Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Gravitace: Recenze

příspěvky 61 - 80 Napsat příspěvek
Furt dokola je, že nechápete, že jsou součástí určité soustavy a i když tam není gravitace jako v atmosféře, tak tam každou chvíli působí strašně moc věcí na jakýkoliv objekt, kor po srážce, podobný připomínky byly i na videa američanů a čínanů z vesmíru, ale tohle prostě není vakuum v laboratorních podmínkách.
275569
Furt dokola je, že nechápete, že jsou součástí určité soustavy a i když tam není gravitace jako v atmosféře, tak tam každou chvíli působí strašně moc věcí na jakýkoliv objekt, [spoiler]kor po srážce[/spoiler], podobný připomínky byly i na videa američanů a čínanů z vesmíru, ale tohle prostě není vakuum v laboratorních podmínkách.
0 0
reagovat

TonyClifton

Meh, furt dokola - vždyť je to tam jasně vidět, prostě je to lano zastaví a pohybovat se začnou až se pustí.
275570
[spoiler]Meh, furt dokola - vždyť je to tam jasně vidět, prostě je to lano zastaví a pohybovat se začnou až se pustí.[/spoiler]
TonyClifton
0 0
reagovat
Opravdu myslíš, že stojí na místě? :)
275567
Opravdu myslíš, že stojí na místě? *:)*
0 0
reagovat

TonyClifton

Ale jak pohybují - vždyť je tam úplně jasně z bočního pohledu vidět že vzhledem k ISS stojí na místě. A nic jiného není důležité, to je základní fyzika.
275566
[spoiler]Ale jak pohybují - vždyť je tam úplně jasně z bočního pohledu vidět že vzhledem k ISS stojí na místě. A nic jiného není důležité, to je základní fyzika.[/spoiler]
TonyClifton
0 0
reagovat
Tenhle řádek je tu proto, aby se spoiler nezobrazil v malých náhledech komentářů :)

Rychlost celé soustavy (ISS + lano + astronauti) může být sebevětší, ale nehraje žádnou roli. Není tam žádný odpor (vzduchu), který by způsobil, že předmět (astronaut) za rychle se pohubujícím předmětem "vlaje". Důležitá je relativní rychlost astronautů vůči ISS a ta byla při napnutém lanu nulová.

A gravitace tam podle mě taky nemůže mít žádný větší vliv. Porotože pokud v této vzdálenosti od Země takto ovlivňovala člověka s jetbackem, tak by ISS se svou hmotností musela mít permamentně zapnuté trysky, aby se vůbec udržela na stejné výšce. Ano, obecně všechny satelity tenhle typ korekce musí provádět, ale jednou za X oběhů, ta síla je opravdu minimální.
275565
Tenhle řádek je tu proto, aby se spoiler nezobrazil v malých náhledech komentářů :) [spoiler]Rychlost celé soustavy (ISS + lano + astronauti) může být sebevětší, ale nehraje žádnou roli. Není tam žádný odpor (vzduchu), který by způsobil, že předmět (astronaut) za rychle se pohubujícím předmětem "vlaje". Důležitá je relativní rychlost astronautů vůči ISS a ta byla při napnutém lanu nulová. A gravitace tam podle mě taky nemůže mít žádný větší vliv. Porotože pokud v této vzdálenosti od Země takto ovlivňovala člověka s jetbackem, tak by ISS se svou hmotností musela mít permamentně zapnuté trysky, aby se vůbec udržela na stejné výšce. Ano, obecně všechny satelity tenhle typ korekce musí provádět, ale jednou za X oběhů, ta síla je opravdu minimální.[/spoiler]
0 0
reagovat
Taky mi ta scéna úplně nehrála, ale už v kině mě napadlo že se k té setrvačnosti v ten moment přidala právě gravitace. Nebylo to nikde dál řešené, ale já si představoval, že shořel v atmosféře.....nicméně připomínka, že mohl pustit jetpack, a posunulo by je to blíž stanici oba, je asi na místě..
275560
Taky mi ta scéna úplně nehrála, ale už v kině mě napadlo [spoiler]že se k té setrvačnosti v ten moment přidala právě gravitace. Nebylo to nikde dál řešené, ale já si představoval, že shořel v atmosféře.....nicméně připomínka, že mohl pustit jetpack, a posunulo by je to blíž stanici oba, je asi na místě..[/spoiler]
0 0
reagovat

HAL

Nesmysl je, že se nepohybují. Ta stanice resp. trosky se pohybuje vcelku dost. Že to není vzhledem k scenerii poznat je jiná. :)
275559
[spoiler]Nesmysl je, že se nepohybují. Ta stanice resp. trosky se pohybuje vcelku dost. Že to není vzhledem k scenerii poznat je jiná. *:)*[/spoiler]
HAL
0 0
reagovat

TonyClifton

To je nesmysl, ve filmu je jasně vidět že už se oba na laně vůbec nepohybují (taky je ta scéna pěkně dlouhá). Nehledě na to že i po tom co se pustil se mohl k lodi snadno vrátit, stačilo si sundat ten jetpack (MMU)
275561
To je nesmysl, [spoiler]ve filmu je jasně vidět že už se oba na laně vůbec nepohybují (taky je ta scéna pěkně dlouhá). Nehledě na to že i po tom co se pustil se mohl k lodi snadno vrátit, stačilo si sundat ten jetpack (MMU)[/spoiler]
TonyClifton
0 0
reagovat

TonyClifton

Tak dodej nějaký odkaz, docela by mě to zajímalo.

Já to vidím tak, že když bylo v nejzažším okamžiku lano od padáku úplně napnuté, tak jejich rychlost (samozřejmě relativní vzhledem k ISS) musela být 0. Takže setrvačnost žádná. Nedává tedy smysl, aby Kowalski po odpojení zase nějakou rychlost získal a odplul pryč. Prostě v moment, kdy se lano úplně našponovalo, tak mělo buď prasknout, nebo naopak vydržet a poslat je oba zpátky k lodi - jak jsme názorně viděli o pár desítek minut později, když se Ryan pokoušela odplout s přivázaným modulem. Ten rovnovážný stav, kdy "visí" na napnutém laně prostě není bez nějaké vnější síly možný.

Argument o setvrvačnosti by dával smysl, pokud by lano bylo extrémně pružné, takže i v okamžiku, kdy vypadá úplně napnuté, tak se ve skutečnosti pořád natahuje a oba astronauti jsou stále v pohybu. Potom by odpoutání Kowalskiho mělo smysl. Ale pokud tohle má být vysvětlení, tak to ta scéna podala hodně nepřesvědčivě.
275556
Tak dodej nějaký odkaz, docela by mě to zajímalo. [spoiler]Já to vidím tak, že když bylo v nejzažším okamžiku lano od padáku úplně napnuté, tak jejich rychlost (samozřejmě relativní vzhledem k ISS) musela být 0. Takže setrvačnost žádná. Nedává tedy smysl, aby Kowalski po odpojení zase nějakou rychlost získal a odplul pryč. Prostě v moment, kdy se lano úplně našponovalo, tak mělo buď prasknout, nebo naopak vydržet a poslat je oba zpátky k lodi - jak jsme názorně viděli o pár desítek minut později, když se Ryan pokoušela odplout s přivázaným modulem. Ten rovnovážný stav, kdy "visí" na napnutém laně prostě není bez nějaké vnější síly možný. Argument o setvrvačnosti by dával smysl, pokud by lano bylo extrémně pružné, takže i v okamžiku, kdy vypadá úplně napnuté, tak se ve skutečnosti pořád natahuje a oba astronauti jsou stále v pohybu. Potom by odpoutání Kowalskiho mělo smysl. Ale pokud tohle má být vysvětlení, tak to ta scéna podala hodně nepřesvědčivě.[/spoiler]
TonyClifton
0 0
reagovat

trdlo

Četl jsem o tom hodně diskuzí a nesmysl to není, jedna vlastnost totiž ve vesmíru funguje celkem spolehlivě a je to setrvačnost. ;)
275550
Četl jsem o tom hodně diskuzí a nesmysl to není, jedna vlastnost totiž ve vesmíru funguje celkem spolehlivě a je to setrvačnost. *;)*
trdlo
0 0
reagovat

9/10

Neskutečně intenzivní jízda, takhle napnutý prakticky po celou stopáž filmu jsem byl naposledy u Borneova ultimáta. Člověk vyloženě cítí tu bezmoc, když to astronauta odnáší pryč a on ve volném prostoru nemůže vůbec nic. O to silnější je pak závěrečná scéná a skvěle zvolený název filmu.

O technické a audiovizuální stránce se nemá cenu rozepisovat, prostě vypilované k dokonalosti. Kromě superdlouhých vesmírných záběrů v první části filmu a demolice ISS bych rád vzpomenul např. skvěle vygradovanou scénu návratu do atmosféry s naprosto úžasným hudebním podkresem.

Původně jsem tomu chtěl napálit 10/10, ale kvůli jedné konkrétní scéně mi to nedá a musím jednu nebo alespoň půl hvězdičky srazit. Filmu by se dalo odpustil, že třeba není technicky naprosto přesný a děj se v některých místech trochu opakuje, ale to obětování se Kowalskiho je tak do očí bijící nesmysl... Celou dobu ctíme a demonstrujeme fyzikální zákony stavu beztíže, a najednou astronauti "visí" na laně a Kowalskiho cosi "táhne" pryč? To je prostě fail, připomíná mi to tu hořkou pachuť z Loopera. Polehčující okolností budiž, že zde je to pouze jedna scéna nezbytná pro správný vývoj příběhu, nestojí na tom celá zápletka a rozuzlení filmu.


Tolik k filmu samotnému. Ještě bych si rád trochu postěžoval ohledně rozporuplné zkušenosti ze samotného promítání. Náš oblíbený Cinestar v Jihlavě zklamal. Prostě nepochopím, že takovýhle film má už 2. týden po premiéře pouze jedno představení denně a ve 3. týdnu vypadne z programu skoro úplně (dvě víkendová představení v úžasný čas 12:15 nepočítám). Obě kina Cinemacity v Brně na tom nejsou o moc líp, 3. týden a Gravitace se krčí kdesi v koutku jednoho pozdně večerního timeslotu v Olympii. Naštěstí jsme stihli poslední z časově přijatelných představení ve Velkém Špalíčku, ale opět tu musím konstatovat, že kvalita tamější digitální projekce se proti Cinestaru prostě vůbec nechytá. Dojem z filmu jsem si zkazit nenechal, ale už se těším na blu-ray, snad vyjde v nějaké parádní edici.
275549
Neskutečně intenzivní jízda, takhle napnutý prakticky po celou stopáž filmu jsem byl naposledy u Borneova ultimáta. Člověk vyloženě cítí tu bezmoc, když to astronauta odnáší pryč a on ve volném prostoru nemůže vůbec nic. O to silnější je pak [spoiler]závěrečná scéná[/spoiler] a skvěle zvolený název filmu. O technické a audiovizuální stránce se nemá cenu rozepisovat, prostě vypilované k dokonalosti. Kromě superdlouhých vesmírných záběrů v první části filmu a [spoiler]demolice ISS[/spoiler] bych rád vzpomenul např. skvěle vygradovanou scénu [spoiler]návratu do atmosféry s naprosto úžasným hudebním podkresem.[/spoiler] Původně jsem tomu chtěl napálit 10/10, ale kvůli jedné konkrétní scéně mi to nedá a musím jednu nebo alespoň půl hvězdičky srazit. Filmu by se dalo odpustil, že třeba není technicky naprosto přesný a děj se v některých místech trochu opakuje, ale [spoiler]to obětování se Kowalskiho je tak do očí bijící nesmysl... Celou dobu ctíme a demonstrujeme fyzikální zákony stavu beztíže, a najednou astronauti "visí" na laně a Kowalskiho cosi "táhne" pryč? To je prostě fail, připomíná mi to tu hořkou pachuť z Loopera. Polehčující okolností budiž, že zde je to pouze jedna scéna nezbytná pro správný vývoj příběhu, nestojí na tom celá zápletka a rozuzlení filmu.[/spoiler] Tolik k filmu samotnému. Ještě bych si rád trochu postěžoval ohledně rozporuplné zkušenosti ze samotného promítání. Náš oblíbený Cinestar v Jihlavě zklamal. Prostě nepochopím, že takovýhle film má už 2. týden po premiéře pouze jedno představení denně a ve 3. týdnu vypadne z programu skoro úplně (dvě víkendová představení v úžasný čas 12:15 nepočítám). Obě kina Cinemacity v Brně na tom nejsou o moc líp, 3. týden a Gravitace se krčí kdesi v koutku jednoho pozdně večerního timeslotu v Olympii. Naštěstí jsme stihli poslední z časově přijatelných představení ve Velkém Špalíčku, ale opět tu musím konstatovat, že kvalita tamější digitální projekce se proti Cinestaru prostě vůbec nechytá. Dojem z filmu jsem si zkazit nenechal, ale už se těším na blu-ray, snad vyjde v nějaké parádní edici.
9/10
0 0
reagovat
Mind blown. A určené pro ty, kterým scéna s vytím připadala pitomá. link
275364
Mind blown. A určené pro ty, kterým scéna s vytím připadala pitomá. [link="http://www.movies.com/movie-news/gravity-short-film-aningaaq/13829?wssac=164&wssaffid=news"]link[/link]
0 0
reagovat

10/10

užasně intenzivní, neskutečej zážitek, Imax opravdu stál za to ! možna si to dám ještě jednou protože tohle je fakt něco perfektního! Cuaron se fakt musí dostat k režii Star Wars !!! to co tady předvedl se jen tak nevidí,
jen škoda žeClooney umřel, ale mohli mu tam dat ještě potitulkovou scénu jak letí vesmírem a poslouchá radio, to by byla super tečka za už tak perektním filmem
275186
užasně intenzivní, neskutečej zážitek, Imax opravdu stál za to ! možna si to dám ještě jednou protože tohle je fakt něco perfektního! Cuaron se fakt musí dostat k režii Star Wars !!! to co tady předvedl se jen tak nevidí, jen škoda že[spoiler]Clooney umřel, ale mohli mu tam dat ještě potitulkovou scénu jak letí vesmírem a poslouchá radio, to by byla super tečka za už tak perektním filmem[/spoiler]
10/10
0 0
reagovat

8/10

Technicky dokonalý film. Niečo tak nádherného som ešte nevidel. Cuarón je génius. Na jeho dlhé zábery je radosť sa pozerať. Akčné scény mu idú krásne od ruky (zničenie ISS vedie :+). Hudba nie je výnimočná ale do filmu sadne. Herecky je to úchvatné (Sandra Bullock unesie celý film na svojich pleciach a Clooney je charizmatický ako vždy). Čo ale filmu podráža nohy je slabý scenár, ktorý je až primitívne jednoduchý. Filmom roka zostávajú Rivali. Ale inak poklona Cuarónovi :+
274909
Technicky dokonalý film. Niečo tak nádherného som ešte nevidel. Cuarón je génius. Na jeho dlhé zábery je radosť sa pozerať. Akčné scény mu idú krásne od ruky ([spoiler]zničenie ISS vedie *:+*[/spoiler]). Hudba nie je výnimočná ale do filmu sadne. Herecky je to úchvatné (Sandra Bullock unesie celý film na svojich pleciach a Clooney je charizmatický ako vždy). Čo ale filmu podráža nohy je slabý scenár, ktorý je až primitívne jednoduchý. Filmom roka zostávajú Rivali. Ale inak poklona Cuarónovi *:+*
8/10
0 0
reagovat

popik

Souhlas s hodnocením v recenzi 8/10*.
1. V kině je tenhle film prostě naprosto strhující a ohromující.
2. Nejlépe použitý 3D, který jsem kdy v kině viděl ( Avatar se může jít klouzat...)
3. Výborní herci (ano, Sandra to uhrála na výbornou a její fitnessem posílená postavička byla k nakousnutí ?), Clooney jako vždy skvělej, ale jak říkal Imf...měl prostě takovou vděčnou roli)
4. 2* strhávám za chybějící hlubší příběh a taky ten film ztratí dost na kouzl s přechodem do TV.
274903
Souhlas s hodnocením v recenzi 8/10*. 1. V kině je tenhle film prostě naprosto strhující a ohromující. 2. Nejlépe použitý 3D, který jsem kdy v kině viděl ( Avatar se může jít klouzat...) 3. Výborní herci (ano, Sandra to uhrála na výbornou a její fitnessem posílená postavička byla k nakousnutí *?)*, Clooney jako vždy skvělej, ale jak říkal Imf...měl prostě takovou vděčnou roli) 4. 2* strhávám za chybějící hlubší příběh a taky ten film ztratí dost na kouzl s přechodem do TV.
popik
0 0
reagovat
8/10
Jestli je někdo šetřivý a váhavý jako já, tak tady neváhejte a mazejte do kina, ideálně Imaxu, stojí to za každou korunu. Špičkový audiovizuální zážitek. Jen od toho proboha nečekejte druhou Vesmírnou odyseu nebo cokoliv s přesahem. Ne, má to děj pár minutového kraťasu nebo výplňového dílu libovolného scifi seriálu, ale je to tak kurevsky dobře natočený. :+
274861
8/10 Jestli je někdo šetřivý a váhavý jako já, tak tady neváhejte a mazejte do kina, ideálně Imaxu, stojí to za každou korunu. Špičkový audiovizuální zážitek. Jen od toho proboha nečekejte druhou Vesmírnou odyseu nebo cokoliv s přesahem. Ne, má to děj pár minutového kraťasu nebo výplňového dílu libovolného scifi seriálu, ale je to tak kurevsky dobře natočený. *:+*
0 0
reagovat
ale bylo by to skvele! :D
274813
ale bylo by to skvele! *:D*
0 0
reagovat

speta.jr

Kdyby se utopila, byl by to film o znovuzrození docela tragický a bezvýchodný :D
274812
[spoiler]Kdyby se utopila, byl by to film o znovuzrození docela tragický a bezvýchodný *:D*[/spoiler]
speta.jr
0 0
reagovat

8/10

Nevim, me proste filmy, kde se vsechno sere tak nejak vytaci :D Dal bych tomu 10/10 kdyby
se na konci utopila
ale to se nestalo. Vizualne je to nejlepsi letosni vec nez debat, ale chybelo mi tam vic silnych komornich scen... nebo vic epickych scen.
274811
Nevim, me proste filmy, kde se vsechno sere tak nejak vytaci *:D* Dal bych tomu 10/10 kdyby [spoiler]se na konci utopila[/spoiler] ale to se nestalo. Vizualne je to nejlepsi letosni vec nez debat, ale chybelo mi tam vic silnych komornich scen... nebo vic epickych scen.
8/10
0 0
reagovat
Ahá.:D
274805
Ahá.*:D*
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se