Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rok 2014 v kostce - 1. část


ikona
Mr. Hlad
mz nejrok v kostcetéma
Nejlepší scény, herci, postavy, bizarnosti, bitky, události a nejvtipnější momenty loňského roku 

Po nejlepších a nejhorších filmech budeme i tentokrát malinko konkrétnější. I v letošním Roku v kostce se dozvíte, kteří herci nás posadili na zadek, jaké scény na nás nejvíc zapůsobily, u jakých bitek jsme měli chuť vrazit loket do ksichtu člověku na sedačce vedle nás, nebo co nás v kině nejvíc rozesmálo. I tentokrát jsme se volili velký celoredakční tip, ale dostane se i na osobní favority. Druhou část žebříčku očekávejte za týden.

Redakční tip -  Matthew McConaughey

 

Tady nebylo o čem, loňský rok patři Matthew McConaugheymu. Došel si pro Oscara za Klub poslední naděje, v televizi zazářil v Temném případu a na podzim se objevil ve sci-fi Interstellar, kterou jsme vyhlásili filmem roku. Tak sakra komu jinému jsme to měli asi dát? McConaughey byl ještě před pár lety odepisovanou celebritou, se kterou nechtěl mít žádný seriózní filmař nic společného a o jeho hereckých schopnostech se vyprávěly vtipy (asi znáte ten o jeho dvou výrazech – s tričkem a bez trička). Tvrdou prací, odvahou vybírat si zajímavé role v menších filmech a znobuobjeveným čuchem na role se ale dostal zpátky mezi hvězdy a zařadil se mezi herce, kteří dovedou odvést stoprocentní výkon, ať už hrají v čemkoliv. Těšíme se na jeho další kousky.

 

Osobní tip Civala: Tom Hardy - Masitá hrouda si vystačí s několika málo výrazy. I s tímhle skromným rejstříkem ale dovede přehrát komplexní škálu emocí, a to dokonce v dialogovce z jednoho auta, kde je kamera celou dobu namířena jen proti jeho tváři. Ano, nominace za Locke.

Osobní tip imfa: Andy Serkis - Jasně, pořádně si ho užijete až ve druhých Avengerech, ale Andy Serkis znovu dokázal, že nemusí hrát sám za sebe. V devadesátkách byl gumovým ksichtem Jim Carrey, teď máme Serkise, který dokazuje, že se nám do srdcí může zapsat stejně tak člověk jako opičák, robot nebo ex-hobit. 

Osobní tip KarlaR: Chris Pratt - Klasická hollywoodská pohádka "from zero to a hero". Chris Pratt býval buclatým televizním komikem, díky Star-Lordovi (a neméně božímu Emmetovi z Lego příběhu) je z něj ale superhvězda. A to zcela zaslouženě, tak si snad v Jurském světě nepokazí reputaci.

Osobní tip Mr. Hlada: Ralph Fiennes - Umí hrát a umí hrát všechno. Mě osobně ale mnohem víc baví, když před kamerou spíš blbne než když sází na seriózní styl a to, co předvádí v Grandhotelu Budapešť, mě zkrátka bavilo od začátku do konce. Popravdě v Hollywoodu i mimo něj byste asi jen těžko hledali někoho, kdo dokáže s takovou grácií a noblesou člověku servírovat kávu a pak ho seřvat stylem, za který by se nestyděl ani dělník z Kolbenky.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace