Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 11 ještě pohodovějších filmů na sychravý podzim


ikona
KarelR
tématop 10top 5top10
11 filmů, které vám vykouzlí úsměv na tváři. A třeba vás i sem tam dojmou. 

Sliby se neplní jen o Vánocích. Občas na malé zázraky dojde už na začátku listopadu, a právě proto čtete tenhle článek. Určitě si ještě pamatujete Tedovu odpověď na moje Rodinné filmy 21. století (a tak trochu i na 7 nejlepších feel good filmů roku 2013). Když jsem mu nedávno v hospodě sliboval, že na jeho TOP 11 pohodových filmů na sychravý podzim na oplátku taky odpovím, moc mi nevěřil. A teď toho bude "litovat", protože se mi vážně povedlo schrastit 11 celkem čerstvých feel good kousků, které je potřeba hlasitě doporučovat. Tak pojďme na to!

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana (2014)

S Hladem už jsme toho o Peabodym a Shermanovi napsali docela dost, pořád jsem se ale nezbavil dojmu, že tenhle animák většina lidí neviděla. Příběh o geniálním psovi, malém školákovi a cestování časem, je totiž neprávem zastíněn konkurencí. Každý pečlivě sleduje pixarovky a zachytil Mimoně nebo (taky výborné) Tučňáky z Madagaskaru. O zběsilém výletu do Egypta, Tróje nebo revoluční Francie ale slyšel málokdo. Což je obrovská škoda, protože by tak naspeedovaná a hlavně sympatická kreslená jízda vážně neměla zapadnout!

 

End of the Tour (2015)

Upřímně jsem v posledních letech neviděl moc filmů, které bych si chtěl z fleku pustit znova. End of the Tour ale vyzývá k okamžitému druhému zhlédnutí, protože je tak narvané brilantními dialogy, že to všechno snad ani nešlo pochytat napoprvé. O co tu ale vůbec jde? O to, že Jesse Eisenberg dělá rozhovor se spisovatelskou hvězdou, kterou hraje famózní Jason Segel. A z jejich povídání se rychle stane debatní majstrštyk, který prozkoumává lidskou samotu lépe než cokoliv předtím. Výjimečná filmová událost!

 

Love song (2014)

Keiřin malý comeback. Už Laggies byli hodně fajn, až pěvecký Love song mě ale přesvědčil o tom, že se pořád jedná o sympaťačku, kterou nemůže sestřelit ani její mladší klon (tímto zdravím krásnou Daisy Ridley). Její párování s Markem Ruffalem je pouliční radostí z ranku Once, energickým i dojemným nezávislákem, který vás málem přesvědčí o tom, že hudební průmysl ještě není v troubě. Jo a samozřejmě snadno podlehnete nejen filmu o talentované zpěvačce, ale i velice návykovému soundtracku...

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace