Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Jobs bez Balea, ale s DiCapriem?

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek

Ted

Urcite to s tym suvisi, ale tento hate najdes vsade, aj na zahranicnych forach. Podla mna to skor suvisi s tym, ze najhlasnejsie sa logicky prejavuje mladsia demograficka skupina, ktora zije svetom IT, preto su pre nich podstatne veci ako "mozem si to upravit a nastavit podla seba", korporatny fasizmus obmedzeni Applu ich drazdi, kym ta starsia demo uz taketo blbosti neriesi, svoj cas vyuziva produktivnejsie a potrebuje jednoduchsie, mozno obmedzenejsie ale zato funkcne a bezproblemove veci. Samozrejme generalizujem:)

A je tu aj otazka ceny. Smartphone si moze dovolit kupit aj relativne chudobny teenager, bojovat za svoje nakupne rozhodnutie na diskusnych forach a vyjadrovat cez to svoj svetonazor. Kym povedzme najnovsie BMW alebo Audi je mimo ich penazenky a kym k tomu dospeju, uz taketo vydelovanie sa cez prislusnost nejakej znacke neriesia. Je im jedno na com kto jazdi a preco:)
Riesia to pri pive, porovnavaju, ale animozita absentuje. Hoci, debilov najdes v kazdom veku:)


Btw, ja nedam dopustit na Volvo :D
291428
Urcite to s tym suvisi, ale tento hate najdes vsade, aj na zahranicnych forach. Podla mna to skor suvisi s tym, ze najhlasnejsie sa logicky prejavuje mladsia demograficka skupina, ktora zije svetom IT, preto su pre nich podstatne veci ako "mozem si to upravit a nastavit podla seba", korporatny fasizmus obmedzeni Applu ich drazdi, kym ta starsia demo uz taketo blbosti neriesi, svoj cas vyuziva produktivnejsie a potrebuje jednoduchsie, mozno obmedzenejsie ale zato funkcne a bezproblemove veci. Samozrejme generalizujem:) A je tu aj otazka ceny. Smartphone si moze dovolit kupit aj relativne chudobny teenager, bojovat za svoje nakupne rozhodnutie na diskusnych forach a vyjadrovat cez to svoj svetonazor. Kym povedzme najnovsie BMW alebo Audi je mimo ich penazenky a kym k tomu dospeju, uz taketo vydelovanie sa cez prislusnost nejakej znacke neriesia. Je im jedno na com kto jazdi a preco:) Riesia to pri pive, porovnavaju, ale animozita absentuje. Hoci, debilov najdes v kazdom veku:) Btw, ja nedam dopustit na Volvo *:D*
Ted
0 0
reagovat
No, upřímně, ona pověra o nenávistných Applovských ovcích, co nesnáší cokoliv, co nevzejde z jejich jablíčkové stáje, je už pěkně stará a imho falešná.

Je to spíš naopak. Emoce vzbuzuje Apple na druhé straně barikády a právě ta pověra dává těm zástupům opodstatnění jejich existence. Já se každej někde setkávám s hatem na Apple. Ale naopak to nevidím skoro nikde... A řekl bych, že dost je tohle zakořeněný u nás, repsektive ve Východní Evropě. Protože právě a hlavně tady se už historicky úpsěch neodpouští. A to říkám jako člověk, co v životě vlastnil jenom jedno zařízení ze stájí Applu a byl s ním spokojenej.
291423
No, upřímně, ona pověra o nenávistných Applovských ovcích, co nesnáší cokoliv, co nevzejde z jejich jablíčkové stáje, je už pěkně stará a imho falešná. Je to spíš naopak. Emoce vzbuzuje Apple na druhé straně barikády a právě ta pověra dává těm zástupům opodstatnění jejich existence. Já se každej někde setkávám s hatem na Apple. Ale naopak to nevidím skoro nikde... A řekl bych, že dost je tohle zakořeněný u nás, repsektive ve Východní Evropě. Protože právě a hlavně tady se už historicky úpsěch neodpouští. A to říkám jako člověk, co v životě vlastnil jenom jedno zařízení ze stájí Applu a byl s ním spokojenej.
0 0
reagovat

naigoto

WTF, vychvalujem tu niekde Apple?
To ze zo mna robis fanboja je mile potvrdenie toho haterskeho klise o ktorom som hovoril, ale pochybujem ze by si bol schopny z toho co som pisal vypichnut nieco co nie je pravda, alebo co je voci Jobsovi zaujate.

Konstatujem fakty a ak sa mame bavit o nejakom kulte osobnosti a jej vplyvu na dianie v IT, myslim ze Jobs je ovela vdacnejsi na sfilmovanie. Aj ked vdaka Gatesovi mame pocitace v kazdej domacnosti. Dovody, pre ktore sa tak stalo su v porovnani s perimetiami akymi si prechadzal Jobs malo zaujimave.

A ak by ludia boli take ovce, navstevnost Kutcherovho filmu by bola trosku ina. To ze Sorkin bol schopny ponuknuty material interpretovat uz len cez 3 polhodinove udalosti v real time pred zasadnymi prezentaciami naznacuje, ze potencial tam je obrovsky.
291420
WTF, vychvalujem tu niekde Apple? To ze zo mna robis fanboja je mile potvrdenie toho haterskeho klise o ktorom som hovoril, ale pochybujem ze by si bol schopny z toho co som pisal vypichnut nieco co nie je pravda, alebo co je voci Jobsovi zaujate. Konstatujem fakty a ak sa mame bavit o nejakom kulte osobnosti a jej vplyvu na dianie v IT, myslim ze Jobs je ovela vdacnejsi na sfilmovanie. Aj ked vdaka Gatesovi mame pocitace v kazdej domacnosti. Dovody, pre ktore sa tak stalo su v porovnani s perimetiami akymi si prechadzal Jobs malo zaujimave. A ak by ludia boli take ovce, navstevnost Kutcherovho filmu by bola trosku ina. To ze Sorkin bol schopny ponuknuty material interpretovat uz len cez 3 polhodinove udalosti v real time pred zasadnymi prezentaciami naznacuje, ze potencial tam je obrovsky.
naigoto
0 0
reagovat
Fincher údajně chtěl krom hodně tučného honoráře mít pod palcem i celkovou reklamní kampaň. Což takhle bylo naposled u The Girl with the Dragon Tattoo a dopadlo to celkem mizerně, takže na to Sony nepřistoupili.
291419
Fincher údajně chtěl krom hodně tučného honoráře mít pod palcem i celkovou reklamní kampaň. Což takhle bylo naposled u The Girl with the Dragon Tattoo a dopadlo to celkem mizerně, takže na to Sony nepřistoupili.
0 0
reagovat

naigoto

"všechno, co ho takovým činí, jsou ale dost negativní věci"
Právě to je ale pro film hodně zajímavé ;)


Btw výborný životopis o Gatesovi a trochu míň i o Jobsovi vzniknul už dávno - Piráti ze Silicon Valley

K čemuž bych ještě dodal dnešní článek Největší fail počítačové historie
291418
"všechno, co ho takovým činí, jsou ale dost negativní věci" Právě to je ale pro film hodně zajímavé *;)* Btw výborný životopis o Gatesovi a trochu míň i o Jobsovi vzniknul už dávno - [link="http://www.csfd.cz/film/31875-pirati-ze-silicon-valley/"]Piráti ze Silicon Valley[/link] K čemuž bych ještě dodal dnešní článek [link="http://www.zive.cz/clanky/nejvetsi-fail-pocitacove-historie/sc-3-a-173373/default.aspx"]Největší fail počítačové historie[/link]
naigoto
0 0
reagovat
Jobsuv pribeh je daleko pestrejsi, pusobivejsi a tim padem i zajimavejsi. O tom zadna.
Ale na druhou stranu, Gates jako dobrej ITak, zalozil jednu z nejvetsich firem sveta, stal se nejbohatsim clovek na svete a kdyz si vezmu, ze skoro v kazde domacnosti jeden ten pocitac skoro je, tak se mi ten jeho vliv taky nezda zrovna malej.
A co se tyce jeho pribehu, tak se mi zda tajemnejsi a proste trochu cernejsi. Predstavuju si ho jak sedi nekde v kresle a tim monopolem odpaluje jednu firmicku za druhou. Tohle mi prijde dost zajimavy.
291417
Jobsuv pribeh je daleko pestrejsi, pusobivejsi a tim padem i zajimavejsi. O tom zadna. Ale na druhou stranu, Gates jako dobrej ITak, zalozil jednu z nejvetsich firem sveta, stal se nejbohatsim clovek na svete a kdyz si vezmu, ze skoro v kazde domacnosti jeden ten pocitac skoro je, tak se mi ten jeho vliv taky nezda zrovna malej. A co se tyce jeho pribehu, tak se mi zda tajemnejsi a proste trochu cernejsi. Predstavuju si ho jak sedi nekde v kresle a tim monopolem odpaluje jednu firmicku za druhou. Tohle mi prijde dost zajimavy.
0 0
reagovat
Ano, Jobs je mediálně mnohem vděčnější člověk než Gates, všechno, co ho takovým činí, jsou ale dost negativní věci. Fanbojové jako Gorecki, kteří podlehli applovské geniální schopnosti prodávat přinejlepším průměrné produkty za přemrštěné ceny, jsou právě jedním z těch důvodů, proč film o Jobsovi bude pro běžné publikum vždycky zajímavější než o Billovi. To, že spousta lidí schopnost skupiny dementních fanatiků ovlivňovat směr IT pak zaměňuje za technologické inovátorsví je věc druhá.
291416
Ano, Jobs je mediálně mnohem vděčnější člověk než Gates, všechno, co ho takovým činí, jsou ale dost negativní věci. Fanbojové jako Gorecki, kteří podlehli applovské geniální schopnosti prodávat přinejlepším průměrné produkty za přemrštěné ceny, jsou právě jedním z těch důvodů, proč film o Jobsovi bude pro běžné publikum vždycky zajímavější než o Billovi. To, že spousta lidí schopnost skupiny dementních fanatiků ovlivňovat směr IT pak zaměňuje za technologické inovátorsví je věc druhá.
0 0
reagovat

TedGeorge

Staley Tucci! Ta podoba je fakt neoddiskutovatelná, to by byl castingový úspěch roku!:+ Sony asi chce, aby film i hodně vydělal a DiCaprio (hlavně teď po WoWS) je mnohem větším magnetem na diváky. Jinak mám dojem, že se chtěli vůči jOBS vymezit tím, že by se zaměřili spíš na pozdější fázi Jobsova života než začátky (které jsou, ale zase mnohem atraktivnější pro čtenáře/diváka). Nebo ne?
291415
Staley Tucci! Ta podoba je fakt neoddiskutovatelná, to by byl castingový úspěch roku!*:+* Sony asi chce, aby film i hodně vydělal a DiCaprio (hlavně teď po WoWS) je mnohem větším magnetem na diváky. Jinak mám dojem, že se chtěli vůči jOBS vymezit tím, že by se zaměřili spíš na pozdější fázi Jobsova života než začátky (které jsou, ale zase mnohem atraktivnější pro čtenáře/diváka). Nebo ne?
TedGeorge
0 0
reagovat
Tusil som, ze v tom bude nejaka trauma z minulosti:)
291414
Tusil som, ze v tom bude nejaka trauma z minulosti:)
0 0
reagovat

Gorecki

Já mám butthurt jenom z geyů. :D Zase si nepleťme pojmy s dojmy.
291413
Já mám butthurt jenom z geyů. *:D* Zase si nepleťme pojmy s dojmy.
Gorecki
0 0
reagovat

Tony

A opat nic konkretne... Chapem, ze tvoj butthurt je nesmierny, ale proste sa zmier s tym, ze na Gatesovi nebolo nikdy nic zaujimave okrem jeho tucneho konta. Cim netvrdim, ze jeho filantropia nie je dolezita. Len nie je o nic viac zaujimavejsia ako filantropia inych bohacov (vratane samotneho Jobsa, len to nerobil okazalo). Ale rad sa necham poucit.:)
291412
A opat nic konkretne... Chapem, ze tvoj butthurt je nesmierny, ale proste sa zmier s tym, ze na Gatesovi nebolo nikdy nic zaujimave okrem jeho tucneho konta. Cim netvrdim, ze jeho filantropia nie je dolezita. Len nie je o nic viac zaujimavejsia ako filantropia inych bohacov (vratane samotneho Jobsa, len to nerobil okazalo). Ale rad sa necham poucit.*:)*
Tony
0 0
reagovat
Je škoda, že hnedka zavrhli Stanley Tucciho. Fantastickej herec, a podobu tam vidím...
291411
Je škoda, že hnedka zavrhli Stanley Tucciho. Fantastickej herec, a podobu tam vidím...
0 0
reagovat

Memphis

Toho bych se nebál. Z těch životopisnejch pecek si nepamatuju, že by byl vyloženě někomu podobnej. Je to Leo, ten to výrazivem odehraje tak, že si na nepodobu nikdo nevzpomene.
291410
Toho bych se nebál. Z těch životopisnejch pecek si nepamatuju, že by byl vyloženě někomu podobnej. Je to Leo, ten to výrazivem odehraje tak, že si na nepodobu nikdo nevzpomene.
Memphis
0 0
reagovat

Off topic

Boyle by byl za Finchera víc než slušná náhrada, ale Lea si v hlavní roli představit nedokážu. To by musela být transformace opravdu hodná oscara.
291409
Boyle by byl za Finchera víc než slušná náhrada, ale Lea si v hlavní roli představit nedokážu. To by musela být transformace opravdu hodná oscara.
Off topic
0 0
reagovat
Já bych uplně nespojoval hate na Jobse a hate na Apple, to jsou 2 uplně jiný věci. :D
291408
Já bych uplně nespojoval hate na Jobse a hate na Apple, to jsou 2 uplně jiný věci. *:D*
0 0
reagovat
Tedy jako Apple hater skoro bezvýhradně stojím za Goreckim.

Vlastně i s tím designem apple hraček, který bych pochválil/odsoudil leda jako "neurážející". Ale je to jako Forrest Gump - taky "neurážející", ale nejsou z něj odvaření úplně všichni, a znám i pár lidí které vyloženě sere.

Gates je opravdu zajímavý... uh, jako člověk který má historii IT v malíku mám problém si na něco vzpomenout. On je zajímavý hlavně tím že to byl nesmírně schopný nerd na naprosto dokonalém místě v dokonalý čas. Jobs není nerd, Jobs je guru marketingu, a taky vizionář schopný bezchybně odhadnout trendy davu a vhodně si je přizpůsobit.

A hlavně s pro film mnohem zajímavějším příběhem, to je od Tonyho úplný fail, vždyť o čem by byl "Gates" - Z garáže udělal velký business, vydělal obrovské prachy, a dal se na charitu. The End.
"Jobs" má mnohem víc zajímavých zvratů, a navrch rakovinu jako bonus :))
291407
Tedy jako Apple hater skoro bezvýhradně stojím za Goreckim. Vlastně i s tím designem apple hraček, který bych pochválil/odsoudil leda jako "neurážející". Ale je to jako Forrest Gump - taky "neurážející", ale nejsou z něj odvaření úplně všichni, a znám i pár lidí které vyloženě sere. Gates je opravdu zajímavý... uh, jako člověk který má historii IT v malíku mám problém si na něco vzpomenout. On je zajímavý hlavně tím že to byl nesmírně schopný nerd na naprosto dokonalém místě v dokonalý čas. Jobs není nerd, Jobs je guru marketingu, a taky vizionář schopný bezchybně odhadnout trendy davu a vhodně si je přizpůsobit. A hlavně s pro film mnohem zajímavějším příběhem, to je od Tonyho úplný fail, vždyť o čem by byl "Gates" - Z garáže udělal velký business, vydělal obrovské prachy, a dal se na charitu. The End. "Jobs" má mnohem víc zajímavých zvratů, a navrch rakovinu jako bonus *:))*
0 0
reagovat

Gorecki

Ty sis tu pasáž v Jobsovi, kde píše o Gatesovi, jak nikdy nic nevymyslel vzal moc k srdci. I kdybych se nekoukal do minulosti, tak to co dělá teď je rozhodně inspirativní.
291406
Ty sis tu pasáž v Jobsovi, kde píše o Gatesovi, jak nikdy nic nevymyslel vzal moc k srdci. I kdybych se nekoukal do minulosti, tak to co dělá teď je rozhodně inspirativní.
Gorecki
0 0
reagovat
Prosím Hlada aby příště uvedl narážku na nVidiu / AMD, člověk se tu pobaví nad jednou subjektivní poznámkou.
291405
Prosím Hlada aby příště uvedl narážku na nVidiu / AMD, člověk se tu pobaví nad jednou subjektivní poznámkou.
0 0
reagovat
LOL, označiť všetky produkty Apple paušálne za hnusné, to teda tiež čumím. Celkom by ma preto zaujímal Hladov príklad na výrobcu/produkt z rovnakého odvetvia, ktorý on považuje za atraktívny.

A to čo tvrdí Ted môžem podpísať. Ja stále mám vyše 5 ročný iPod Touch 3. generácie (tiež to bol môj prvý applácky nákup) a tá vec stále šlape ako hodinky.

A keď už sme pri tom - celkom by ma zaujímalo prečo tu stále nie je možné prehrať videá na iPade pri zobrazovaní plnej stránky, ale keď človek prepne na osekanú mobilnú verziu, tak tam už to ide. Takýto absurdný problém nemá už hádam žiaden podobne veľký český alebo slovenský web.
291404
LOL, označiť všetky produkty Apple paušálne za hnusné, to teda tiež čumím. Celkom by ma preto zaujímal Hladov príklad na výrobcu/produkt z rovnakého odvetvia, ktorý on považuje za atraktívny. A to čo tvrdí Ted môžem podpísať. Ja stále mám vyše 5 ročný iPod Touch 3. generácie (tiež to bol môj prvý applácky nákup) a tá vec stále šlape ako hodinky. A keď už sme pri tom - celkom by ma zaujímalo prečo tu stále nie je možné prehrať videá na iPade pri zobrazovaní plnej stránky, ale keď človek prepne na osekanú mobilnú verziu, tak tam už to ide. Takýto absurdný problém nemá už hádam žiaden podobne veľký český alebo slovenský web.
0 0
reagovat
Ak ma este pocujes: Gatesa si vytiahol ty a ja nikde nespochybnujem jeho vplyv na svet IT. Urcite je velky. Ale nicim zaujimavy. Ani on ako osoba, lebo nema velmi co povedat ani nema zaujimavy zivotny pribeh, jeho nazory nie su inspirativne a ani ho nedavaju narozdiel od Jobsa za priklad z manazerskeho hladiska a uz len tym, ze Apple/NeXT vyrabal aj HW, nielen SW je plus.
Uz len jeho NeXT a Pixar obdobie by vystacilo na samostatnu knihu:) Naozaj netusim, cim by mal byt Gatesov zivotopis zaujimavy. A "zaujimavejsi" ako ten Jobsov, ako si uviedol a na co som reagoval, uz vobec nie.

Mozno keby si konecne uviedol aj nieco konkretne ako len vseobecne frazy a argumenty ad hominem.
291403
Ak ma este pocujes: Gatesa si vytiahol ty a ja nikde nespochybnujem jeho vplyv na svet IT. Urcite je velky. Ale nicim zaujimavy. Ani on ako osoba, lebo nema velmi co povedat ani nema zaujimavy zivotny pribeh, jeho nazory nie su inspirativne a ani ho nedavaju narozdiel od Jobsa za priklad z manazerskeho hladiska a uz len tym, ze Apple/NeXT vyrabal aj HW, nielen SW je plus. Uz len jeho NeXT a Pixar obdobie by vystacilo na samostatnu knihu:) Naozaj netusim, cim by mal byt Gatesov zivotopis zaujimavy. A "zaujimavejsi" ako ten Jobsov, ako si uviedol a na co som reagoval, uz vobec nie. Mozno keby si konecne uviedol aj nieco konkretne ako len vseobecne frazy a argumenty ad hominem.
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se