Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Marvel přestavuje comicsové vesmíry


ikona
KarelR
comicsmarvel
Avengers: Age of Ultron doprovodí velká comicsová událost. 

Comicsová válka mezi Marvelem a DC probíhá řadu desetiletí, již brzy se ale dostane na nový level. Nás bude zajímat především její filmový průběh, jenž v podstatě začne v roce 2016 duelem Batman v Superman: Dawn of Justice a Captain America: Civil War, veselo ale bude i ve světě comicsů. Jelikož je čtení papírových sešitů čím dál tím víc cool, dlouholetí soupeři nahánějí čtenáře tím, že rebootují nebo vytvářejí nové vesmíry, ve kterých nemusíte začínat od Spider-Mana #562. A další taková událost je za dveřmi.

NADCHÁZEJÍCÍ FILMOVÉ COMICSOVKY: PLÁN MARVELU ::: PLÁN DC

 

Marvel tímhle stylem zabodoval už v roce 2000 s tzv. Ultimátním vesmírem, to ale byla jen první vlaštovka, vedle níž stále pokračovala stará kontinuita. Zásadnější věci se děly až nedávno, když DC v roce 2012 ukončilo všechny tituly a začalo s 52 sériemi pěkně od píky (tzv. The New 52), čemuž Marvel kontroval o rok později s novinkami pod hlavičkou Marvel NOW!. Očividně to ale nestačilo, a tak tu po třech letech máme o něco razantnější řešení.

To bude v květnu doprovázet Avengers: Age of Ultron a v podstatě ukončí klasický (616) i ultimátní marvelácký vesmír. Alespoň se tak tváří veškerá hlavní propagace, situace je ale samozřejmě o něco složitější. Vše proběhne v rámci osmidílné série Secret Wars, na jejímž začátku budou oba vesmíry zničeny a zbyde jen svět zvaný Battleworld. Do toho se dostanou vybraní hrdinové z obou vesmírů, kteří posléze nafasují vlastní série a rozjedou tedy (se zbrusu novými kolegy) "nový" marvelácký vesmír.

Ano, chápete tu pointu správně. Marvel se odprostí od dlouhotrvajících dějových linek a bude moct naservírovat nové, zároveň ale v jádru zachová kontinuitu obou vesmírů a fandové tudíž nebudou moct nadávat na to, že jejich oblíbenou událost potkalo vymazání z existence. No... všechno tu po dějové stránce zůstane s námi. Jen se na to bude prášit rychleji než kdy předtím.

COMICSZONE: OBČANSKÁ VÁLKA ::: MÝTY (FABLES) ::: STAREJ DOBREJ LOGAN

Celá tahle šaráda samozřejmě souvisí s plakáty z konce minulého roku, které naznačovaly návrat mnoha slavných událostí. V budoucnu se jich opravdu dočkáme znovu, situace je tedy na jednu stranu daleko jasnější, na druhou ale stejně zmatená. Přijde vám tenhle tah, jenž Marvel odmítá nazývat rebootem, protože se točí kolem původních hrdinů, jako rozumná volba? Anebo vám stále uniká, co přesně se z něj vyklube a proč by vás to mělo navnadit ke čtení? Dejte vědět v diskuzi, kde snad comicsoví uberznalci celou situaci vysvětlí ještě podrobněji.

---

Vytáhni v hospodě: Secret Wars #0 se objeví 3. května v rámci "Dne comicsů zdarma" a prý čtenáře připraví na všechno, co se bude dít.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (29)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace