Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Rivalové: Recenze

příspěvky 61 - 80 Napsat příspěvek

Memphis

Souhlas se vším. To samé s Toramem.

Macejko, asi by ses měl na ty přednášky vykašlat. :)
274329
Souhlas se vším. To samé s Toramem. Macejko, asi by ses měl na ty přednášky vykašlat. *:)*
Memphis
0 0
reagovat

Macejko

To není Zimmerova vina, ale vina jeho posluchačů, že jdou po všem, na čem je jeho jméno, jako slepice po flusu. V tomhle směru Zimmerovi všechna čest, vytvořil bussiness model, ze kterýho nakonec profitujou všichni, ale "that's not the issue here, Dude." Problém je ten, že rezignoval na originalitu a vývoj. Místo toho do filmů neustále cpe svoje syntetizátory a bicí 100x jinak. Už v podstatě neskládá, jen produkuje.

Jeho soundtracky sice ve filmu fungujou, ale spíš stylem že neruší, než aby dokázaly uchvátit. Na jeden, dva poslechy na samostatným albu taky dobrý, ale hrozně stárnou a za rok už si na ně ani nevzpomeneš, natož abys zatoužil si je pustit. Když s tím srovnám svoje nejoblíbenější věci od Williamse, Shorea, Poledourise, ty prostě nestárnou. Když už něco, tak jsou rok od roku lepší a lepší a jde v nich objevovat stále nový věci.
274327
To není Zimmerova vina, ale vina jeho posluchačů, že jdou po všem, na čem je jeho jméno, jako slepice po flusu. V tomhle směru Zimmerovi všechna čest, vytvořil bussiness model, ze kterýho nakonec profitujou všichni, ale "that's not the issue here, Dude." Problém je ten, že rezignoval na originalitu a vývoj. Místo toho do filmů neustále cpe svoje syntetizátory a bicí 100x jinak. Už v podstatě neskládá, jen produkuje. Jeho soundtracky sice ve filmu fungujou, ale spíš stylem že neruší, než aby dokázaly uchvátit. Na jeden, dva poslechy na samostatným albu taky dobrý, ale hrozně stárnou a za rok už si na ně ani nevzpomeneš, natož abys zatoužil si je pustit. Když s tím srovnám svoje nejoblíbenější věci od Williamse, Shorea, Poledourise, ty prostě nestárnou. Když už něco, tak jsou rok od roku lepší a lepší a jde v nich objevovat stále nový věci.
Macejko
0 0
reagovat

Toram

A to je Zimmerova vina, pretože...?
274326
A to je Zimmerova vina, pretože...?
Toram
0 0
reagovat

TedGeorge

A to má být dobře nebo špatně? Nic proti ní, ale občas komentáře na čsfd trošku mimo moje pole, ale to je možná tím, že je to ženská.
274325
A to má být dobře nebo špatně? Nic proti ní, ale občas komentáře na čsfd trošku mimo moje pole, ale to je možná tím, že je to ženská.
TedGeorge
0 0
reagovat

Tony

Já si z toho článku odnesl akorát to, že Kevspa začala psát na Idnes...
274322
Já si z toho článku odnesl akorát to, že Kevspa začala psát na Idnes...
Tony
0 0
reagovat
A ten článek na idnesu je taky humornej.
274320
A ten článek na idnesu je taky humornej.
0 0
reagovat
Macejko

A Zimmerovo jméno jako marketingová značka není žádný blud - ještě dnes si vzpomínám, jak se všude hlásalo, že Zimmer napsal hudbu k Call Of Duty: Modern Warfare 2. Ano napsal, pár minut průměrného akčního výplachu. Hlavním skladatelem byl ale Lorne Balfe. A o něm nebyla zmínka v podstatě nikde. Otázka: proč? Podobně se tak dělo i u Crysis 2 - a zde napsal všeho všudy 3 skladby.
Dalším příkladem můžou být fóra filmové hudby. Stačí, aby se u nějakého soundtracku objevilo jeho jméno a najednou je chválen i u hudby, kterou vůbec nenapsal. Tohle mě např. dostalo u soundtracku k The Bible. Spousta lidí chválilo pouze jeho, přitom tu hudbu vůbec neskládal sám - a oba další přispěvatelé byly plnohodnotně uvedeni. A tímto způsobem by se dalo dále pokračovat.
Jinak, nemáš tu svou přednášku v nějaké psané podobě? Rád bych se na ni podíval. Seznamovat se s názory jiných je tak trochu moje práce.
274307
[b]Macejko[/b] A Zimmerovo jméno jako marketingová značka není žádný blud - ještě dnes si vzpomínám, jak se všude hlásalo, že Zimmer napsal hudbu k Call Of Duty: Modern Warfare 2. Ano napsal, pár minut průměrného akčního výplachu. Hlavním skladatelem byl ale Lorne Balfe. A o něm nebyla zmínka v podstatě nikde. Otázka: proč? Podobně se tak dělo i u Crysis 2 - a zde napsal všeho všudy 3 skladby. Dalším příkladem můžou být fóra filmové hudby. Stačí, aby se u nějakého soundtracku objevilo jeho jméno a najednou je chválen i u hudby, kterou vůbec nenapsal. Tohle mě např. dostalo u soundtracku k The Bible. Spousta lidí chválilo pouze jeho, přitom tu hudbu vůbec neskládal sám - a oba další přispěvatelé byly plnohodnotně uvedeni. A tímto způsobem by se dalo dále pokračovat. Jinak, nemáš tu svou přednášku v nějaké psané podobě? Rád bych se na ni podíval. Seznamovat se s názory jiných je tak trochu moje práce.
0 0
reagovat
Macejko

Promiň, ale v takovém rozsahu jako Zimmer nepoužívá kolaborace nikdo. Goldsmith i Williams svou hudbu psali v drtivé většině sami. Viz. tyhle tabulky: Goldsmith a Williams.
Pokud se podíváš na Goldsmithe, tak jediná skutečná spolupráce byla na Star Trek: First Contact, kde mu pomáhal jeho syn. U ostatních většinou někoho nahrazoval (Air Force One, The 13th Warrior), skládal hudbu k seriálu (minisérii) Masada (stále samostatně), nebo je jeho hudba uvedena spolu s jinými - Mulan.
274304
[b]Macejko[/b] Promiň, ale v takovém rozsahu jako Zimmer nepoužívá kolaborace nikdo. Goldsmith i Williams svou hudbu psali v drtivé většině sami. Viz. tyhle tabulky: [link="http://www.filmtracks.com/composers/goldsmith.shtml"]Goldsmith[/link] a [link="http://www.filmtracks.com/composers/williams.shtml"]Williams[/link]. Pokud se podíváš na Goldsmithe, tak jediná skutečná spolupráce byla na Star Trek: First Contact, kde mu pomáhal jeho syn. U ostatních většinou někoho nahrazoval (Air Force One, The 13th Warrior), skládal hudbu k seriálu (minisérii) Masada (stále samostatně), nebo je jeho hudba uvedena spolu s jinými - Mulan.
0 0
reagovat

Toram

Minimálne Jerry Goldsmith a s najväčšou pravdepodobnosťou aj John Williams mali overených spolupracovníkov, ktorí im často pomáhali.
A názor, že "Zimmerovo meno je často používané iba ako marketingová značka a on je vlastne iba lenivý diletant, za ktorého to píšu iní" atď, je iba blud od ľudí, ktorí nevedia, čo presne je vo veci. Minulý mesiac som o tom v Bratislave viedol prednášku, kde som (okrem iného) rozoberal presne toto.
274287
Minimálne Jerry Goldsmith a s najväčšou pravdepodobnosťou aj John Williams mali overených spolupracovníkov, ktorí im často pomáhali. A názor, že "Zimmerovo meno je často používané iba ako marketingová značka a on je vlastne iba lenivý diletant, za ktorého to píšu iní" atď, je iba blud od ľudí, ktorí nevedia, čo presne je vo veci. Minulý mesiac som o tom v Bratislave viedol prednášku, kde som (okrem iného) rozoberal presne toto.
Toram
0 0
reagovat

vzeč

To je nějaký nový pseudonym Spáčilové? :D
274286
To je nějaký nový pseudonym Spáčilové? *:D*
vzeč
0 0
reagovat

Toram

Nápodobně, ani já jsem se tak dobře v diskuzi nenasmál. Díky za příspěvky.:D
274279
Nápodobně, ani já jsem se tak dobře v diskuzi nenasmál. Díky za příspěvky.*:D*
Toram
0 0
reagovat
Macejko: opravdu? Možná se pletu, ale nevím o tom, že by např. Erich Wolfgang Korngold, Franz Waxman, Bernard Herrmann, Dimitri Tiomkin, Miklós Rózsa, Alfred Newman, John Williams, Jerry Goldsmith, Ennio Morricone, Georges Delerue a tuny dalších používali tento kolaborační systém v takové míře (jestli vůbec kdy).
Nechci vám po Zimmerovi šlapat, i já sám ho někdy poslouchám. Ale ty výkřiky o tom, že pokud ho neposloucháte (a neadorujete), tak to můžete se soundtracky zabalit, mě ale opravdu vytáčí. A je to dáno hlavně tím, že si u něj nejsem jist, jestli to co se mu připisuje, složil opravdu on sám (a zvlášť v posledních letech, kdy je jeho jméno používáno jako spíš jako marketingová značka).
274278
Macejko: opravdu? Možná se pletu, ale nevím o tom, že by např. Erich Wolfgang Korngold, Franz Waxman, Bernard Herrmann, Dimitri Tiomkin, Miklós Rózsa, Alfred Newman, John Williams, Jerry Goldsmith, Ennio Morricone, Georges Delerue a tuny dalších používali tento kolaborační systém v takové míře (jestli vůbec kdy). Nechci vám po Zimmerovi šlapat, i já sám ho někdy poslouchám. Ale ty výkřiky o tom, že pokud ho neposloucháte (a neadorujete), tak to můžete se soundtracky zabalit, mě ale opravdu vytáčí. A je to dáno hlavně tím, že si u něj nejsem jist, jestli to co se mu připisuje, složil opravdu on sám (a zvlášť v posledních letech, kdy je jeho jméno používáno jako spíš jako marketingová značka).
0 0
reagovat
274224
http://fanmovie.cz/filmove-novinky/rivalove-rush-dva-egomaniaci-za-volantem-nudneho-filmarskeho-zazitku-recenze/ *:D* *:D* *:D* *:-*
0 0
reagovat

Toram

Ďakujeme, pán znalec, ale my o Zimmerovom kolaboračnom prístupe vieme. Rovnako ako vieme, že ani tí tvoji "majstri" si to vždy nepísali stopercentne sami.
274117
Ďakujeme, pán znalec, ale my o Zimmerovom kolaboračnom prístupe vieme. Rovnako ako vieme, že ani tí tvoji "majstri" si to vždy nepísali stopercentne sami.
Toram
0 0
reagovat

soundtrack

speedy.mail a Macejko musím vám poděkovat, protože už dlouho sem se při nějakém komentáři tak nenasmál. Poslouchám filmovou hudbu už asi 15 let a můžu zcela bez rozpaků říct, že si ji i bez Zimmera a jeho party recyklátorů užívám plnými doušky. Tím nechci Zimmera zcela odsoudit. I on měl světlejší chvíle (viz. např. Poslední samuraj) a sem tam si něco poslechnu, ale podle mě nikdy nedosáhnul a nedosáhne kvalit opravdových mistrů (a že bych jich mohl vyjmenovat).
Mimochodem tahle tabulka skvěle ilustruje, kolik soundtracků opravdu napsal sám Filmtracks - Hans Zimmer. Mimochodem tenhle mezi ně taky nepatří ;-).
274116
speedy.mail a Macejko musím vám poděkovat, protože už dlouho sem se při nějakém komentáři tak nenasmál. Poslouchám filmovou hudbu už asi 15 let a můžu zcela bez rozpaků říct, že si ji i bez Zimmera a jeho party recyklátorů užívám plnými doušky. Tím nechci Zimmera zcela odsoudit. I on měl světlejší chvíle (viz. např. Poslední samuraj) a sem tam si něco poslechnu, ale podle mě nikdy nedosáhnul a nedosáhne kvalit opravdových mistrů (a že bych jich mohl vyjmenovat). Mimochodem tahle tabulka skvěle ilustruje, kolik soundtracků opravdu napsal sám [link="http://www.filmtracks.com/composers/zimmer.shtml"]Filmtracks - Hans Zimmer[/link]. Mimochodem tenhle mezi ně taky nepatří ;-).
soundtrack
0 0
reagovat
10/10.. enough said!
273968
10/10.. enough said!
0 0
reagovat
Pre tych, ktori by radi boli oboznameni so zakulisim celeho pribehu (a logicky na druhej strane sa tym pripravia o niektore prekvapenia vo filme Rush, kedze je to jeden velky spoiler z realneho zivota) odporucam ako vyborny warm-up nasledujuci dokument z produkcie BBC One:
Hunt vs Lauda
273957
Pre tych, ktori by radi boli oboznameni so zakulisim celeho pribehu (a logicky na druhej strane sa tym pripravia o niektore prekvapenia vo filme Rush, kedze je to jeden velky spoiler z realneho zivota) odporucam ako vyborny warm-up nasledujuci dokument z produkcie BBC One: [link="http://www.youtube.com/watch?v=EDGV7U3vqU4"]Hunt vs Lauda[/link]
0 0
reagovat

Predpremiera...

Tak ja uz jsem videl a je to skutecne perfektni... Pro fandy F1 i bezne divaky. Super film proste KINO jak ma byt, na takove filmy se musi chodit :) :+.
PS: Nejlepsi jsou "Italsti ridici na zadnich sedackach" po filmu pochopite ;)
273946
Tak ja uz jsem videl a je to skutecne perfektni... Pro fandy F1 i bezne divaky. Super film proste KINO jak ma byt, na takove filmy se musi chodit *:)* *:+*. PS: Nejlepsi jsou "Italsti ridici na zadnich sedackach" po filmu pochopite *;)*
Predpremiera...
0 0
reagovat
V tý jejich "rodinný atmosféře, volně přístupných notových šuplíků" remote kontrol je myslím těžké určit kdo koho tam vykrádá :) Docela se mi u Zimmera ztrácí osobitost a to čím se vždycky od vší té buch buch moderny jeho remote control odlišoval...byl bych daleko radši, kdyby minimalistické Inception (bt naprostovýborné) bylo spíš výjimkou, než trendem.....Letos mě Hans moc nebaví
273914
V tý jejich "rodinný atmosféře, volně přístupných notových šuplíků" remote kontrol je myslím těžké určit kdo koho tam vykrádá *:)* Docela se mi u Zimmera ztrácí osobitost a to čím se vždycky od vší té buch buch moderny jeho remote control odlišoval...byl bych daleko radši, kdyby minimalistické Inception (bt naprostovýborné) bylo spíš výjimkou, než trendem.....Letos mě Hans moc nebaví
0 0
reagovat

vZeč

Tak v tomto prípade Zimmer vykráda hlavne Djawadiho, žeáno... ;) (už mlčím :)) )
273909
Tak v tomto prípade Zimmer vykráda hlavne Djawadiho, žeáno... *;)* (už mlčím *:))* )
vZeč
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se