu řeší, jestli spolu mají jenom kamarádit nebo ne, je to drzá komediální kanonáda z ranku Zbouchnuté. Už se konečně těšíte? (KarelR)

 

Osm hrozných (CZ premiéra: 7. ledna 2016)

Když Quentin Tarantino dotočil Nespoutaného Djanga, došlo mu, že se právě naučil dělat westerny. A tak neváhal a rozhodl se napsat další (celkem prý plánuje tři), protože kam jinam napasovat kupu vyhrocených pokeců, které končí krvavou přestřelkou? Quentin si pro sebe vlastně našel ideální žánr. Když tedy oznámil, že hodlá vzít osm postav, zavřít je do jedné zimní chaty a rozpoutat tam dialogové a akční inferno, nebyl důvod neskákat radostí. Jistě, v Česku se Osmi hrozných nedočkáme v luxusním 70 milimetrovém panoramatu. I tak ale půjde o velkou filmovou událost, která pořádně nakopne filmový rok 2016. Snad to bude stát za to! (KarelR)

 

REVENANT Zmrtvýchvstání (CZ premiéra: 14. ledna 2016)

Innaritu s Lubezkim si po komorním Birdmanovi střihnou knižní adaptaci epických rozměrů. Index natěšenosti v tomhle případě snad ani nemusíme obhajovat, stačí se podívat na upoutávku, ve které božský Leo zápasí s medvědem, klepe kosu a líže si rány hlubší než Macocha. Jestli máte v hlavě nějakou škatulku jménem oscarový film, Revenant ji trhá na kusy a ohromuje nás nejen úžasnou kamerou a výpravou, ale taky zarostlým DiCapriem a mimořádně proradným Tomem Hardym. Co si z toho odnesete? Snad jen to, že v téhle historické době byste určitě žít nechtěli, ale rádi se na ni přijdete podívat do klimatizovaného kina s křupavým popcornem a měkkými sedačkami. Revenant působí neuvěřitelně živočišně a přitom velkofilmově, to je kombinace, kterou člověk často nevidí. První ohlasy jsou navíc velmi pozitivní, ať už jde o herecké dostihy nebo příběh samotný. Takovéhle nakopnutí nového roku si necháme líbit! (imf)

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace