Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 10: Hollywoodští fušeři


ikona
Mr. Hlad
top 10
Nikdy se nevyškrábali z průměru, nebo už dlouho přesluhují, přesto se v Hollywoodu drží zuby, nehty. Koho bychom nejradši z filmového světa vypakovali?  

Hollywood je plný zkušených veteránů, kterým pořád ještě nedochází nápady, ambiciózních debutantů, televizáků nebo klipařů, co si chtějí vyzkoušet celovečeráky. A taky je tu hromada přesluhujících filmařů. My jsme pro vás vybrali desítku režisérů, o nichž si myslíme, že by si jednoduše měli začít poohlížet po nové práci. Nehledáme nejhorší, ale takové, kteří patří mezi buď špatné nebo přinejlepším průměrné, ale hlavně ukrutně nezajímavé. A přesto jsou úspěšní. To nejlepší však mají dávno za sebou, žijí ze staré slávy nebo točí neustále jedno a to samé a doufají, že si toho nikdo nevšimne. Řečí čísel jsou považováni za kvalitní filmaře, co se ale kvality týče, tam je to výrazně horší. A nám by nevadilo, kdyby pověsili režii na hřebík a začali se živit třeba včelařstvím. Brzy vám navíc vedle téhle desítky podle nás naprosto zbytečných režisérů nabídneme pár alternativ a podíváme se do nedávné minulosti, kde zkusíme najít režiséry, kteří by si zasloužili minimálně ještě jednu šanci.

Shawn Levy
Dokonalý průměr po všech stránkách. Pokud máte scénář, herce a prachy, ale tušíte, že výsledek bude takový ten neurážející průměr, na který se za rok zapomene a je vám to víceméně jedno, Shawn Levy je váš člověk. Vyložené průšvihy netočí, na všechny jeho filmy se dá koukat, ale už po konci prvního z nich se nejspíš sami sebe budete ptát, proč to děláte. Líbánky a Dvanáct do tuctu jsou takové ty filmy, u nichž se dá po obědě dobře usnout. Série Noc v muzeu vydělává hereckým hvězdám na nájem, ale všichni se u toho tváří, že by radši byli někde jinde a točili něco jiného. A i když byla Ocelová pěst fajn, dnes si ji asi málokdo pustí podruhé.

 

Levy natočí cokoliv. Natočí to tak, že to neobtěžuje, když je potřeba akce, nevypadá úplně mizerně a jakmile dojde na humor, tak je to s těmi povedenými a nevydařenými vtipy tak 50 na 50. Levy neškodí. Ale ani nebaví. Levy prostě točí a je mu úplně jedno, co z toho vyleze. Sami sebe se ale zeptejte, jestli vás zajímá, co chystá dál. (Mr. Hlad)
Proč by si měl dát odchod: Růžový panter, Stážisti
Co chystá: S Melissou McCarthy chystá dobrodružnou komedii Tinkerbell o malé víle z Petera Pana.
Osobní poznámka: Zkusil komedie, fantasy podívané, rodinou sci-fi i dialogovky. A pozitivní dojem nezanechal nikde.

Brett Ratner
To samé, co Shawn Levy. Jen jeho filmy stojí víc peněz. Konec konců zaslouží si to, nebo spíš zasloužil, protože z Křižovatky smrti udělal hit a byl to i dobrý film. Ale bohužel právě u tohohle filmu narazil na svoje režisérské limity, což je trochu problém, když ho natočil před sedmnácti lety. Ratner není úplné dřevo, ale u třetích X-Menů si nejspíš každý říkal, že je škoda, že se jich nakonec chopil právě on a nezůstal u nich Bryan Singer, respektive Matthew Vaughn. Červený drak pro něj taky nebyl ideální projekt, protože točit buddy movie s Jackiem Chanem a Chrisem Tuckerem je úplně jiný sport než vyprávět jeden z příběhů nejslavnějšího filmového kanibala.

 

Naštěstí to v Hollywoodu producentům došlo a Ratner pomalu zapadá mezi průměrné režiséry, k nimž patřil vlastně vždycky. Mistrovský plán ani Hercules nebyly dobré ani extra úspěšné filmy a jejich renomé tak nějak odpovídá Ratnerovým schopnostem a jeho talentu. Na druhou stranu při vyjednávání o nových projektech se pořád může chlubit X-Meny a Křižovatkou smrti. A pořád jsou lidi, kteří na to slyší. A pak bývají překvapení, že jeho novinky jsou výrazně slabší, než by slavná comicsová sága a nestárnoucí akční komedie napovídaly. Ratner měl štěstí. Nic víc. Ale zatím mu to stačí. (Mr. Hlad)
Proč by si měl dát odchod: Vyčerpal se a zapadl do průměru, kam vždycky patřil. Tak proč nedat prostor někomu, kdo na rozdíl od něj může překvapit?
Co chystá: Momentálně se motá kolem čtyřky Policajta v Beverly Hills.
Osobní poznámka: Podle všeho je to i evidentně vůl. Jeho sexistické a homofobní kecy ho nakonec připravily i o režii oscarového ceremoniálu v roce 2012.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace