Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5 nejhorších superhrdinských schopností


ikona
Mr. Hlad
avengersfantastic fourmarveltop 5
Nezničitelná kostra? Vylepšené tělo? Schopnost vládnout bleskům? Zapomeňte. V comicsech nejsou jen hrdinové, ale i zoufalci. 

Comicsů máme v kinech v poslední době víc, než bychom byli schopni a hlavně ochotni počítat. Ne pokaždé jde ale o povedené věci. Statisticky to dává smysl a čas od času musí přijít nějaký omyl, letos třeba Fantastická čtyřka. Někdy za to můžou filmaři, někdy do toho moc kecá studio, jindy je špatný casting a někdy je prostě hrdina příliš velký kašpar. Každopádně kdybycho věděli, čeho se vyvarovat, abychom nenatočili propadák, tak filmy režírujeme a nepíšeme o nich. Na druhou stranu asi se shodneme na tom, že když je hlavní postava někdo, komu se kvůli jeho schopnostem spíš smějete, než držíte palce, je to problém. Téhle pětce bychom zachraňování světa před mimozemskou invazí radši nesvěřili. Pokud by tedy nechtěli své protivníky donutit, aby umřeli křeče ze smíchu.

1. Buřt Blob
Hrdinů, kteří mají nadlidskou sílu, zvládnou zásah kulkou i pořádnou nakládačku, jsou comicsy plné. Někdo za tyhle schopnosti může děkovat mimozemskému původu, další speciálnímu brnění, vědeckému experimentu nebo mutaci. A pak je tu Fred Dukes. Ten je prostě tlustý jako prase, takže přes svůj pupek necítí, když se ho někdo pokouší seřezat a v boji své protivníky likviduje jednoduše tím, že je zavalí. A nejspíš by je byl schopen i sežrat. V bitce s ním tedy není žádná sranda, ale když se pokouší sehnat kalhoty, tak ho smích obvykle přejde. Blob je navíc tak velký, že má vlastní gravitační pole. A když už máte vlastnost, která se obvykle připisuje spíš planetám než lidem, je jasné, že u protivníků moc respektu mít nebudete.

Bonus: Loseři Hawkeye a Black Widow
Natahovací ruce, schopnost donutit protivníka zeblít se jako po dvanácti zelených nebo používat vlastní pupek jako brnění, to možná nejsou záviděníhodné superschopnosti, ale lepší nějaké než žádné. Comicsových hrdinů, kteří sází na svůj výcvik a zbraně těžké kalibru, je překvapivě hodně, většina z nich má však základní pud sebezáchovy a jdou po krku spíš mafiánům a nájemným vrahům než severským bohům, kteří šéfují mimozemské armádě. Hawkeye a Black Widow by ale rádi byli právoplatnými členy Avengers a to znamená, že občas musí zachránit svět. A zatímco jejich kolegové vládnou bleskům a bouřím, mají nezničitelné obleky nebo se umí měnit v čtyřmetrové zelené obry, tihle dva mají luk a nějaké srandovní jehly nebo co. To, že jsou pořád naživu, je spíš zázrak než výsledek jejich vojenského výcviku. A ačkoliv jim to jejich parťáci asi do očí neřeknou, v terénu jim moc nepomáhají. K čemu by taky byl lukostřelec, když se jeho směrem řítí padesát metrů dlouhý mimozemský polodrak nebo na něj padá kus Ukrajiny?

A s kým byste do bitky nešli vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace