Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2014 v kostce - 1. část


ikona
Mr. Hlad
mz nejrok v kostcetéma
Nejlepší scény, herci, postavy, bizarnosti, bitky, události a nejvtipnější momenty loňského roku 

Po nejlepších a nejhorších filmech budeme i tentokrát malinko konkrétnější. I v letošním Roku v kostce se dozvíte, kteří herci nás posadili na zadek, jaké scény na nás nejvíc zapůsobily, u jakých bitek jsme měli chuť vrazit loket do ksichtu člověku na sedačce vedle nás, nebo co nás v kině nejvíc rozesmálo. I tentokrát jsme se volili velký celoredakční tip, ale dostane se i na osobní favority. Druhou část žebříčku očekávejte za týden.

Redakční tip - Rocket Raccoon

 

Když Marvel poprvé oznámil, že chystá na plátna kin přivést comicsovou partu, co si říká Strážci galaxie, věděli jsme o nich doslova prd. Spider-Mana, Batmana, Iron Mana a podobné člověk zná, nebo si celkem jasně dokáže představit, co jsou zač, ale když došlo na řeči o oživlém stromu a mývalovi, co miluje zbraně velkého kalibru a násilí obecně, byli jsme trošku nervózní. Ale do stylu Strážců, kde se akce a sci-fi mísily s rodinnou zábavou a humorem, tenhle sympaťák sedl dokonale. Hlášky mu šly, prudit ostatní taky zvládal parádně, hlavně když šlo o protézy, a když dostal do pacek kulomet nebo raketomet, vždycky si to dokázal parádně užít. A my tohle jeho blbnutí taky.

 

Osobní tip Civala: Wardaddy - Brad Pitt umí být i po padesátce zatraceně cool. A respekt v Železných srdcích vzbudí už jen, když si sundá tričko. Jeho šéf tanku v sobě navíc skloubil dostatek nasranosti a cynismu, i velitelské autority, vojenských schopností a mentorské moudrosti.

Osobní tip imfa: Star-Lord - Mýval je sice cool, ale Star-Lord je přesně ten borec, kterého si okamžitě zamiluje kompletní publikum. Někdo v něm uvidí Indyho a Hana Sola, jiný ocení jeho břišní svaly, ale všichni se shodnou na tom, že se povedlo prodat neznámou postavu skrz neznámého herce hned během úvodní scény. I Chris Pine ve Star Treku potřebuje k charismatu všechny ostatní, u Pratta máte pocit, že by si snad i vystačil sám. 

Osobní tip KarlaR: Gustave H. - Relikt dávno mrtvé doby, který nejde nemilovat. Fiennesův hoteliér z Grandhotelu Budapešť je neskutečně živelnou figurou, která vládne desítkám zaměstnancům a zároveň ze sebe umí ždímat dojemné monenty i geniálně prodané hlášky. Navíc mu nechybí špetka melancholie a jedinečné běžeské schopnosti, takže tady vážně není o čem.

Osobní tip Mr. Hlada: John Wick - Keanu Reeves na svou kariéru v poslední době kašle a jeho 47 roninů naznačilo, že už s ním asi moc nemáme počítat. Pak ale přišel John Wick, víceméně fanouškovský film, který si natočili dva kaskadéři s hromadou kamarádů, s nimiž se spřátelili během let v Hollywoodu, a Reeves je najednou zpátky. Jeho minimalistické herectví, lahůdkové vychutnávání si hlášek, praktičnost v zabíjení a absolutní odhodlání a nezastavitelnost z něj dělají v mých očích sympaťáka roku. Takhle má vypadat akční hrdina, pokud jste to v době, kdy se akčním filmům moc nedaří, zapomněli.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace