Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 7: Nejlepší týmovky z Druhé světové


ikona
Mr. Hlad
george clooneymoviezonetématop
Kteří drsňáci si vyšlápli na hitlerovské Německo před tím, než se tam vydali Clooneyho Památkáři?  

Památkáři vtrhli do českých kin minulý týden. Skvěle obsazené drama z Druhé světové války o tom, jak vedle vojáků běhali po bojištích i historici a pracovníci muzeí a hledali sochy, obrazy a další umělecké předměty, které si náckové přivlastnili a chtěli odvézt do Berlína, mělo původně oscarové ambice. Nakonec se však tvůrci rozhodli s premiérou trošku počkat a vyrazit k divákům později. O tom, zda to byl dobrý nápad, zbytečná opatrnost nebo nutnost, se víc dočtete v recenzi. Ještě před rozhodnutím, jestli do kina vyrazit, nebo zůstat doma, tu ale pro vás máme pár tipů na jiné a také výrazně vydařenější druhoválečné týmovky.

Žánr válečných týmovek v jednadvacátém století téměř vymřel a Quentin Tarantino sliboval, že ho oživí. Jeho Hanebný pancharti měli původně být variací na Tucet špinavců, ve které by se sešly hvězdy jako Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Eddie Murphy nebo Adam Sandler. Nakonec to dopadlo úplně jinak. Brad Pitt a jeho parta zabijáků nacistů je hodně fajn, i když v ní žádná velká superstar není a její řádění funguje skvěle v kontrastu s komorním příběhem mladé francouzsky, která se chce pomstít muži, jenž jí zabil bratra. Tarantinovi se parádně povedlo smíchat humor, akci, násilí, hrůzu i mrazivé scény, navíc objevil Christopha Waltze a hlavně natočil film, který byl přístupný nejen jeho fanouškům, kteří si užívají typické střídání hrdinů a hraní si s časovou rovinou, ale i obyčejným divákům, co přišli na válečný film. Zasloužený komerční úspěch a stejně tak i zasloužené zařazení mezi filmovou klasiku.

Trivia: Til Schweiger během své kariéry jako Němec odmítal hrát role, v nichž by nosil nacistickou uniformu. Tarantinovi na nabídku ovšem kývl, protože mohl nácky na plátně zabíjet.

Nejznámější scéna: Finále v divadle se zastřelením Adolfa Hitlera.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace