Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 10: Nejlepší filmoví kámoši


ikona
xxmartinxx
tématop 10top 5
Nejen Jerry a Tom jsou kámoši jak hrom. Na která filmová dua se nedá zapomenout? 

To bude zase výčitek! Jsou témata, z nichž se topky sestavují hrozně těžce, protože v nich vždycky někomu bude něco chybět. A "nejlepší filmoví kámoši" k nim patří. Tak snad jen ujasnění, že do seznamu patří ti hrdinové, kteří jsou přátelé od samého začátku, takže odpadá figura dvou odlišných týpků, co k sobě nacházejí cestu (á la Smrtonosná zbraň).

10) Shaun/Ed (Soumrak mrtvých)

Takoví kámoši od vedle. Ti dva chlápci, co to spolu táhnou od dětství, mají stejné záliby, vkus, stejně přemýšlejí a už tím někdy i trochu otravují okolí. Pegg a Frost ztvárnili tuhle dvojku několikrát, pokaždé trochu jinak, ale v podstatě stejně, takže symbolicky vyberme tu původní, která si vzala do parády celou zombie apokalypsu, protože se nakonec ukázalo, že to s ní není zase tak hrozné (ty zombíci jsou dost pomalí, takže stačí přidat krok). Občas mezi ně něco vleze, třeba ženská nebo (většinou Peggovy) ambice, ale nakonec tihle dva vždycky skončí zase spol. Snad se ještě někdy vrátí.

 

Zajímavost: Ví se, že Pegg s Frostem zde nakupili slušnou řádku odkazů na zombie horory, převážně ty od Romera. Méně se ví, že Romero byl tak potěšen, že dal oběma na oplátku cameo role ve své Zemi mrtvých.

9) Joe/Jerry (Někdo to rád horké)

Dva muzikanti zvolí na svém útěku před gangstery dost netradiční schovku: převléknou se za ženské a infiltrují dívčí kapelu, jejíž členkou je třeba Marilyn Monroe. Notoricky známou parodickou komedii Billyho Wildera asi není třeba představovat - stala se tuzemským televizním evergreenem. Což je poměrně zvláštní vzhledem k tomu, kolik jiných Wilderových filmů u nás zůstává neznámých. Někdo to rád horké ale není zase tak špatná volba na trvalku, protože se tu dvěma kámošům přihodí tolik šílených příhod, že pár repríz snese.

 

Zajímavost: Že s Marylin Monroe nebylo vždycky snadné pořízení, popisují celé legendy. I na její poměry však bylo poněkud přehnané, když zpoždění a opilost vysvětlovala tím, že si musí dodat odvahu - její herečtí partneři jí totiž připomínali Adolfa Hitlera.

8) Han Solo/Chewbacca (Star Wars)

Harrison Ford by během natáčení Nové naděje nesouhlasil, ale postavit vedle sebe sympaťáka, co střílí první, a dvoumetrovou opici, které nikdo nerozumí, byl geniální nápad. Chewbacca byl jedním z hlavních zdrojů pověstného zmatení herců na place, kteří vůbec nechápali, co ta opice dělá a proč na ni Ford reaguje, jako by jí rozuměl. George Lucas ale tenkrát ještě věděl, co dělá, a dal vzniknout jednomu z nejrozpoznatelnějších trademarků svojí ságy, jejž se mimochodem velmi pokoušel vecpat i do nové trilogie, ale naštěstí nepřišel na to, jak toho dosáhnout. Do trojky sice nacpal wookie, plán nechat okolo nich pobíhat šestiletého Hana Sola ale vzal za své.

 

Zajímavost: George Lucas se tak bál záporného přijetí Hvězdných válek, že před premiérou utekl na Havaj. První reakce diváků se dozvěděl od přátel telefonicky.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace