Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 10: Hollywoodští fušeři


ikona
Mr. Hlad
top 10
Nikdy se nevyškrábali z průměru, nebo už dlouho přesluhují, přesto se v Hollywoodu drží zuby, nehty. Koho bychom nejradši z filmového světa vypakovali?  

Hollywood je plný zkušených veteránů, kterým pořád ještě nedochází nápady, ambiciózních debutantů, televizáků nebo klipařů, co si chtějí vyzkoušet celovečeráky. A taky je tu hromada přesluhujících filmařů. My jsme pro vás vybrali desítku režisérů, o nichž si myslíme, že by si jednoduše měli začít poohlížet po nové práci. Nehledáme nejhorší, ale takové, kteří patří mezi buď špatné nebo přinejlepším průměrné, ale hlavně ukrutně nezajímavé. A přesto jsou úspěšní. To nejlepší však mají dávno za sebou, žijí ze staré slávy nebo točí neustále jedno a to samé a doufají, že si toho nikdo nevšimne. Řečí čísel jsou považováni za kvalitní filmaře, co se ale kvality týče, tam je to výrazně horší. A nám by nevadilo, kdyby pověsili režii na hřebík a začali se živit třeba včelařstvím. Brzy vám navíc vedle téhle desítky podle nás naprosto zbytečných režisérů nabídneme pár alternativ a podíváme se do nedávné minulosti, kde zkusíme najít režiséry, kteří by si zasloužili minimálně ještě jednu šanci.

Marcus Nispel
Na IMDB se sice píše, že je to kamarád Arnolda Schwarzeneggera, ale to není dostatečný důvod k tomu, aby nás prudil svými filmovými výblitky. Marcus Nispel je klipař a i když možná natáčet videa k písničkám zvládá, s celovečerní stopáží si neporadil zatím nikdy. Vlastně by se dalo říct, že čím víc točí, tím víc lidí naštve. Jeho Texaský masakr motorovou pilou byl ještě vlastně celkem neškodný, ale to, co udělal s Jasonem Vorheesem v remaku Pátku třináctého, mu nejspíš nikdy fandové nikdy neodpustí. Je ale otázka, jestli ho víc nenávidí oni, nebo milovníci Barbara Conana, kterého zprasil tak luxusně, že se tahle fantasy legenda nejspíš v příštích letech v kinech jen tak neobjeví, pokud Arnold fakt nedotáhne do konce King Conan.

 

Nispel, to jsou automaticky špatné zprávy. Ten chlapík umí dělat pěkné obrázky, ale tak nějak jsou mu ukradené charaktery, střih, přehledná akce a vůbec všechno, co dělá film filmem. Texaský masakr i Pátek třináctého ale vydělaly, a to je vlastně to nejpodstatnější. Právě kvůli těmhle filmům dostává šance i u náročnějších projektů, jako je Cesta bojovníka nebo Conan. A může je totálně zprasit. Nispel dostal šanci už pětkrát. Čtyřikrát zklamal, jednou to vytáhl do průměru, což se za úspěch považovat rozhodně nedá. Ale je tu pořád. A vlastně nikdo moc neví proč, svou existenci v Hollywoodu si rozhodně nezaslouží. A škodit hodlá nejspíš i dál. (Mr. Hlad)
Proč by si měl dát odchod: Barbar Conan, Pátek třináctého
Co chystá: Duchařský horor se Stephenem Langem Backmask
Osobní poznámka: Jestli fakt hodlá zprznit i geniální comics Hack/Slash, tak si ho najdu

Jonathan Liebesman
Jihoafrická republika neporodila jen Neilla Blomkampa, vzešel z ní i Jonathan Liebesman. Tenhle človíček má u spousty lidí hodně rozporuplnou pověst, která závisí na počtu absolvovaných filmů z jeho filmografie. Já je viděl všechny, takže můžu Liebesmana beztrestně odstřelit. Jeho studentský film byl možná fajn a vyhrál ceny, jenže Liebesman se prokopával do Hollywoodu cestou hororového dělníka - jeho hororová variace na Vílu zubničku a prequel k Texaskému masakru ale pravděpodobně neoslnily nikoho.

 

Pokud jste viděli jen jeho poslední tři filmy - Hněv Titánů, Světová Invaze a Želvy ninja, tak mi budete samozřejmě tvrdit, že je to prostě "jen" průměrný řemeslník bez špetky invence, který ale umí užónglovat vizuální efekty a ví, kdy strčit divákovi pod nos akční scénu. Ano, i tak se to dá chápat, jenže Michael Bay si z Liebesmana vychoval stejného bezmozka jako z Nispela (ne nadarmo si ti dva navzájem kradou práci). Právě zmíněná trojice filmů předvádí, jak můžete zazdít slibný potenciál režií, která jede na půl plynu a nesnaží se přijít s ničím novým. A úmyslná průměrnost si občas zaslouží mnohem větší hejt než vyložená neschopnost. (imf)
Proč by si měl dát odchod: Protože neumí nebo nechce natočit vyloženou srdcovku, sype to tam bez zájmu a emocí
Co chystá: Televizní adaptaci knižního bestselleru o elfích stromech. Jmenuje se to Shannara.
Osobní poznámka: Liebesman je kompilátem toho, co je špatně na komerčním Hollywoodu. Co ještě víc chcete? Házejte šutry jeho směrem!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace