Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku První dojmy: Exodus: Bohové a králové

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
"Argumentovat, že ateismus je nejlepší, protože nejlépe odpovídá pozitivistické vědě je jako argumentovat, že křesťanství je nejlepší, protože nejlíp odpovídá Bibli "

Ty jsi tak humorný. :))))))
309898
"Argumentovat, že ateismus je nejlepší, protože nejlépe odpovídá pozitivistické vědě je jako argumentovat, že křesťanství je nejlepší, protože nejlíp odpovídá Bibli " Ty jsi tak humorný. :))))))
0 0
reagovat

markspuks

jak víš, že všechny protiřečí "přírodním zákonům" (ať už si pod tím představuješ cokoliv) a sobě navzájem? Je na to nějaká studie? Ty jsi všechny ty tisíce náboženství porovnával z hlediska slučitelnosti jejich tezí? Ne, prostě to papouškuješ, protožeto lichotí Tvému světonázoru. Ateismus jeden univerzální postoj? Jako že všichni ateisti si myslí o světě a vesmíru přesně totéž? Jste jako borgové jo?

co třeba teoretická fyzika? A "pavědy" to jsou ty vědy, které nezapadají do Tvého světonázoru?

... atd.
309894
jak víš, že všechny protiřečí "přírodním zákonům" (ať už si pod tím představuješ cokoliv) a sobě navzájem? Je na to nějaká studie? Ty jsi všechny ty tisíce náboženství porovnával z hlediska slučitelnosti jejich tezí? Ne, prostě to papouškuješ, protožeto lichotí Tvému světonázoru. Ateismus jeden univerzální postoj? Jako že všichni ateisti si myslí o světě a vesmíru přesně totéž? Jste jako borgové jo? co třeba teoretická fyzika? A "pavědy" to jsou ty vědy, které nezapadají do Tvého světonázoru? ... atd.
markspuks
0 0
reagovat

MarvinP

"Tohle není nějaký fakt, to je jedno z dogmat vašeho náboženství."

Je mi fakt jedno, koľkokrát napíšeš, že ateizmus je náboženstvo. Stokrát opakovaná lož sa nestane pravdou, nech sa snažíš akokoľvek.

"a které se v současnosti ukazuje jako příliš úzké"

Kde? V akom odbore? Uveď jeden konkrétny príklad. A prosím žiadne pavedy. Ja som nič nepočul o tom, že by napr. molekulárni genetici, astrofyzici či paleontológovia potrebovali operovať s metafyzickými pojmami.

"Argumentovat, že ateismus je nejlepší, protože nejlépe odpovídá pozitivistické vědě je jako argumentovat, že křesťanství je nejlepší, protože nejlíp odpovídá Bibli"

Porovnávaš dve rozdielne veci. Kresťanstvo z Biblie priamo vychádza, je jej ritualizovaným kultom a stojí na nemenných dogmách obsiahnutých v knihe. Ateizmus nie je "kult vedy", jednoducho si s ňou neprotirečí a veda samotná je neustále obohacovaná o ďalšie poznatky, nie je statická ako Sväté Písmo a nemá problém kompletne redefinovať svoje paradigmy, ak sa nájdu dostatočne silné dôkazy.

Sorry, ale vedecké publikácie a Biblia nie sú rovnocennými partnermi pre tvoju analógiu. :))

309891
"Tohle není nějaký fakt, to je jedno z dogmat vašeho náboženství." Je mi fakt jedno, koľkokrát napíšeš, že ateizmus je náboženstvo. Stokrát opakovaná lož sa nestane pravdou, nech sa snažíš akokoľvek. "a které se v současnosti ukazuje jako příliš úzké" Kde? V akom odbore? Uveď jeden konkrétny príklad. A prosím žiadne pavedy. Ja som nič nepočul o tom, že by napr. molekulárni genetici, astrofyzici či paleontológovia potrebovali operovať s metafyzickými pojmami. "Argumentovat, že ateismus je nejlepší, protože nejlépe odpovídá pozitivistické vědě je jako argumentovat, že křesťanství je nejlepší, protože nejlíp odpovídá Bibli" Porovnávaš dve rozdielne veci. Kresťanstvo z Biblie priamo vychádza, je jej ritualizovaným kultom a stojí na nemenných dogmách obsiahnutých v knihe. Ateizmus nie je "kult vedy", jednoducho si s ňou neprotirečí a veda samotná je neustále obohacovaná o ďalšie poznatky, nie je statická ako Sväté Písmo a nemá problém kompletne redefinovať svoje paradigmy, ak sa nájdu dostatočne silné dôkazy. Sorry, ale vedecké publikácie a Biblia nie sú rovnocennými partnermi pre tvoju analógiu. *:))*
MarvinP
0 0
reagovat

markspuks

...mimochodem de-facto nařkáváš Cicera a další antické filosofy ze zbabělosti a pokrytectví. Pravděpodobnější je, že vůbec neměli obětní pryxi spojenou se svými filosofickými postoji, prostě v antickém uvažování ten rozpor mezi "teorií a praxí" jak ho vnímáme dnes my, neexistoval.
309889
...mimochodem de-facto nařkáváš Cicera a další antické filosofy ze zbabělosti a pokrytectví. Pravděpodobnější je, že vůbec neměli obětní pryxi spojenou se svými filosofickými postoji, prostě v antickém uvažování ten rozpor mezi "teorií a praxí" jak ho vnímáme dnes my, neexistoval.
markspuks
0 0
reagovat

markspuks

"A všetky protirečia prírodným zákonom a navyše sebe navzájom.

Ateizmus je jeden univerzálny postoj prakticky bez akýchkoľvek "subžánrov"."

Tohle není nějaký fakt, to je jedno z dogmat vašeho náboženství. A klompatibilní je ateismus s tím pojetím vědy, které sám pomáhal formovat (a které se v současnosti ukazuje jako příliš úzké). Argumentovat, že ateismus je nejlepší, protože nejlépe odpovídá pozitivistické vědě je jako argumentovat, že křesťanství je nejlepší, protože nejlíp odpovídá Bibli :-)
309885
"A všetky protirečia prírodným zákonom a navyše sebe navzájom. Ateizmus je jeden univerzálny postoj prakticky bez akýchkoľvek "subžánrov"." Tohle není nějaký fakt, to je jedno z dogmat vašeho náboženství. A klompatibilní je ateismus s tím pojetím vědy, které sám pomáhal formovat (a které se v současnosti ukazuje jako příliš úzké). Argumentovat, že ateismus je nejlepší, protože nejlépe odpovídá pozitivistické vědě je jako argumentovat, že křesťanství je nejlepší, protože nejlíp odpovídá Bibli :-)
markspuks
0 0
reagovat

mecano

cool.

Napsal jsi skoro stejně dlouhej text jako já, nebo gorecki a není v něm nic než urážky. To taky vyžaduje určitěj talent a zálibu v psaní :-)

Že všichni vždy věřili jsem nenapsal, napésal jsem, že se obecně má za to, že takové představy se vyskytovaly ve všech dobách a kulturách. Ve skutěčnosti si tím já osobně nejsem úplně jistej.

Mluvím o těch ateistech, kteří se tu tak prezentujou a vysvětlujou mi, proč je jejich pohled na svět kvalitativně na úplně jiné úrovni než můj a dalších miliard lidí. Na nikoho dalšího to nezobecňuju.

Protože popírám realismus, "domnívám se" je samo sebou.

Těch skupin neschopných dialogu je samozřejmě ezpočet. Pokud máš pocit, že jsi je přidáním ortodoxů vyčerpal, tak se pleteš. Mým záměrem samozřejmě nebylo je všechny vyjmenovat, jen načrtnout určitou souvislost.

a ano, to co tu píšu jsou středoškolský základy. Z předchozí diskuze jsem měl ale doem, že ne všichni jsou s nimi obeznámeni, nebo se s nimi stotožňujou.
309883
cool. Napsal jsi skoro stejně dlouhej text jako já, nebo gorecki a není v něm nic než urážky. To taky vyžaduje určitěj talent a zálibu v psaní :-) Že všichni vždy věřili jsem nenapsal, napésal jsem, že se obecně má za to, že takové představy se vyskytovaly ve všech dobách a kulturách. Ve skutěčnosti si tím já osobně nejsem úplně jistej. Mluvím o těch ateistech, kteří se tu tak prezentujou a vysvětlujou mi, proč je jejich pohled na svět kvalitativně na úplně jiné úrovni než můj a dalších miliard lidí. Na nikoho dalšího to nezobecňuju. Protože popírám realismus, "domnívám se" je samo sebou. Těch skupin neschopných dialogu je samozřejmě ezpočet. Pokud máš pocit, že jsi je přidáním ortodoxů vyčerpal, tak se pleteš. Mým záměrem samozřejmě nebylo je všechny vyjmenovat, jen načrtnout určitou souvislost. a ano, to co tu píšu jsou středoškolský základy. Z předchozí diskuze jsem měl ale doem, že ne všichni jsou s nimi obeznámeni, nebo se s nimi stotožňujou.
mecano
0 0
reagovat

MarvinP

Tak si to porovnajme.

Na svete existuje milión bohov a tisíce náboženstiev. Len kresťanských prúdov sú stovky. A všetky protirečia prírodným zákonom a navyše sebe navzájom.

Ateizmus je jeden univerzálny postoj prakticky bez akýchkoľvek "subžánrov". Je kompatibilný s vedeckým uvažovaním o svete a zaobíde sa bez akýchkoľvek metafyzických redundancií.

Už len z tohto princípu musí byť logicky uvažujúcemu človeku jasné, že ateizmus stojí mimo náboženských svetonázorov. Neexistuje "ateizmus A" a "ateizmus B", ktoré by si navzájom protirečili.

"V antice byl ateismus výsadou několika filosofů, přičemž většina z nich, navzdory tomu, že psala o neexistenci bohů zároveň zastávala náboženské funkce a pravidelně obětovala."

Človek, ktorý sa verejne prezentuje ako ateista v rámci 100% náboženskej spoločnosti si koleduje o nemalé problémy. To je tá vaša náboženská "tolerancia". Sám Darwin váhal celé roky, kým sa odvážil publikovať O pôvode druhov. S ostrakizáciou pre svoj ateizmus mám nejednu osobnú skúsenosť a nie je to nič príjemné.
309882
Tak si to porovnajme. Na svete existuje milión bohov a tisíce náboženstiev. Len kresťanských prúdov sú stovky. A všetky protirečia prírodným zákonom a navyše sebe navzájom. Ateizmus je jeden univerzálny postoj prakticky bez akýchkoľvek "subžánrov". Je kompatibilný s vedeckým uvažovaním o svete a zaobíde sa bez akýchkoľvek metafyzických redundancií. Už len z tohto princípu musí byť logicky uvažujúcemu človeku jasné, že ateizmus stojí mimo náboženských svetonázorov. Neexistuje "ateizmus A" a "ateizmus B", ktoré by si navzájom protirečili. "V antice byl ateismus výsadou několika filosofů, přičemž většina z nich, navzdory tomu, že psala o neexistenci bohů zároveň zastávala náboženské funkce a pravidelně obětovala." Človek, ktorý sa verejne prezentuje ako ateista v rámci 100% náboženskej spoločnosti si koleduje o nemalé problémy. To je tá vaša náboženská "tolerancia". Sám Darwin váhal celé roky, kým sa odvážil publikovať O pôvode druhov. S ostrakizáciou pre svoj ateizmus mám nejednu osobnú skúsenosť a nie je to nič príjemné.
MarvinP
0 0
reagovat

marvinP

Jak tak ctu tvuj svaty plamen rozhorceni, prijde mi, ze jsi to ty, kdo se tu opaji nad vlastnimi texty. Tva filozoficka cviceni se stale tykaji filmu, nebo jde uz ciste jen o dusevni masturbaci nad vlastnimi (nepochybne hlubokymi) myslenkami, ktere te jiste obohacuji a posouvaji dal, a nám ignorantum osvetluji....vlastne nic noveho. Podsouvas "nam ateistum" nejake nazory a myslenky, jako kdybys byl sam Buh a videl nam do hlav a vedel, co si myslime, nebo co rikame, protoze to tu povetsinou nepiseme. Stejne tak zevseobecnujes a vymyslis pribehy o tom, jak vsichni vzdycky verili, az na par filozofu...chapu, ze tve chrochtani nad filozoficnem te nuti mluvit abstraktne, protoze mam ale podezreni, ze Buh nejsi, mohl bys treba pred zabloudenim do minulosti zacit veti treba nejak jako Domnivame se, pripadne Z toho, co vime....a pak bych nemel namitek. A jak jinak, vsichni pricetni vedou bla bla bla, to co tu pises je hrozna snuska kecu cloveka, ktery se rad posloucha a zrejme i cte a ktery ve svem dlouhem textu nesdelil vubec nic a okorenil to nekolika moudry, ktere se vetsina z nas dovtipila nejpozdeji, nez jsme nastoupili na stredni skolu. A prosim, k tem tvym jinym, vyjimecnym a nobl si pricti jeste par dalsich, co treba ortodoxni zidy, o nich rozhodne nemuzes tvrdit, ze by ted nebo nekdy pristi patek zacali s kymkoli "mezinabozensky dialog". Ano, snazis se, ja vim, ale ver mi, dej tomu par let a s trochou stesti te tohle blouzneni prejde..
309846
Jak tak ctu tvuj svaty plamen rozhorceni, prijde mi, ze jsi to ty, kdo se tu opaji nad vlastnimi texty. Tva filozoficka cviceni se stale tykaji filmu, nebo jde uz ciste jen o dusevni masturbaci nad vlastnimi (nepochybne hlubokymi) myslenkami, ktere te jiste obohacuji a posouvaji dal, a nám ignorantum osvetluji....vlastne nic noveho. Podsouvas "nam ateistum" nejake nazory a myslenky, jako kdybys byl sam Buh a videl nam do hlav a vedel, co si myslime, nebo co rikame, protoze to tu povetsinou nepiseme. Stejne tak zevseobecnujes a vymyslis pribehy o tom, jak vsichni vzdycky verili, az na par filozofu...chapu, ze tve chrochtani nad filozoficnem te nuti mluvit abstraktne, protoze mam ale podezreni, ze Buh nejsi, mohl bys treba pred zabloudenim do minulosti zacit veti treba nejak jako Domnivame se, pripadne Z toho, co vime....a pak bych nemel namitek. A jak jinak, vsichni pricetni vedou bla bla bla, to co tu pises je hrozna snuska kecu cloveka, ktery se rad posloucha a zrejme i cte a ktery ve svem dlouhem textu nesdelil vubec nic a okorenil to nekolika moudry, ktere se vetsina z nas dovtipila nejpozdeji, nez jsme nastoupili na stredni skolu. A prosim, k tem tvym jinym, vyjimecnym a nobl si pricti jeste par dalsich, co treba ortodoxni zidy, o nich rozhodne nemuzes tvrdit, ze by ted nebo nekdy pristi patek zacali s kymkoli "mezinabozensky dialog". Ano, snazis se, ja vim, ale ver mi, dej tomu par let a s trochou stesti te tohle blouzneni prejde..
marvinP
0 0
reagovat

Gorecki


V antice byl ateismus výsadou několika filosofů, přičemž většina z nich, navzdory tomu, že psala o neexistenci bohů zároveň zastávala náboženské funkce a pravidelně obětovala.

Jak vím, že objektivní realita je nám navždy utajená? Úvod do gnoseologie kapitola 1: Naše smysly nás klamou a nepodávají nám svět přímo, ale jeho účelovou interpretaci. Bez smyslů svět nevnímáme. Takže svět o sobě nikdy nevnímáme.

To s tím fundamentalismem byl trolling jen v tom smyslu, že kdyby někdo, nakoho jste nalepili tu ponižující nálepku "náboženský stoupenec" hájil své přesvědčení jako vy - totiž že je přirozené, nejobjektivnější a všechna ostatní jsou nesamozřejmé překrouceniny toho jeho atd... - dostal by byl označen za fundamentalistu. Platí-li teze, kterou tu hájím, totiž že ateismus není něco kvalitativně odlišného od jiných kulturně podmíněných světonázorů (tzv. náboženství), pak Vám to označení právem náleží.

Představa, kterou se zde znovu a znovu opájíte, že ateismus levituje někde nad, nebo mimo ostatní pluralitu světonázorů, protože on sám je kulturně nezkresleným pravdivým obrazem skutečnosti, je totiž naivní a arogantní zároveň. Jste až roztomilí, jak to furt opakujete a nejste schopni to nahlédnout z širší perspektivy.

Samozřejmě, že existují obecně platné pravdy, že některá tvrzení jsou zaručeně nepravdivá a některé názory prostě horší než jiné. Ale abyste vůbec kdy zjistili jak si na tom ten váš ateismus stojí, musíte sestoupit z té své bohorovné pozice na úroveň, která tu debatu umožňuje. Všichni příčetní lidé už nějaký pátek vedou "mezináboženský dialog", jen militantní muslimové, svědkové jehovovi a ateisté si na to připadají moc jiní, vyjímeční a nóbl :-)

ne, nestuduju filosofii.
309843
V antice byl ateismus výsadou několika filosofů, přičemž většina z nich, navzdory tomu, že psala o neexistenci bohů zároveň zastávala náboženské funkce a pravidelně obětovala. Jak vím, že objektivní realita je nám navždy utajená? Úvod do gnoseologie kapitola 1: Naše smysly nás klamou a nepodávají nám svět přímo, ale jeho účelovou interpretaci. Bez smyslů svět nevnímáme. Takže svět o sobě nikdy nevnímáme. To s tím fundamentalismem byl trolling jen v tom smyslu, že kdyby někdo, nakoho jste nalepili tu ponižující nálepku "náboženský stoupenec" hájil své přesvědčení jako vy - totiž že je přirozené, nejobjektivnější a všechna ostatní jsou nesamozřejmé překrouceniny toho jeho atd... - dostal by byl označen za fundamentalistu. Platí-li teze, kterou tu hájím, totiž že ateismus není něco kvalitativně odlišného od jiných kulturně podmíněných světonázorů (tzv. náboženství), pak Vám to označení právem náleží. Představa, kterou se zde znovu a znovu opájíte, že ateismus levituje někde nad, nebo mimo ostatní pluralitu světonázorů, protože on sám je kulturně nezkresleným pravdivým obrazem skutečnosti, je totiž naivní a arogantní zároveň. Jste až roztomilí, jak to furt opakujete a nejste schopni to nahlédnout z širší perspektivy. Samozřejmě, že existují obecně platné pravdy, že některá tvrzení jsou zaručeně nepravdivá a některé názory prostě horší než jiné. Ale abyste vůbec kdy zjistili jak si na tom ten váš ateismus stojí, musíte sestoupit z té své bohorovné pozice na úroveň, která tu debatu umožňuje. Všichni příčetní lidé už nějaký pátek vedou "mezináboženský dialog", jen militantní muslimové, svědkové jehovovi a ateisté si na to připadají moc jiní, vyjímeční a nóbl :-) ne, nestuduju filosofii.
Gorecki
0 0
reagovat

MarvinP

Realita je to co vnimame, popisujeme, sme schopni verifikovat. Takze samozrejme, ze nase vnimanie sveta je urcene tym ako mu rozumieme, co vsak neznamena, ze v ramci neho nefunguju nejake univerzalne pravdy. To co je za veta, ze nam ostava navzdy ukryta? Ako to vies? Preco by nami vnimana realita popisana zakonmi fyziky nemohla byt ta pravdiva?

Ano, v duchovne entity verili ludia vo vsetkych dobach. Mozno to dokazuje, ze je to nase programove nastavenie mozgu, cize aj cely koncept Boha je len konstrukt mysle. To s detmi bolo dost nechutne. Je v nasej prapodstate potreba odpovdat na otazky neznama a kazdy clovek k tomu pristupuje tak, ako mu to jeho mysel z roznych dovodov umoznuje. Nastastie, alebo nanestastie mu abstraktne myslenie umoznuje si odpovede aj vymyslat a presne to podvedome robia aj deti. Potrebuju to. Maju imaginarnych kamaratov, ktori su pre nich rovnako realni ako pre nas ti nasi. Nabozenstvo s tym nema nic, to je uz len nasilna dospelacka formicka.

Ateizmus nie je nic nove, je to zalezitost uz z dob antiky, moderne smery ktore si popisal len davaju meno a rozlisuju jeho rozne podoby ci stupne.
A to s tym fundamentalizmom bol uz len trolling, vsakze?:)

Mozes mi prosim este potvrdit, ze studujes filozofiu? Vela by to pre mna vysvetlovalo. Dik.
309834
Realita je to co vnimame, popisujeme, sme schopni verifikovat. Takze samozrejme, ze nase vnimanie sveta je urcene tym ako mu rozumieme, co vsak neznamena, ze v ramci neho nefunguju nejake univerzalne pravdy. To co je za veta, ze nam ostava navzdy ukryta? Ako to vies? Preco by nami vnimana realita popisana zakonmi fyziky nemohla byt ta pravdiva? Ano, v duchovne entity verili ludia vo vsetkych dobach. Mozno to dokazuje, ze je to nase programove nastavenie mozgu, cize aj cely koncept Boha je len konstrukt mysle. To s detmi bolo dost nechutne. Je v nasej prapodstate potreba odpovdat na otazky neznama a kazdy clovek k tomu pristupuje tak, ako mu to jeho mysel z roznych dovodov umoznuje. Nastastie, alebo nanestastie mu abstraktne myslenie umoznuje si odpovede aj vymyslat a presne to podvedome robia aj deti. Potrebuju to. Maju imaginarnych kamaratov, ktori su pre nich rovnako realni ako pre nas ti nasi. Nabozenstvo s tym nema nic, to je uz len nasilna dospelacka formicka. Ateizmus nie je nic nove, je to zalezitost uz z dob antiky, moderne smery ktore si popisal len davaju meno a rozlisuju jeho rozne podoby ci stupne. A to s tym fundamentalizmom bol uz len trolling, vsakze?:) Mozes mi prosim este potvrdit, ze studujes filozofiu? Vela by to pre mna vysvetlovalo. Dik.
MarvinP
0 0
reagovat
No jo, všichni ateisti jsou militantní. Já mám teda spíš pocit, že většině ateistů je to dost jedno, ale asi tak neumím usuzovat z internetových diskuzí jako Marvin.
309832
No jo, všichni ateisti jsou militantní. Já mám teda spíš pocit, že většině ateistů je to dost jedno, ale asi tak neumím usuzovat z internetových diskuzí jako Marvin.
0 0
reagovat

markspuks

nemám kapacitu zabývat se vším dalším co tu zaznělo, ale to s tím defaultním stanoviskem je fakt hroznej fail! Jasně že nic takovýho není. Realita je jedna z těch drobností, které nám zůstávají navždy skryty. Způsob jakým vnímáme svět (to čemu říkáme realita) je zásedně určený tím jak mu rozumíme a nikoliv naopak.

Obecně se má za to, že v duchovní entity věřili lidi ve všech dobách a ve všech kulturách. Někdy se šíří fáma, že děti se rodí jako ateisté a že náboženství se učí až z kultury. Vývojová psychologie však opakovaně dokládá pravý opak. Sečteno, podtrženo, ateismus a jeho příbuzné formy jako deismus, agnosticismus, praktický pozitivismus atd. dohromady tvoří proud, který se objevil poměrně nedavno v oblasti jíž dříve dominovalo křesťanství, zůstává omezen na městskou vzdělanou třídu, pro většinu lidí je zcela neintuitivní a jeho stoupenci jsou tak militantní fanatici, že své po všech stránkách obskurní přesvědčení považují za defaultní nastavení člověka a nejadekvátnější popis "objektivní reality" což je jev, který pozorujeme u fundamentalistů běžně.
309829
nemám kapacitu zabývat se vším dalším co tu zaznělo, ale to s tím defaultním stanoviskem je fakt hroznej fail! Jasně že nic takovýho není. Realita je jedna z těch drobností, které nám zůstávají navždy skryty. Způsob jakým vnímáme svět (to čemu říkáme realita) je zásedně určený tím jak mu rozumíme a nikoliv naopak. Obecně se má za to, že v duchovní entity věřili lidi ve všech dobách a ve všech kulturách. Někdy se šíří fáma, že děti se rodí jako ateisté a že náboženství se učí až z kultury. Vývojová psychologie však opakovaně dokládá pravý opak. Sečteno, podtrženo, ateismus a jeho příbuzné formy jako deismus, agnosticismus, praktický pozitivismus atd. dohromady tvoří proud, který se objevil poměrně nedavno v oblasti jíž dříve dominovalo křesťanství, zůstává omezen na městskou vzdělanou třídu, pro většinu lidí je zcela neintuitivní a jeho stoupenci jsou tak militantní fanatici, že své po všech stránkách obskurní přesvědčení považují za defaultní nastavení člověka a nejadekvátnější popis "objektivní reality" což je jev, který pozorujeme u fundamentalistů běžně.
markspuks
0 0
reagovat
Sakra, co jsem to tou zmínkou o ateismu co by víře rozpoutal? :D Jinak díky za tu zmínku o Malazu. ;):+
309827
Sakra, co jsem to tou zmínkou o ateismu co by víře rozpoutal? *:D* Jinak díky za tu zmínku o Malazu. *;)**:+*
0 0
reagovat
A jen tak na okraj něco k Exodu. Pokud jste neslyšeli debatu k filmu na Collideru, tak doporučuju. Chvílemi stejně hilarious, jako by se o tom bavili Cival s Hladem v MZ Live.

www.collider.com/the-collision-podcast-exodus-gods-and-kings/

Ridley od nich dostává sodu (nejen za Exodus), ale bohužel těch hřebíčků na hlavičku je až příliš mnoho, než aby to šlo přehlížet. A to to říkám jako jeho velkej fanda.
309825
A jen tak na okraj něco k Exodu. Pokud jste neslyšeli debatu k filmu na Collideru, tak doporučuju. Chvílemi stejně hilarious, jako by se o tom bavili Cival s Hladem v MZ Live. www.collider.com/the-collision-podcast-exodus-gods-and-kings/ Ridley od nich dostává sodu (nejen za Exodus), ale bohužel těch hřebíčků na hlavičku je až příliš mnoho, než aby to šlo přehlížet. A to to říkám jako jeho velkej fanda.
0 0
reagovat
..ze "na smeč":D

Perrund
Rad som ta pobavil. Ale vies, ta otvorenost novym myslienkam, spochybnujucim cokolvek vs. skostnatenost tomu dost napomaha, takze su to lacne body.
309824
..ze "na smeč"*:D* [b]Perrund[/b] Rad som ta pobavil. Ale vies, ta otvorenost novym myslienkam, spochybnujucim cokolvek vs. skostnatenost tomu dost napomaha, takze su to lacne body.
0 0
reagovat
Kanec a frája, mariňák, bedna a tvrdej chlapák před lidmi a za zavřenými dveřmi se bude producírovat v taftové róbě, usrkávat baileys a švihat sluhu bičíkem. 8)
309821
Kanec a frája, mariňák, bedna a tvrdej chlapák před lidmi a za zavřenými dveřmi se bude producírovat v taftové róbě, usrkávat baileys a švihat sluhu bičíkem. *8)*
0 0
reagovat
"respektuju odlisny nazor"

Najlepší vtip diskusie. Gaussova krivka platí aj medzi ateistami.
309820
"respektuju odlisny nazor" Najlepší vtip diskusie. Gaussova krivka platí aj medzi ateistami.
0 0
reagovat

popik

to TedGeorge: ne neřekl, nestýkám se s homosexuály :D
okej, za to fakt sorry, ale tohle byla nahrávka na smeč :D
309818
to TedGeorge: ne neřekl, nestýkám se s homosexuály *:D* okej, za to fakt sorry, ale tohle byla nahrávka na smeč *:D*
popik
0 0
reagovat
Popicek jako vzdy neodolatalne sarmantni :D

Hele, rekl bys mu to do oci, ty hrdino jeden? Neprijde ti trochu divny takhle mluvit s nekym, koho neznas?
309817
Popicek jako vzdy neodolatalne sarmantni *:D* Hele, rekl bys mu to do oci, ty hrdino jeden? Neprijde ti trochu divny takhle mluvit s nekym, koho neznas?
0 0
reagovat
...a jsme zpět v realitě
#teamxxmartinxx
309813
...a jsme zpět v realitě #teamxxmartinxx
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se