Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Babovřesky 3: Recenze

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Karel: Tak tvá myšlenka je sice „pěkná“, ale pokud navazuješ na mě, tak nefunkční opět ze dvou důvodů – za a) my, jakožto lidi, co se zajímáme o film nyní, máme předpoklad, že se o něj budeme zajímat i v těch 40+ letech a pokud ne aktivně, pořád budeme mít nějaké kvalitativní povědomí o kvalitách a nekvalitách. Navíc jsme už ve věku, kdy se nějak razantněji náš vkus nemění, spíš se vyvíjí. A to by se muselo hodně věcí pokazit, abychom se vyvinuli do toho stádia, že budeme chodit hromadně na Babovřesky 17 ;)...
Za b) i ten sedmnáctý díl bude mít své diváky a nebude jich málo. Protože ta škála návštěvníků Babovřesek určitě nečítá jen publikum o věku 40+, ale najde se v nich i spoustu našich vrstevníků. Proč? Protože se aktivně o film nezajímají a opět jsou vychováni na to, na co jsou zvyklí – prostě přebírají štafetu českého folklórního humoru. A ano, takových existuje stále spousta. Sestra říkala, že u nich na intru se dvě třetiny holek dívá právě na tu Růžovku a to jsou holky ve věku 18-20 let. Prostě se to naučily doma a budou v tom dál pokračovat a učit i své malé harantíky...
Ostatně, i před devětaosmdesátým byla určitá skupina lidí, která se vymezovala vůči estrádnímu humoru a předpokládám, že se vymezuje doteď...
312671
Karel: Tak tvá myšlenka je sice „pěkná“, ale pokud navazuješ na mě, tak nefunkční opět ze dvou důvodů – za a) my, jakožto lidi, co se zajímáme o film nyní, máme předpoklad, že se o něj budeme zajímat i v těch 40+ letech a pokud ne aktivně, pořád budeme mít nějaké kvalitativní povědomí o kvalitách a nekvalitách. Navíc jsme už ve věku, kdy se nějak razantněji náš vkus nemění, spíš se vyvíjí. A to by se muselo hodně věcí pokazit, abychom se vyvinuli do toho stádia, že budeme chodit hromadně na Babovřesky 17 ;)... Za b) i ten sedmnáctý díl bude mít své diváky a nebude jich málo. Protože ta škála návštěvníků Babovřesek určitě nečítá jen publikum o věku 40+, ale najde se v nich i spoustu našich vrstevníků. Proč? Protože se aktivně o film nezajímají a opět jsou vychováni na to, na co jsou zvyklí – prostě přebírají štafetu českého folklórního humoru. A ano, takových existuje stále spousta. Sestra říkala, že u nich na intru se dvě třetiny holek dívá právě na tu Růžovku a to jsou holky ve věku 18-20 let. Prostě se to naučily doma a budou v tom dál pokračovat a učit i své malé harantíky... Ostatně, i před devětaosmdesátým byla určitá skupina lidí, která se vymezovala vůči estrádnímu humoru a předpokládám, že se vymezuje doteď...
0 0
reagovat
Inak možno od veci otázka. Kto reálne z diskutujúcich ľubovoľné Babovřesky videl?:D
312663
Inak možno od veci otázka. Kto reálne z diskutujúcich ľubovoľné Babovřesky videl?*:D*
0 0
reagovat

duro

90 minút sa neustále smiali.smutné je, že to má 2 a štvrť hodiny. teda aspoň jednička :)
312662
90 minút sa neustále smiali.smutné je, že to má 2 a štvrť hodiny. teda aspoň jednička :)
duro
0 0
reagovat
Mám susedov, ktorí sú normálne vzdelaní inteligentní ľudia a dá sa s nimi baviť aj o knihách, aj o filmoch všeobecne, a proste na Babovřesky si zájdu a ešte potom povedia, že sa perfektne bavili a 90 minút sa neustále smiali.

Tam končí moje kategorizovanie Troškových divákov podľa nejakých spoločenských či vzdelanostných kritérií.
312661
Mám susedov, ktorí sú normálne vzdelaní inteligentní ľudia a dá sa s nimi baviť aj o knihách, aj o filmoch všeobecne, a proste na Babovřesky si zájdu a ešte potom povedia, že sa perfektne bavili a 90 minút sa neustále smiali. Tam končí moje kategorizovanie Troškových divákov podľa nejakých spoločenských či vzdelanostných kritérií.
0 0
reagovat
Karlos mi píše z duše. Sú ľudia, ktorý na kvalitu filmov serú lebo majú iné veci na starosti.Ja to napr. riešim tak, že s kamošm, ktorým sa páčia napr. Troškoviny ( a je ich veľa) alebo Ordinácie, Búrlivé vína atď sa o filmoch nebavím, prtože sa nepotrebujem s nimi hádať. Ale ak nastane situácia ako čo som mal včera, že mi fanúšik jarmusha, Duboisovcov alebo Kusturicu vysvetľoval aké točí Bay sračky nemal som problém mu vysvetliť nech si pozrie Babovřesky a bude z nich nadšený pretože je to rovnaké ako Kusturicova Čiena mačka, biely kocúr akurát je to točené na digitál a jto kratšie ( btw. môj regulérny oficiálny názor na Kusturicov (s)hit :) ) .
312658
Karlos mi píše z duše. Sú ľudia, ktorý na kvalitu filmov serú lebo majú iné veci na starosti.Ja to napr. riešim tak, že s kamošm, ktorým sa páčia napr. Troškoviny ( a je ich veľa) alebo Ordinácie, Búrlivé vína atď sa o filmoch nebavím, prtože sa nepotrebujem s nimi hádať. Ale ak nastane situácia ako čo som mal včera, že mi fanúšik jarmusha, Duboisovcov alebo Kusturicu vysvetľoval aké točí Bay sračky nemal som problém mu vysvetliť nech si pozrie Babovřesky a bude z nich nadšený pretože je to rovnaké ako Kusturicova Čiena mačka, biely kocúr akurát je to točené na digitál a jto kratšie ( btw. môj regulérny oficiálny názor na Kusturicov (s)hit *:)* ) .
0 0
reagovat
Já si vždycky říkám, jestli to za těch cca 30-40 let, až budeme stará generace my, bude jiný. Jestli taky budeme koukat na ty nejmíň náročný kokotiny, anebo půjdou tištěný média a televize těžce do háje, protože generace, která spolkne sebevětší zlo jen proto, že neumí změnit informační a bavící zdroje, prostě už nebude.


Sorry za děravý generalizování, ale snad je v tý krátkosti jasná pointa :)
312656
Já si vždycky říkám, jestli to za těch cca 30-40 let, až budeme stará generace my, bude jiný. Jestli taky budeme koukat na ty nejmíň náročný kokotiny, anebo půjdou tištěný média a televize těžce do háje, protože generace, která spolkne sebevětší zlo jen proto, že neumí změnit informační a bavící zdroje, prostě už nebude. Sorry za děravý generalizování, ale snad je v tý krátkosti jasná pointa :)
0 0
reagovat
Tohle není ani o prioritách... Proboha, podívejte se, jak rozdílný je vkus tady, jak rozmanitý a široký má tady každý záběr žánrů a kvalit.
Ne, nejde mi o to obhajovat Babovřesky. Jde mi o to, že si pletete - ano, PLETETE - diváky zajímající se o filmy konkrétně, nebo obecně a diváky, kteří tohle vůbec neřeší. A nebo jim tento styl vyhovuje.
Lidi, co se dívají na Babovřesky navíc nemusí být burani. Ta citace, co zazněla někde dole z nějaké reakce, by mohla být klidně napsána mým tátou. Matrix si u něj neškrtne a to přitom povětšinou v televizi má puštěnou ČT2. A stejně řekne, že Láska je láska je výborný film.
Mamina se dívá pravidelně na "Růžovku", i ty Kameňáky jí baví. Když sem jí pouštěl Moulin Rouge, v polovině řekla, že jí to totálně nebaví, protože je to "hrozně divně/divoce natočené". V klidu se ale zase třeba dodívala na Gravity a pochválila, že se jí to moc líbilo. A ne, ponošky do sandálů by si asi nedala.

Ono nejde o to, že by v tom ti diváci viděli špatný film, ale oni to nejsou schopni rozeznat. Stejně jako já nejsem schopný rozeznat, nakolik je "ta zahrada dobře udělá", protože o zahradničení se nezajímám...
A nepochybný vliv v tom bude mít i to, že je to za a/ české - což je velmi silný argument z vícero stran ("je to české - je to poctivé, ukazuje to naši českou mentalitu"), za b/ je to naše tradiční kultura, ve které byla generace 40+ vychována. A ruku na srdce, estrády a její ne/humor má tato generace velmi silně v krvi a ten ne/humor si vzít nenechá...
312655
Tohle není ani o prioritách... Proboha, podívejte se, jak rozdílný je vkus tady, jak rozmanitý a široký má tady každý záběr žánrů a kvalit. Ne, nejde mi o to obhajovat Babovřesky. Jde mi o to, že si pletete - ano, PLETETE - diváky zajímající se o filmy konkrétně, nebo obecně a diváky, kteří tohle vůbec neřeší. A nebo jim tento styl vyhovuje. Lidi, co se dívají na Babovřesky navíc nemusí být burani. Ta citace, co zazněla někde dole z nějaké reakce, by mohla být klidně napsána mým tátou. Matrix si u něj neškrtne a to přitom povětšinou v televizi má puštěnou ČT2. A stejně řekne, že Láska je láska je výborný film. Mamina se dívá pravidelně na "Růžovku", i ty Kameňáky jí baví. Když sem jí pouštěl Moulin Rouge, v polovině řekla, že jí to totálně nebaví, protože je to "hrozně divně/divoce natočené". V klidu se ale zase třeba dodívala na Gravity a pochválila, že se jí to moc líbilo. A ne, ponošky do sandálů by si asi nedala. Ono nejde o to, že by v tom ti diváci viděli špatný film, ale oni to nejsou schopni rozeznat. Stejně jako já nejsem schopný rozeznat, nakolik je "ta zahrada dobře udělá", protože o zahradničení se nezajímám... A nepochybný vliv v tom bude mít i to, že je to za a/ české - což je velmi silný argument z vícero stran ("je to české - je to poctivé, ukazuje to naši českou mentalitu"), za b/ je to naše tradiční kultura, ve které byla generace 40+ vychována. A ruku na srdce, estrády a její ne/humor má tato generace velmi silně v krvi a ten ne/humor si vzít nenechá...
0 0
reagovat

Pecka

Asi jo. Maji holt pocit, ze maj narocnou praci, narocnej (rodinnej?) zivot a proste si jdou do kina vecer odpocinout k vyplachu c.1, kterej jim Troska rad naserviruje, misto toho, nez aby museli dve hodiny premyslet nad Interstellarem. Jenomze to neni chut se nezavazne odreagovat a odpocinout si, to je IMO hlavne zevlactvi a buranska lenost premejslet a ocenit jinou kvalitni filmovou produkci; jit s proudem neznalejch ovecek, sorry.
Chapu kolegyne v praci, kdyz se mi vylozene smejou, ze si detinsky uzivam bitky velkejch robotu a ony pak rozvedou vasnivou debatu na to, jak se tesi na 50OS, a neberu jim to, protoze tady ty skatulky a vekovy/genderovy rozdily chapu. Cloveka, co se BAVI u Babovresek ovsem pochopit nemuzu. Neumim to.
312654
Asi jo. Maji holt pocit, ze maj narocnou praci, narocnej (rodinnej?) zivot a proste si jdou do kina vecer odpocinout k vyplachu c.1, kterej jim Troska rad naserviruje, misto toho, nez aby museli dve hodiny premyslet nad Interstellarem. Jenomze to neni chut se nezavazne odreagovat a odpocinout si, to je IMO hlavne zevlactvi a buranska lenost premejslet a ocenit jinou kvalitni filmovou produkci; jit s proudem neznalejch ovecek, sorry. Chapu kolegyne v praci, kdyz se mi vylozene smejou, ze si detinsky uzivam bitky velkejch robotu a ony pak rozvedou vasnivou debatu na to, jak se tesi na 50OS, a neberu jim to, protoze tady ty skatulky a vekovy/genderovy rozdily chapu. Cloveka, co se BAVI u Babovresek ovsem pochopit nemuzu. Neumim to.
Pecka
0 0
reagovat
Stavět Baye vedle Trošky je hloupost. Když už nic, má Bay ve svých filmech velmi jistou technickou stránku, kterou mu muže leckdo na světě závidět. Je to perfekcionista. Sere na logiku, sere na umělecký ambice. Troška sere na všechno. Ale zase ví že jeho cílovce bude stačit když si ten film nebude na nic hrát. Existuje jiný současný český film který by nestavěl na jakémkoliv stylu? Troškovi diváci žádný styl nechtějí. Mám pocit, že z jiných filmu mají pocit méněcennosti. Nedokážou se s postavami ztotožnit. A pak taky, v jeho filmech se nic neřeší. Na pochopení humoru stačí selský rozum. Prostě u toho vypnou. Na takovou Cestu Ven by taky nešli, není to feel good, kdyby postavy nebyli Romové tak by se snad i dokázali s nimi ztotožnit, ale tohle obrovské publikum nechce od filmu nějaké poslání. Jsou to lidé kterým nejspíš žádné jiné současné filmy nic neříkají, v jistém smyslu jsou na ně příliš sofistikované
312653
Stavět Baye vedle Trošky je hloupost. Když už nic, má Bay ve svých filmech velmi jistou technickou stránku, kterou mu muže leckdo na světě závidět. Je to perfekcionista. Sere na logiku, sere na umělecký ambice. Troška sere na všechno. Ale zase ví že jeho cílovce bude stačit když si ten film nebude na nic hrát. Existuje jiný současný český film který by nestavěl na jakémkoliv stylu? Troškovi diváci žádný styl nechtějí. Mám pocit, že z jiných filmu mají pocit méněcennosti. Nedokážou se s postavami ztotožnit. A pak taky, v jeho filmech se nic neřeší. Na pochopení humoru stačí selský rozum. Prostě u toho vypnou. Na takovou Cestu Ven by taky nešli, není to feel good, kdyby postavy nebyli Romové tak by se snad i dokázali s nimi ztotožnit, ale tohle obrovské publikum nechce od filmu nějaké poslání. Jsou to lidé kterým nejspíš žádné jiné současné filmy nic neříkají, v jistém smyslu jsou na ně příliš sofistikované
0 0
reagovat

Cival

:+
312652
*:+*
Cival
0 0
reagovat
Lidi, kterým se líbí Babovřesky a koukají na Novu, jsou pro mě retardi, kteří brzdí vývoj lidstva a potřebují chcípnout. Což je můj osobní názor a myslím, že na takové kategorizování lidí podle vkusu na cokoliv má každý člověk nejen právo, ale je v dnešní společnosti i nutné. Stejně jako mi každý může libovolně nadávat do špinavých houmlesů, jelikož nenosím ponožky v sandálech, protože frigidní babka v ňákém módním časopisu napsala, že se to tak teď nosí :)
312649
Lidi, kterým se líbí Babovřesky a koukají na Novu, jsou pro mě retardi, kteří brzdí vývoj lidstva a potřebují chcípnout. Což je můj osobní názor a myslím, že na takové kategorizování lidí podle vkusu na cokoliv má každý člověk nejen právo, ale je v dnešní společnosti i nutné. Stejně jako mi každý může libovolně nadávat do špinavých houmlesů, jelikož nenosím ponožky v sandálech, protože frigidní babka v ňákém módním časopisu napsala, že se to tak teď nosí *:)*
0 0
reagovat
Když už sme u toho, ty hadry co na sobě mívá Cival v každý MZ Live, jsou naprosto otřesný, že?

Diskuze o naprostým hovně. Jak symbolický, že zrovna pod recenzí na Babovřesky.
312647
Když už sme u toho, ty hadry co na sobě mívá Cival v každý MZ Live, jsou naprosto otřesný, že? Diskuze o naprostým hovně. Jak symbolický, že zrovna pod recenzí na Babovřesky.
0 0
reagovat
Tony: link
312646
Tony: http://youtu.be/MLuTMDCwcMk?t=1m6s
0 0
reagovat
Ne, tohle neni o lidumilství. To je o tom, že prostě každý má prostě priority v životě jinak. A tohle vysmívání a stigmatizování konzumentů Babovřesek do dementů/troubů (viz. recenze) koukajících na Novu mi přijde hrozně hloupoučký.
312642
Ne, tohle neni o lidumilství. To je o tom, že prostě každý má prostě priority v životě jinak. A tohle vysmívání a stigmatizování konzumentů Babovřesek do dementů/troubů (viz. recenze) koukajících na Novu mi přijde hrozně hloupoučký.
0 0
reagovat
Tony: Ty si taky hrozne ubulenej lidumil. Proc by se, proboha, nekdo nemohl smat nemozne oblecenejm lidem? Oni se pak zas budou smat lidem, co kouka na nejaky Malicky a Bergmany...
312639
Tony: Ty si taky hrozne ubulenej lidumil. Proc by se, proboha, nekdo nemohl smat nemozne oblecenejm lidem? Oni se pak zas budou smat lidem, co kouka na nejaky Malicky a Bergmany...
0 0
reagovat

Tony

Ten rozdil je, ze tam ocividne (nevim, neznam) vyhmatnou nejakyho cloveka z ulice a ztrapnujou ho. Tady je ten vkus naprosty vetsine lidi ukradenej a neresi ho. Dokud neprijde nejaky agresivni fanda Trosky a zacne nam rusit kruhy. Zij a nech zit.
312640
Ten rozdil je, ze tam ocividne (nevim, neznam) vyhmatnou nejakyho cloveka z ulice a ztrapnujou ho. Tady je ten vkus naprosty vetsine lidi ukradenej a neresi ho. Dokud neprijde nejaky agresivni fanda Trosky a zacne nam rusit kruhy. Zij a nech zit.
Tony
0 0
reagovat

Ted

Ne? Prostě se někdo nezajímá o módu, tak chodí blbě oblečenej. Stejně tak se někdo nezajímá o filmy, ale má rád vesnickou tematiku, Slunce seno, tak si zajde na Babovřesky. A my vyznavači moderních nejlepších velkofilmů se na něj koukáme skrz prsty. Musí to být opovženíhodný člověk? Fakt ne, jenom má priority jinde.
Stejně tak někdo totálně neřeší módu a vezme si tričko, k tomu blbý kalhoty a blbý boty a nemusí to být jenom levný věci, třeba jenom to co se k sobě nehodí.
312638
Ne? Prostě se někdo nezajímá o módu, tak chodí blbě oblečenej. Stejně tak se někdo nezajímá o filmy, ale má rád vesnickou tematiku, Slunce seno, tak si zajde na Babovřesky. A my vyznavači moderních nejlepších velkofilmů se na něj koukáme skrz prsty. Musí to být opovženíhodný člověk? Fakt ne, jenom má priority jinde. Stejně tak někdo totálně neřeší módu a vezme si tričko, k tomu blbý kalhoty a blbý boty a nemusí to být jenom levný věci, třeba jenom to co se k sobě nehodí.
Ted
0 0
reagovat

Cival

Tebe evidentně zajímám když na mě reaguješ :)

A však Troška má taky pár filmů na který se dá bez újmy dívat, tak jako má Bay právě Skálu a Mizery (ale jen jednička, dvojka je debilní sranec).
Další paralela je v naprosto směšném zobrazování reklam, tam si oba také můžou podat ruce.

No není to KŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮL?
312636
Tebe evidentně zajímám když na mě reaguješ :) A však Troška má taky pár filmů na který se dá bez újmy dívat, tak jako má Bay právě Skálu a Mizery (ale jen jednička, dvojka je debilní sranec). Další paralela je v naprosto směšném zobrazování reklam, tam si oba také můžou podat ruce. No není to KŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮL?
Cival
0 0
reagovat

Tony

Ta souvislost tam neni.
312633
Ta souvislost tam neni.
Tony
0 0
reagovat

Joker

Z módní přehlídky LV link :)
312632
Z módní přehlídky LV http://www.finesty.cz/wp-content/uploads/louis_v_p.jpg *:)*
Joker
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se