Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 7: Nejlepší týmovky z Druhé světové


ikona
Mr. Hlad
george clooneymoviezonetématop
Kteří drsňáci si vyšlápli na hitlerovské Německo před tím, než se tam vydali Clooneyho Památkáři?  

Památkáři vtrhli do českých kin minulý týden. Skvěle obsazené drama z Druhé světové války o tom, jak vedle vojáků běhali po bojištích i historici a pracovníci muzeí a hledali sochy, obrazy a další umělecké předměty, které si náckové přivlastnili a chtěli odvézt do Berlína, mělo původně oscarové ambice. Nakonec se však tvůrci rozhodli s premiérou trošku počkat a vyrazit k divákům později. O tom, zda to byl dobrý nápad, zbytečná opatrnost nebo nutnost, se víc dočtete v recenzi. Ještě před rozhodnutím, jestli do kina vyrazit, nebo zůstat doma, tu ale pro vás máme pár tipů na jiné a také výrazně vydařenější druhoválečné týmovky.

Drsný Clint Eastwood, pološílený tankista Donald Sutherland a obří hromada zlata. Kellyho hrdinové jsou nefalšovanou válečnou klasikou, ve které nechybí humor, dobrodružství a pořádná dávka destrukce. V tomhle výletu za nepřátelské linie totiž nefigurují nebezpečné rozkazy velectěného velení. Zlata je málo a parta "vyvolených" po něm (za doprovodu hudební klasiky Burning Bridges) pátrá na vlastní pěst, takže se s Němci nikdo nemaže a nehledí se na to, jestli by další Eastwoodův tah schvalovali v Bílém domě. Akce tak střídá akci, hláška hlášku a Brian G. Hutton se snaží dorovnat svoji předchozí válečnou klasiku Kam orli nelétají (o té ještě bude řeč), ve které se Clint taktéž pravidelně oháněl Thompsonem. Tady se ve výsledku nehraje na tak velkou dávku napětí a špiónské kličkování. Možná proto jsou ale Kellyho hrdinové o něco otevřenější zábavou, která bezezbytku funguje i dnes.

Trivia: Druhou světovou válku moc Tigerů nepřežilo, takže se místo nich použily ruské tanky T-34, která za Tigery přestrojily.

Nejznámější scéna: Sutherlandův Pošuk přijede se třemi tanky na německé nádraží a jen tak mimochodem z něj udělá kůlničku na dříví.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace