Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2014 v kostce - 1. část


ikona
Mr. Hlad
mz nejrok v kostcetéma
Nejlepší scény, herci, postavy, bizarnosti, bitky, události a nejvtipnější momenty loňského roku 

Po nejlepších a nejhorších filmech budeme i tentokrát malinko konkrétnější. I v letošním Roku v kostce se dozvíte, kteří herci nás posadili na zadek, jaké scény na nás nejvíc zapůsobily, u jakých bitek jsme měli chuť vrazit loket do ksichtu člověku na sedačce vedle nás, nebo co nás v kině nejvíc rozesmálo. I tentokrát jsme se volili velký celoredakční tip, ale dostane se i na osobní favority. Druhou část žebříčku očekávejte za týden.

Redakční tip – Halucinace v 22 Jump Street

 

Už v prvním díle Jump Street si to Jonah Hill a Channing Tatum užili a jejich zfetovaná scéna patřila mezi vrcholy filmu. Ve dvojce se ale překonali. Halucinace plná animovaných šíleností, split-screenově rozdělená obrazovka na dvě poloviny a jedna šílenost vedle druhé ukázaly, že tyhle dvě herecké hvězdy a jejich režiséři Phil Lord a Chris Miller se co se magoráren týče v prvním díle teprve rozjížděli. Hrance mezi genialitou a zvrácenosti je někdy hodně tenká, v 22 Jump Street se ale všechno povedlo vybalancovat a po minutě drogového rauše se i divák narkotiky nezasažený nejspíš musí sám sebe i svého okolí ptát „co jsem to do hajzlu teď vlastně viděl?"

 

Osobní tip Civala: Finále Equalizeru - Denzel Washington vraždící mezi regály? Tuším, co sejmulo Přemka Podlahu! Nákupy v Bauhausu už nicméně nebudou nikdy stejné, protože tenhle základ pro bláznivou komedii tu posloužil jako krvavé a smrtelně vážné vyvrcholení oldschoolového krimithrilleru.

Osobní tip imfa: Neschopnost Sony natočit solidního Spider-Mana - Tady snad není co dodat. I díky hacku se profláklo, že studio vlastně neví, co si s Pavoučím mužem počít a jen ho hrne před sebou, protože z něj padají miliony dolarů. První Webbův Spidey je unavenou a rozpačitou snahou o restart, jeho pokračování má víc producentských zásahů a typických sequelových prohřešků než neslavná trojka (za kterou se Raimi nedávno dokonce omluvil). I když za to podle všeho Webb příliš nemůže, na výsledku to nic nemění - u Sony mají všechny ingredience, ale kuchařku vyhodili z okna už před lety.

Osobní tip KarlaR: Lamí hormony ve Fakjů pane učiteli - Ten film je vlastně nekončící série WTF, takže není výběr úplně snadný. Etuda s lamími hormony, po kterých se z roztomilé Karoline Herfurth stane nadržená divoženka, ale prostě nemá obdoby.

Osobní tip Mr. Hlada: Hledání režiséra pro Ant-Mana - Marvel vždycky působil jako studio, které má všechno pod kontrolou a snaží se minimálně riskovat. Všichni dělají to, co mají, filmy chodí do kin pravidelně a vždycky se jim komerčně zadaří a může začít druhé kolo. U Ant-Mana se ale ukázalo, že tenhle stroj úplně nešlape. Po letech se s ním rozloučil Edgar Wright, a i když se obě strany tvářily, že jsou v pohodě, fandové radost neměli. A pak přišlo hledání režiséra a nikdo neměl zájem. Skoro každý den se objevovalo nové jméno a čím déle se hledalo, tím méně zajímaví tvůrci dostávali nabídky. A tak to skončilo u Peytona Reeda. Což je nula. Ale třeba to dopadne dobře.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace